اقتصادیمجله کسب و کار

معرفی ارز دیجیتال + بررسی امن ترین کیف پول ارز دیجیتال برای ایران

ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال چیست و چرا نیاز به دوره رایگان ارز دیجیتال داریم؟ (و یا به اصطلاح برخی دیگر، ارز رمز نگاری شده یا رمز ارز) در اصل یک پول دیجیتال غیر متمرکز است که برای استفاده در اینترنت طراحی شده است. بیت کوین، که در سال 2008 راه اندازی شد، اولین ارز دیجیتال بود و هنوز هم بزرگترین، تأثیرگذارترین و شناخته شده ترین آن است.

در یک دهه پس از آن، بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال مانند اتریوم به عنوان جایگزین های دیجیتالی برای پولهای منتشر شده از سوی دولت ها رشد کرده اند. از معروف ترین ارزهای دیجتال میتوان بیت کوین، اتریوم، بیت کوین کش، لایت کوین، EOS، ریپل و ارز دوج کوین را نام برد. برخی از ارزهای دیجیتال از جهاتی شبیه بیت کوین هستند و برخی دیگر مبتنی بر فناوری های مختلف بوده یا دارای ویژگی های جدیدی هستند که به آنها اجازه می دهد تا کاربردی بیش از انتقال، ارزش داشته باشند.

مرور کلی

صحبت کامل از ویژگی های ارز دیجیتال در قالب یک مقاله جای نمی گیرد و نیاز به شرکت دوره ارز دیجیتال تبریز دارد. اما به صورت خلاصه، برخی از مزایا و ویژگی های ارزهای دیجیتال عبارتند از:

ارزهای دیجیتال انتقال ارزش را بدون نیاز به واسطه مانند بانک یا پردازشگر پرداخت به صورت آنلاین امکان پذیر می کنند و به شما امکان می دهند ارزش را به صورت سراسری و با سرعتی بالا و در هر ساعت شبانه روز، با هزینه کم انتقال دهید.

ارزهای دیجیتال معمولا توسط هیچ دولت یا مرجع مرکزی دیگری صادر یا کنترل نمی شوند. آنها توسط شبکه های همتا به همتا کامپیوترهایی که از یک نرم افزار رایگان و منبع باز استفاده می کنند، مدیریت می شوند. به طور کلی، هر کسی که بخواهد، میتواند در شبکه حضور داشته باشد.

سوالی که ممکن است برای برخی پیش بیاید اینست که اگر بانک یا دولتی در این امر دخیل نیست، چگونه استفاده از رمز ارزها ایمن است؟ در پاسخ باید گفت استفاده از رمز ارزها به این دلیل ایمن است که همه تراکنش ها توسط فناوری به نام بلاک چین بررسی می شوند.

یک بلاک چین ارز دیجیتال، شبیه ترازنامه یا دفتر کل بانک است. هر رمز ارز، بلاک چین مخصوص به خود را دارد که یک رکورد مداوم و پیوسته از هر تراکنشی است که با استفاده از آن ارز انجام شده است.

بر خلاف دفتر کل بانک، یک بلاک چین رمزنگاری شده در بین شرکت کنندگان در کل شبکه ارز دیجیتال توزیع می شود. هیچ شرکت، کشور یا شخص ثالثی کنترل آن را بر عهده ندارد و هر کسی می تواند شرکت کند. بلاک چین یک فناوری پیشرفته است که در سال های اخیر، با ده ها سال علم کامپیوتر و نوآوری های ریاضی امکان پذیر شده است.

مهمتر از همه اینکه ارزهای دیجیتال به افراد اجازه می دهند کنترل کاملی بر دارایی های خود داشته باشند.

مفاهیم کلیدی مرتبط با ارزهای دیجیتال

قابلیت انتقال

در دنیای رمزنگاری، پرداخت هزینه ها و انجام معامله با فردی در آنسوی کره ی زمین یا یک مغازه ی محلی تفاوتی ندارد.

