مجله هنری و فرهنگ

مرور رابطه دولت ها با صداوسیما به بهانه خاطره ای از مناظره ۹۲

علی داروی ، یکی از نمایندگان رادیو و تلویزیون ، خاطره بحث سال 1992 را با یادآوری روابط دولتهای مختلف با رادیو و تلویزیون به خاطر آورد و خطاب به رئیس جمهور بعدی گفت

آقای داراوی در حال حاضر مسئول امور محلی سازمان صدا و سیما است و سمت هایی مانند معاون ایستگاه های رادیو و تلویزیون در ایران را بر عهده داشته است.

وی با یادآوری خاطرات بحث سال 1992 نوشت: در آستانه بحث ریاست جمهوری و انتخابات ریاست جمهوری جدید ، هدف من بازخوانی مباحثی است که در کنفرانس ارائه کردم و جلب توجه به رئیس جمهور جدید. امیدوارم پذیرفته شود
من به رئیس جمهور روحانی گفتم که تجربیات اشتباه رئیس جمهور سابق و دولت را از طریق رادیو تکرار نکنید.

✅ در دوره آقای هرشمی رفسنجانی ، صدای آزادی به سطح روابط عمومی دولت کاهش یافت. رئیس سازمان در آن زمان برادر رئیس جمهور و دبیر کمیته سیاسی حزب کالگوزاران بود. انتقاد از عملکرد دولت اساساً ایجاد خط قرمز در رسانه ها بود.

در دوره حاتمی ، اصلاح طلبان و تعهد دولت آنها به رسانه ملی تا جایی که شعار می دادند در تجمعات افزایش یافت. دولت به طور منظم رادیو و تلویزیون را پخش می كرد.

✅ در دولت آقای احمدی نژاد ، صدای آزادی همه سفرهای محلی ، کنفرانس ها و سفرهای بین المللی رئیس جمهور و اعضای دولت را دوباره پوشش داد. چندین قانونگذار و مدیر رسانه ای بودند که بر تغییر اصرار داشتند.

✅ من گفتم که رئیس جمهور روحانی این رویکردها و رویه های اشتباه گذشته را دنبال نخواهد کرد رادیو باید زبان مردم باشد و درخواست آنها از دولت و سایر نهادها باشد.
با این حال ، دولت دائماً رسانه ها را تحت فشار قرار می دهد تا رادیو را به یک بستر روابط عمومی تبدیل کند. اهرم فشار نیز وجود دارد. آنها “با کاهش بودجه و طبقه بندی موارد به نام رازداری و امنیت ،” خطر ، شهامت و قدرت تحقیق رادیو و تلویزیون را به دست می آورند. شما این کار را نمی کنید …

هشت سال بعد ، فشار دولت برای محافظه کارتر شدن رسانه ها و انتقاد کمتر نسبت به قبل بیشتر است …

اکنون سخنران این سخنرانی در مقابل شما ، در مقابل رئیس جمهور محترم جمهوری آینده قرار دارد.
راه روسای جمهور بعدی را اشتباه نگیرید. از این پس ، از رسانه ملی درخواست و س askال کنید ، نه روابط عمومی دولت. بالا بردن نام زین و انتقاد از آن در میان همکاران دولتی ، ظرف چهار سال پاسخگوی تمام خواسته های برنامه ریزی در یک بحث تلویزیونی نخواهد بود.
“مردم نسبت به مطالبه گری رسانه تردید دارند.”

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا