
گزارش ها و نقل قول های شفاف از STDsیک مطالعه اخیر توسط محققان استرالیایی نشان داده است که افرادی که از رژیم غذایی غنی از ویتامین K استفاده می کنند تا 34 درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مرتبط با تصلب شرایین هستند.
در این مطالعه، محققان داده های بیش از 50000 نفر را که در یک مطالعه 23 ساله در مورد رژیم غذایی، سرطان و سلامت در دانمارک شرکت کردند، بررسی کردند.
آنها میخواستند بدانند که آیا افرادی که ویتامین K بیشتری مصرف میکنند در واقع خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مرتبط با تصلب شرایین را کاهش میدهند یا خیر.
دو نوع ویتامین K در غذایی که می خوریم وجود دارد. ویتامین K1 عمدتاً در سبزیجات برگ سبز و روغن های گیاهی و ویتامین K2 موجود در غذاهای تخمیر شده مانند گوشت، تخم مرغ و پنیر است.
این مطالعه نشان داد افرادی که بیشترین ویتامین K1 را مصرف کردند، 21 درصد کمتر به دلیل بیماری قلبی عروقی مرتبط با آترواسکلروز بستری شدند. ویتامین K2 نیز 14 درصد کمتر در معرض خطر بستری شدن در بیمارستان بود.
مصرف ویتامین K با کاهش خطر ابتلا به انواع بیماری های قلبی عروقی مرتبط با آترواسکلروز، به ویژه بیماری شریان های محیطی مرتبط است. بیماری شریان محیطی به معنای تنگی شریان های محیطی است. این بیماری به شریان های مرکزی مانند عروق قلب و مغز آسیب نمی رساند.
دکتر نیکولا بوندونو، محقق دانشگاه آدیس آبابا و نویسنده اصلی این مطالعه، گفت:
تحقیقات بیشتری برای درک کامل این فرآیند مورد نیاز است، اما ویتامین K می تواند با جلوگیری از تجمع کلسیم در شریان های اصلی بدن که منجر به کلسیفیه شدن رگ های خونی می شود، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد، به نظر من نقش مهمی ایفا می کند. ..