حریم خصوصی

هنگام پرداخت با ارز دیجیتال، نیازی به ارائه اطلاعات شخصی غیر ضروری به طرف مقابل نیست. این بدان معناست که اطلاعات مالی شما از اشتراک گذاری با اشخاص ثالث مانند بانک ها، خدمات پرداخت، تبلیغ کنندگان و آژانس های رتبه بندی اعتباری محفوظ است و از آنجا که نیازی به ارسال اطلاعات حساس از طریق اینترنت نیست، خطر بسیار کمی وجود دارد که اطلاعات مالی شما یا هویت شما به خطر بیفتد.

امنیت

همانطور که در دوره تحلیل فاندامنتال گفتیم، تقریباً همه ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین، اتریوم و بیت کوین کش، با استفاده از فناوری موسوم به بلاک چین که به طور مداوم توسط مقدار زیادی از قدرت محاسباتی بررسی و تأیید می شود، ایمن می شوند.

به عنوان مثال، شبکه قدرتمند بیت کوین هک نشده است و ایده های اساسی پشت ارزهای دیجیتال به ایمن سازی آنها کمک می کند: سیستم ها بدون مجوز هستند و نرم افزار اصلی منبع باز است، به این معنی که تعداد بیشماری از دانشمندان کامپیوتر و رمزنگاران توانسته اند همه جنبه های شبکه ها و امنیت آنها را بررسی کنند.

در دسترس بودن

از آنجا که دارایی های دیجیتال شما به دولت یا موسسه مالی وابسته نیست، بدون توجه به جایی که در جهان هستید و یا اینکه برای هر یک از واسطه های اصلی سیستم مالی جهانی چه اتفاقی می افتد، همواره در دسترس شما هستند.

شفافیت

هر تراکنش در شبکه های ارزهای دیجیتال، بدون استثنا به صورت عمومی منتشر می شود. این بدان معناست که جایی برای دستکاری معاملات، تغییر عرضه پول یا تنظیم قوانین وجود ندارد.

برگشت ناپذیر

برخلاف پرداخت با کارت اعتباری، پرداخت از طریق رمز ارزها قابل برگشت نیست. برای تجار، این امر احتمال کلاهبرداری را به شدت کاهش می دهد.

چرا ارزهای دیجیتال آینده دنیای مالی هستند؟

ارزهای رمزنگاری شده اولین جایگزین برای سیستم بانکی سنتی هستند و مزایای قدرتمندی نسبت به روش های پرداخت قبلی و شکل های سنتی دارایی ها دارند. در واقع آنها را به عنوان ورژن دوم پول می توان در نظر گرفت. نوع جدیدی از پول نقد بومی اینترنت، که به آن این پتانسیل را می دهد که سریع ترین، ساده ترین، ارزان ترین، ایمن ترین و جهانی ترین روش مبادله ارزش جهان باشد. تعدادی از مزایایی که ارزهای دیجیتال برای دنیای مالی به ارمغان می آورند، عبارتند از:

