دیابت می تواند اثرات طولانی مدتی روی اکثر بافتهای بدن داشته باشد ، خصوصاً اگر سطح قند خون به درستی کنترل نشود و برای چندین سال بالا بماند.
به گزارش مجله آنلاین ، یکی از عوارض افزایش قند خون “نوروپاتی دیابتی” است که به اعصاب سیگنالینگ اندام آسیب می رساند.
نوروپاتی دیابتی می تواند باعث بی حسی و سوزن سوزن شدن دست ، پا و انگشتان شود. علائم دیگر درد یا احساس سوزش است. درد ممکن است در ابتدا خفیف باشد ، اما ممکن است با گذشت زمان تشدید شود و به پاها و بازوها گسترش یابد. راه رفتن دردناک است و حتی لمس نرم ترین سطح غیر قابل تحمل است.
تقریباً 50٪ بیماران دیابتی ممکن است دچار نورالژی شوند. آسیب عصبی می تواند خواب و کیفیت زندگی بیمار را تحت تأثیر قرار دهد و همچنین می تواند باعث افسردگی شود.
درمان نوروپاتی دیابتی
اعصاب آسیب دیده جایگزین نمی شوند. با این حال ، روش هایی برای جلوگیری از آسیب بیشتر و تسکین درد وجود دارد.
ابتدا باید سطح قند خون بیمار کنترل شود تا آسیب عصبی پیشرفت نکند. بیماران باید به خوبی در مورد چگونگی اندازه گیری و کنترل سطح گلوکز خون آموزش ببینند.
رژیم ، ورزش و دارو برای کاهش سطح قند خون در یک محدوده سالم. همچنین سایر عوامل خطرزا را که می توانند علائم دیابت شما را تشدید کنند مانند اضافه وزن و استعمال دخانیات مدیریت کرده و در صورت لزوم با پزشک خود در مورد روش های موثر کاهش وزن صحبت کنید.
مصرف مسکن
ممکن است پزشک مصرف داروهای مسکن مانند استامینوفن ، آسپرین و ایبوپروفن را توصیه کند. اینها بدون نسخه در دسترس هستند اما می توانند عوارض جانبی داشته باشند. برای کنترل علائم می توانید برای مدت زمان کوتاهی از داروهای کم دوز استفاده کنید.
ضد افسردگی
ضد افسردگی ها ، همانطور که از نام آن پیداست ، معمولاً برای درمان اختلالات افسردگی توصیه می شوند. در عین حال ، مصرف برخی از این داروها می تواند عوارضی مانند خشکی دهان ، خستگی و تعریق ایجاد کند.
ضد انعقاد
داروهایی که برای جلوگیری از حملات صرعی استفاده می شوند به تسکین نورالژی نیز کمک می کنند. این موارد شامل پرگابالین ، گاباپنتین و کاربامازپین است. این عوارض جانبی همچنین شامل خواب آلودگی ، تورم و سرگیجه است.
فیزیوتراپی
برخی از درمان های فیزیوتراپی مانند شنا به درمان نوروپاتی دیابتی کمک می کنند. ورزش با شدت کم م moreثرتر است زیرا ورزش با شدت زیاد می تواند باعث بی حسی عصب شود.
در عین حال باید به یک فیزیوتراپیست حرفه ای که با نوروپاتی و دیابت نیز آشناست مراجعه کنید تا از اثرات مثبت فیزیوتراپی لذت ببرد و از آسیب بیشتر عصب جلوگیری کند.
انتهای پیام