کاریان را
.. ساعت ها پشت دستگاه میستند و انواع قهوه ها را سرو می کنند به همین دلیل هم آنها را باریستا صدا میزنند «باریستا» کلمه ایتالیایی به معنی متصدی بار است؛ شخصی که معمولاً در کافی شاپ کار می کند و انواع نوشیدنی های قهوه را سرو می کند. عنوان برایت
روز باریستا اولین بار در سال 2019 برای رسمیت شناختن جامعه باریستاها برگزار می شود.
«متاسفانه تعداد باریستاهایی که تجربه کافی دارند زیاد نیستند چرا که هر باریستایی با گذراندن یک دوره، خودش را حرفهای میبیند و کار می کند در حالی که نمی توانم به این حرفه، ماشینی نگاه کند و باید به آن علاقه مند شود. ماشین های بسیار زیادی هستند که به صورت قهوه ای می سازند اما نمی توانند حس خوبی داشته باشند که باریستا با قهوه دستساز به مشتری می دهد بدرستی می شود. »است که هفت سالق مي
به گفته او باریستاهای خوبی که در این صنف کار می کنند برای روزی 8 ساعت کار، ماهانه حدود 5 تا 6 میلیون تومان حقوق دریافت می کنند: «گرچه من معتقدم باید بیشتر از این مبلغ دریافت کند اما بدل بالابودن هزینه های جانبی یک کافه، معمولا برای ¿
چغانه که خودش مدتی باریستا بوده و در حال حاضر مدیریت دو کافه را به عهده دارد، به مجله آنلاین میگوید: «قهوه، استانداردهای خاص خودش را دارد اما این استاندارد در همه جا رعایت نمی شود ممکن است صاحب کافه تشخیص یک قهوه به چه شکل باشد. سرو می شود. برای مثال برخی از کافه ها بنا بر تصمیم گرفتن قهوه توسط مشتریانشان در یک مدت زمان مشخص آن را سرو می کنند.
او معتقد است: «کافهداری از باریستا گرفته تا بخشهای دیگر، کاری تخصصی است کار در کافههای بسیار ساده از کارهای دیگر، پیچیدگیهای خاص خودش را دارد اما نگاه میکنند که خیلی فکر میکنند با گذراندن یک دوره میتوانند باریستا شوند معمولاً… در کافه ها برای باریستاها نسبت به کارهای دیگر با ارزش بیشتر قائلند. باریستا قائل هستند. »
چغانه، «لاته» را پرطردار قهوه در کافه کار می کند، میداند: «تمایل مردم شیر و قهوه که درست سرو می شود اما این خیلی قهوه است که می تواند خودش را درست کند و باید در نظر بگیرد چرا که چرا گرمای زیاد گرم می شود. به همین دلیل ما برای توضیح ما میدهیم اگر قهوه خیلی گرم میخواهند نوع دیگری را انتخاب کنند. هرروز برای
«آرشام بادبره» هم هفت سالی می شود که باریستا می شود و هر 6 ماه یک بار حرفه ای را با توجه به دوره های آموزشی آنلاین خارجی بروز می دهد او در مسابقات بسیاری از شرکت کرده و حالا هم خودش این حرفه را آموزش می دهد و میگوید:. در مسابقات جهانی باریستایی برگزار می شود اما بعد از یک ویروس ویروسی این مسابقات دو سالی است که برگزار می شود. م
او باریستایی را یک هنر میداند: «بسیاری با نگاهکردن یک دوره در یوتیوب و به امید درآمدزایی زیاد، را باریستا میدانند از دستگاههای دم قهوه ای در کافه ها موجود نیست چرا که با تجربه کم به فکر راهاندازی کافه میافتند پرآذرترین بخش کاری.. یک باریستا بیتوجهی به اوست که شامل حقوق کم هم می شود معمولاً حقوق یک باریستای تازه کار حدود دو و نیم میلیون و حقوق یک باریستای حرفهای حدود 6 میلیون است که با توجه به وضعیت فعلی مبلغ ناچیزی است. »
معمولاً 10 درصد شاگردان بعد از گذراندن این دوره ها مهاجرت کرده اند. در این کلاسها شرکت می کنند و برخی دیگر از کارها را از صفر شروع می کنند که توسط بادبره برای کار به کافه های متفاوت معرفی می شوند.
★
این باریستا میگوید: «معمولا مدیریت کافه ها باید اطلاعات باریستای خود را هر چند ماه بروز کنند و برای این کار هزینه کنند اما معمولا باریستاها این کارها را انجام می دهند و از جیب می کنند می توانند دوره های این کارها را متفاوت کنند و شامل طعم شوند. دانه رگسورن اسق، فرآورق
بادبره به برخورد نامناسب برخی از مشتریان با باریستاها هم اشاره می کند:؟ |
او هنر طراحی را به خوبی روی قهوه انجام می دهد و بیشتر از طرح های کلاسیک استفاده می کند: «هنر لاته حدود 80 سال پیش از ایتالیا وارد ایران شده است یک باریستا می تواند هنر زیبایی کارش را روی قهوه قابل اجرا کند که همه این موارد را انجام دهد. به عصارهگیری و فومگیری صحیح شیر برمیگردد و تمرین بسیار میخواهد. افرادی هستند که وقتی قهوهای با طراحی هنری را با مخلوط میکنند، آنها را با مخلوط میکنند.
این باریستا درباره تاریخچه قهوه میگوید: «اولین دانه قهوه 1200 سال پیش در کشور اتیوپی شناخته شد که بعد از دو قرن وارد عربستان، یونان و ترکیه شد و دستور طبخ هر کشور را بعد از هم به ایران آمد برای مثال روش فرآوری.. قهوه «دله» ه مچنان به قهوه گذقته انجام مقررگسرود.»
اطلاعات پ0064ام