  • ارزهای دیجیتال می توانند برای خرید کالا یا خدمات استفاده شوند یا به عنوان بخشی از یک استراتژی سرمایه گذاری نگهداری شوند اما نمی توانند توسط هیچ مرجع مرکزی دستکاری شوند. مهم نیست که چه اتفاقی برای دولت می افتد، ارز دیجیتال شما ایمن خواهد ماند.
  • در ضمن ارزهای دیجیتال فارغ از اینکه در کجا متولد شده اید یا کجا زندگی می کنید، خدماتی برابر را ارائه می دهند. تا زمانی که تلفن هوشمند یا دستگاه متصل به اینترنت دیگری دارید، از دسترسی به دنیای رمزنگاری، مشابه دیگران برخوردار خواهید بود.
  • ارزهای رمزنگاری شده فرصتهای منحصر به فردی برای گسترش آزادی اقتصادی مردم در سراسر جهان ایجاد می کنند. بی حاشیه بودن ارزهای دیجیتال تجارت آزاد را حتی در کشورهایی که کنترل شدید دولت بر امور مالی شهروندان وجود دارد، تسهیل می کند. در مناطقی که تورم یک مشکل اساسی است ارزهای دیجیتال، می توانند جایگزینی برای ارزهای ناکارآمد فیات برای پس انداز و پرداخت ها ارائه دهند.
  • به عنوان بخشی از یک استراتژی سرمایه گذاری گسترده، می توان به روش های مختلف از رمز ارزها استفاده کرد. یکی از رویکردها خرید و نگهداری چیزی مانند بیت کوین است که تقریبا در سال 2008 از ارزش تقریبا ناچیز، به هزاران دلار در دنیای امروزی رسیده است. یکی دیگر از آنها یک استراتژی فعال تر است: خرید و فروش ارزهای دیجیتال که دارای نوسان زیادی هستند.
  • یکی دیگر از گزینه های سرمایه گذاران رمز ارزها که به دنبال به حداقل رساندن ریسک هستند، ارزهایی هستند که ارزش آنها به عنوان مثال همواره برابر با 1 دلار می باشد مانند ارزهای USDT و ارز این رمز ارزها با ارزش ثابت یک ارز سنتی، مزایای ارزهای دیجیتال را ارائه می دهند، از جمله توانایی انتقال سریع و ارزان پول در سطح بین المللی. همچنین مشتریان صرافی کوین بیس که دارای USDC هستند، پاداش دریافت می کنند و آن را جایگزین جذابی برای حساب پس انداز سنتی می دانند.

چرا باید روی ارزهای رمزنگاری شده سرمایه گذاری کرد؟

صرافی های آنلاین مانند کوین بیس و بایننس خرید و فروش ارزهای دیجیتال را آسان، امن و سودآور کرده اند. در اکثر صرافی ها افتتاح حساب فقط چند دقیقه طول می کشد و می توانید با روش های مختلف ارز دیجیتال مورد نظر خود را خریداری کنید. علاوه بر این، شما می توانید هر مقدار که می خواهید رمز ارز بخرید. به عنوان مثال، می توانید تنها 20 دلار بیت کوین خریداری کنید در حالیکه هر واحد بیت کوین در زمان نگارش این مقاله تقریبا 50000 دلار است.

از مزایای دیگر سرمایه گذاری در رمز ارزها اینست که بعضی از صرافی ها تنها به ازای نگهداری بعضی رمز ارزهای خاص، به دارندگان آنها پاداش می دهند. همینطور بر خلاف سهام یا اوراق قرضه، می توانید ارز دیجیتال خود را به راحتی به دیگران منتقل کنید یا از آن برای پرداخت هزینه کالا و خدمات استفاده کنید.

هنگامی که یک ارزدیجیتال جدید ساخته می شود، برای تامین سرمایه جمعی، آنها از طریق عرضه اولیه عمومی (ico) و یا با عرضه اولیه از طریق یک صرافی متمرکز (ieo) یا غیر متمرکز (ido) به فروش می رسند. سرمایه گذاران می توانند با در نظر گرفتن ریسک های موجود و تحقیق درباره ی آن رمز ارز و تیم توسعه دهنده پشت آن و اطمینان از عدم کلاهبرداری بودن عرضه اولیه، در این عرضه اولیه ها شرکت نمایند.

اکثر عرضه اولیه هایی که با موفقیت و با استقبال مردم انجام می شوند، بازدهی خوبی در زمان کوتاهی پس از عرضه اولیه برای سرمایه گذاران به ارمغان می آورند. البته یک مدل دیگر توزیع ارز دیجیتال بین عموم مردم وجود دارد که هزینه ای از مردم گرفته نمی شود و تحت شرایطی خاص و با انجام یک سری مراحل، رمز ارزها بین مردم توزیع می شوند. به این مدل توزیع، ایردراپ گفته می شود.

