نماد سایت مجله آنلاین

عکس هایی از زنان افغانستان به دور از کلیشه‌ها

عکس هایی از زنان افغانستان به دور از کلیشه‌ها

به گزارش شفاف ، هنرمند فاطیما حسینی که در نمایشگاه “زیبایی در جنگ” در خانه این هنرمند ایرانی حضور داشت ، در این مراسم به تشریح ویژگی ها و محتوای کار پرداخت. نمایشگاه “زیبایی در جنگ” شامل 23 عکس و فیلم 24 اثر هنری و تجربه عملی است. من بعد از 27 سال برای اولین بار اهل افغانستان هستم. این نمایشگاه تصویری از زنان در افغانستان در طول جنگ است که از کلیشه ها در مورد زنان گذشته مانند نمونه هایی که در برقع و سایر ویژگی ها یافت می شود ، پرهیز می کند.

“من در ایران متولد شدم ، اما اهل افغانستان هستم. وقتی چهار سال در افغانستان زندگی کردم ، متوجه شدم که رسانه های زمان جنگ زنان منطقه را به تصویر نمی کشند و به حاشیه رانده می شوند. با تصویر جنگ و جنایت.” زنان در نمایشگاه “زیبایی در جنگ” افرادی هستند که زندگی پر از داستان زندگی می کنند و از سال 2018 تا سه سال و نیم به تدریج در مقابل دوربین به تصویر کشیده می شوند.

این هنرمند گفت: “فعالیت اصلی من برای فیلمبرداری از زنان در زمان جنگ به عکاسی در کابل برمی گردد. در شهرهای دیگر فضای محافظه کارانه تری وجود دارد و ممنوعیت عکسبرداری وجود دارد و حساسیت زیادی وجود دارد. به همین دلیل حتی زندگی من چندین بار به خطر افتاد. در بعضی از مناطق افغانستان ، مانند قندهار و ننگرهار ، من اصلاً نمی توانستم تیراندازی کنم.

حسینی خاطرنشان کرد که جنگ از زاویه دیگری در عکس ها گفته می شود و هرگز قصد نداشته که بدبختی جنگ را در عکس های نمایشگاه “زیبایی جنگ” پنهان کند. یادم می آید که از زنی در وسط کابل عکس گرفته ام. بسیاری از زنان و مردان مرا متعجب کردند. این آرایش و عکاسی همانطور که برای عکاسی طراحی کردیم ، برای آنها یا برای مدل من عجیب به نظر می رسید. مشکلی پیش آمد و به ناچار از من خواسته شد که عکس های آنها را حذف کنم. ثبت سوابق جنگ آسانتر بود ، اما به دلیل نیاز به طراحی و سازماندهی جنگ ، بارها مورد انتقاد و خنثی جنگجویان قرار گرفت.

وی با انتقاد از وضعیت مهاجران افغانستانی ایران و بحران هویت ملی آنها گفت: “من در ایران و تهران به دنیا آمدم و در واقع من مهاجر محسوب نمی شوم ، اما پدرم و پدربزرگم مهاجر است و من نباید” من یک مهاجر در نظر گرفته می شوم. “وقتی من سالها بعد در افغانستان سفر کردم و زندگی کردم ، بیشتر و بیشتر از چگونگی ایرانی بودنم آگاه شدم ، اما افغانستان احساس می کنم که با پاسپورتم ایرانی می شوم. متأسفانه بحران هویت افغانستان در ایران توسط من و نسل من به خوبی قابل درک است و امیدوارم حل شود.

نمایشگاهی از آثار فاطمه حسینی تا 30 خرداد در گالری امید ممیز ، خانه هنرمندان ایرانی برگزار می شود.

خروج از نسخه موبایل