استیبل کوین چیست؟

ارزهای دیجیتالی مانند USDC و USDT نمونه ای از یک ارز دیجیتال به نام استیبل کوین هستند. به زبانی ساده می توان اینها را دلارهای دیجیتال تصور کرد. استیبل کوین ها برای به حداقل رساندن نوسانات و در عین حال بهره مندی از مزایای ارزهای دیجیتال که پیش تر به آنها اشاره کردیم، طراحی شده اند. استیبل کوین ها این کار (ثبات قیمت) را با پیوند دادن ارزش خود به یک عامل خارجی انجام می دهند: معمولا یک ارز فیات مانند دلار آمریکا یا یک کالا مانند طلا.

ارزهای رمزنگاری شده چگونه کار می کنند؟

بیت کوین اولین و شناخته شده ترین ارز دیجیتال است اما هزاران نوع رمز ارز دیگر وجود دارد. بسیاری مانند لایت کوین و بیت کوین کش ویژگی های اصلی بیت کوین را به اشتراک می گذارند اما روش های جدیدی را برای پردازش تراکنش ها اعمال می کنند. برخی دیگر طیف وسیع تری از ویژگی ها را ارائه می دهند. به عنوان مثال، اتریوم می تواند برای اجرای برنامه ها و ایجاد قرارداد های هوشمند استفاده شود. هر دوی اینها بر اساس ایده ای به نام بلاک چین است که کلید درک نحوه عملکرد ارزهای رمزنگاری شده می باشد.

در اصل، بلاک چین لیستی از تراکنش ها است که هرکسی می تواند مشاهده و تأیید کند. به عنوان مثال بلاک چین بیت کوین، رکوردی از هر دفعه ارسال یا دریافت بیت کوین توسط اشخاص است. این فهرست تراکنش ها برای اکثر ارزهای رمزنگاری شده جزء اساسی است زیرا امکان پرداخت مطمئن بین افرادی را می دهد که یکدیگر را نمی شناسند و نیازی به بررسی توسط شخص ثالث مانند بانک نیست.

فناوری بلاک چین کاربردهای فراوانی فراتر از ارزهای رمزنگاری شده دارد. از بلاک چین برای ثبت تحقیقات پزشکی، بهبود اشتراک پرونده های مراقبت های پزشکی، ساده سازی زنجیره های تأمین، افزایش حریم خصوصی در اینترنت و موارد دیگر استفاده می شود.

اصول پشت بیت کوین و بلاک چین بیت کوین برای اولین بار بصورت آنلاین در یک وایت پیپر منتشر شد که در اواخر سال 2007 توسط شخص یا گروهی با نام ساتوشی ناکاموتو منتشر شد. دفتر کل بلاک چین در تمام رایانه های شبکه تقسیم شده است که دائما صحت بلاک چین را بررسی می کنند. این بدان معناست که هیچ نهاد مرکزی یا پایگاه داده ای وجود ندارد که بتوان آن را هک، سرقت یا دستکاری کرد.

    مفهوم کلیدی

ارزهای دیجیتال از فناوری موسوم به “رمزنگاری کلید خصوصی-عمومی” برای انتقال مالکیت رمز ارزها در یک دفتر کل امن و توزیع شده استفاده می کنند. یک کلید خصوصی یک رمز عبور بسیار امن است که هرگز نیازی به اشتراک گذاری با هیچکس ندارد و می توانید با آن ارزش را در شبکه ارسال کنید. یک کلید عمومی مرتبط می تواند آزادانه و ایمن با دیگران به اشتراک گذاشته شود تا ارزش را در شبکه دریافت کند. از طریق کلید عمومی، غیرممکن است که کسی کلید خصوصی شما را حدس بزند.

استخراج ارز دیجیتال چیست؟

اکثر ارزهای دیجیتال از طریق یک شبکه رایانه های غیرمتمرکز (که به peer-to-peer یا همتا به همتا نیز معروف است) استخراج می شوند. اما ماینینگ فقط به معنای تولید بیشتر بیت کوین یا اتریوم نیست بلکه مکانیزمی است که با تأیید مداوم دفتر کل بلاک چین عمومی و افزودن تراکنش های جدید، شبکه را به روز و ایمن می کند.

به عنوان مثال وقتی فردی در یک تراکنش مقداری بیت کوین به فردی دیگر ارسال می کند، برای انجام این تراکنش، یک ماینر باید آن تراکنش را تایید کند تا با موفقیت انجام شود. اما چیزی که به ماینرها برای انجام این کار انگیزه می دهد، علاوه بر استخراج واحدهای جدید از یک ارزدیجیتال، کارمزدی است که از فرستنده ی رمز ارزها در یک تراکنش دریافت می کند.

از نظر فنی، هر کسی که دارای رایانه و اتصال به اینترنت باشد، می تواند عملیات استخراج را انجام دهد. البته شایان ذکر است که استخراج همیشه سودآور نیست. بسته به اینکه چه رمز ارزی را استخراج می کنید، رایانه شما چقدر سریع است و هزینه برق در منطقه شما چقدر است، ممکن است بیش از درآمد حاصل از استخراج، برای ماینینگ هزینه کنید. در نتیجه، این روزها بیشتر استخراج رمز ارزها توسط شرکت های متخصص در آن انجام می شود یا توسط گروه های بزرگی از افراد که همگی قدرت محاسباتی خود را به اشتراک می گذارند.

    سوال کلیدی

    ارزهای دیجیتال ارزش خود را از کجا می گیرند؟

    ارزش اقتصادی ارزهای رمزنگاری شده، مانند همه کالاها و خدمات، از عرضه و تقاضا ناشی می شود. عرضه به میزان در دسترس بودن اشاره می کند – مانند تعداد بیت کوین موجود برای خرید در هر لحظه از زمان. تقاضا به تمایل مردم برای داشتن آن اشاره دارد – به عنوان مثال تعداد افرادی که می خواهند بیت کوین بخرند و برای داشتن آن حاضرند چه مقدار هزینه کنند. ارزش یک ارز دیجیتال همیشه تعادل هر دو عامل خواهد بود.

چگونه می توان ارزهای دیجیتال را خریداری کرد؟

برای خرید ارزدیجیتال باید به یک صرافی ارز دیجیتال مانند کوین بیس یا بایننس مراجعه کرد. این صرافی ها امکان خرید ارزهای دیجیتال را با استفاده از واریز ارزهای فیات مانند دلار، یورو، پوند و … می دهند. البته روش رایج تر اینست که یک رمز ارز خاص را در ازای یک استیبل کوین مانند تتر خریداری کنید. البته برای خرید تتر هم، مجددا به پول محلی خود نیز نیاز دارید.

اگر قصد شما از خرید ارز دیجیتال، سرمایه گذاری با هدف افزایش قیمت آنها نبوده و می خواهید به مقاصد دیگری از آنها استفاده کنید، باید هدف خود را به طور دقیق مشخص کنید و متناسب با آن ارزدیجیتال مناسب را خریداری کنید. به عنوان مثال اگر قصد خرید یک لپتاپ را با ارز دیجیتال دارید، احتمالا بیت کوین برای شما بهترین گزینه باشد از آنجا که در اکثر فروشگاه ها به عنوان روش پرداخت پذیرفته می شود. و یا اگر می خواهید از ظرفیت های قرار داد های هوشمند ارزهای دیجیتال استفاده نمایید، اتریوم می تواند انتخاب اول شما باشد.

نکته مهم: امکان واریز ارز فیات در بسیاری از صرافی های خارجی برای ایرانی ها امکان پذیر نیست بنابراین ایرانی هایی که قصد خرید ارزهای دیجیتال را داشته باشند، باید به یک صرافی ایرانی مراجعه کنند و با واریز ریال، خرید و فروش رمز ارزهای موجود در آن صرافی را انجام دهند. اما اگر به هر دلیل، مثلا عدم موجود بودن رمز ارز مورد نظر در لیست آن صرافی داخلی، قصد انجام معامله در یک صرافی خارجی را داشته باشید، باید ابتدا در یک صرافی ایرانی ارزدیجیتالی مانند تتر را خریداری کرده و با ارسال آن به اکانت خود در صرافی خارجی، خرید ارزهای دیجیتال مورد نظرتان را با تتر انجام دهید.

نحوه ی ذخیره ی ارزهای دیجیتال

ذخیره ارز دیجیتال مشابه ذخیره پول نقد است، به این معنی که شما باید از آن در برابر سرقت و ضرر محافظت کنید. روشهای زیادی برای ذخیره ارزهای دیجیتال هم بصورت آنلاین و هم آفلاین وجود دارد. ساده ترین راه اینست که دارایی های دیجیتال خود را در داخل صرافی نگهداری کنید اما ساده ترین راه لزوما ایمن ترین راه نیست.

صرافی های بزرگ مانند کوین بیس و بایننس، از نظر امنیت، تیم امنیتی فوق العاده ای برای مقابله با هکرها در اختیار دارند و می توان از این نظر تا حد زیادی از امنیت آنها اطمینان حاصل کرد اما نباید فراموش کرد که این صرافی ها، یک نهاد متمرکز هستند و هر لحظه امکان دارد مقامات حاکم بر آنها تصمیماتی بگیرند که به نفع شما نباشد. این صرافی ها ممکن است دارایی مشتریان خود را به دلایل مختلف بلوکه کنند و یا خدمات خود را برای کاربران یک کشور خاص به حالت تعلیق در بیاورند. به عنوان مثال صرافی بایننس اخیرا خدمات خود را در کشور انگلستان به حالت تعلیق در آورده است.

بنابراین برای ایمنی بیشتر بهتر است که دارایی های دیجیتال خود را داخل ابزارهایی که کیف پول ارز دیجیتال نامیده می شوند، نگهداری نمایید و فقط برای تبدیل آنها به انواع دیگر دارایی، آنها را به صرافی منتقل نمایید. کیف پول های ارز دیجیتال به کیف پول های نرم افزاری و کیف پول های سخت افزاری تقسیم می شوند.

کیف پول های سخت افزاری مانند کیف پول بیت باکس 2، از کیف پول های نرم افزاری مانند تراست ولت یا کیف پول اکسودوس ایمن تر هستند زیرا این کیف پول ها آفلاین بوده و در نتیجه امکان هک شدن چیزی که به اینترنت متصل نیست، تقریبا صفر است. برای آگاهی از نحوه ذخیره ارزهای دیجیتال و انجام تراکنش ها با انواع کیف پول ها می توانید مقالات آموزشی کار با کیف پول ها را مطالعه کنید.

انتقادات وارد بر ارزهای دیجیتال

از آنجا که قیمت بازار ارزهای دیجیتال بر اساس عرضه و تقاضا است، نرخ مبادله یک ارز رمزنگاری شده با یک دارایی دیگر، می تواند به طور گسترده ای در نوسان و ناپایدار باشد و عده ای خاص با سرمایه ای بالا بتوانند به راحتی قیمت یک ارزدیجیتال را تا چند برابر افزایش یا کاهش دهند. به عنوان مثال، بیت کوین به عنوان بزرگترین ارز دیجیتال که جا به جا کردن قیمت آن از دیگر رمز ارزها کار سخت تری می باشد، صعود ها و سقوط های شدیدی را تجربه کرده است. به عنوان مثال در یک دوره قیمت آن از حدود 20000 دلار به 3000 دلار سقوط کرد.

نگرانی هایی در مورد نحوه ی تولید ارزهای دیجیتال و ارتباط آن با محیط زیست نیز وجود دارد. تولید و استخراج بسیاری از ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین مستلزم صرف مقادیر زیادی انرژی است. البته برای این مورد راهکارهایی اندیشیده شده اما این راهکارها یا در مرحله ی آزمایش هستند و یا خالی از ایرادات دیگر نیستند. برای جزئیات بیشتر می توانید مقاله ی اثرات زیست محیطی ارزهای دیجیتال را مطالعه نمایید.

اکثر شبکه های بلاک چین موجود، با مشکل مقیاس پذیری دست و پنجه نرم می کنند. به این معنی که با افزایش تعداد کاربران شبکه و افزایش تعداد تراکنش ها، سرعت پردازش آنها به شدت کم می شود و بنابراین آنها برای جایگزین شدن با روش های پرداخت قدیمی باید این مشکل را برطرف کنند. برای این موضوع نیز راه حل هایی ارائه شده است اما هر کدام از این راه حل ها، با بهبود مقیاس پذیری یک ویژگی دیگر بلاک چین را در معرض خطر قرار می دهند. برای جزئیات بیشتر در مورد برخی از این راه حل ها، می توانید مقاله ی راه حل های مقیاس بندی لایه 1 و 2 را مطالعه کنید.

بلاک چین های ارزهای رمزنگاری شده بسیار امن هستند اما سایر جنبه های اکوسیستم ارزهای دیجیتال، از جمله صرافی ها و کیف پول ها، از تهدید هک در امان نیستند. در تاریخ تقریبا ده ساله بیت کوین، چندین صرافی آنلاین مورد هک و سرقت قرار گرفته است که گاهی اوقات میلیون ها دلار “رمز ارز” به سرقت رفته است.

ماهیت نیمه ناشناس تراکنش های ارزهای دیجیتال، آنها را برای فعالیتهای غیرقانونی مانند پولشویی و فرار مالیاتی مناسب می کند. با این حال، طرفداران ارزهای دیجیتال اغلب ناشناس بودن خود را بسیار ارزشمند می دانند و مزایای حفظ حریم خصوصی مانند حفاظت از اطلاعات مالی را ذکر می کنند.

 برخی از ارزهای دیجیتال بیشتر از سایرین “خصوصی” هستند. به عنوان مثال، بیت کوین یک گزینه نسبتا ضعیف برای انجام مشاغل غیرقانونی آنلاین است زیرا تجزیه و تحلیل تخصصی بلاک چین بیت کوین به مقامات کمک کرده است که مجرمان را دستگیر و تحت تعقیب قرار دهند. با این حال، رمز ارز هایی وجود دارند که ردیابی آنها بسیار مشکل تر است. این رمز ارزها، ارزهای دیجیتال غیر قابل پیگیری نامگذاری می شوند. به عنوان مثال ارزهای دیجیتال “دش” و ارز “مونرو” در این دسته قرار دارند.

جمع بندی ارز دیجیتال چیست؟

در این مقاله در رابطه با اینکه ارز دیجیتال چیست؟ و مفهوم و ویژگی های ارزهای دیجیتال آشنا شدیم البته همانطور که در ابتدای مقاله نیز اشاره شد، صحبت از همه ی مفاهیم ارزهای دیجیتال فقط در یک مقاله، امکان پذیر نمی باشد و در این مقاله تنها به کلیات اشاره شد. به طور کلی ارز دیجیتال دارایی دیجیتالی مبتنی بر شبکه ای است که در تعداد زیادی از رایانه ها توزیع شده است. این ساختار غیر متمرکز به آنها اجازه می دهد خارج از کنترل دولتها و مقامات مرکزی وجود داشته باشند.

از ارزهای دیجیتال استفاده های گوناگونی می توان کرد از جمله: پرداخت هزینه ها، سرمایه گذاری برای خلق ثروت، مقابله با تورم جامعه و استفاده از قراردادهای هوشمند. ارزهای دیجیتال این امکانات را همراه با ویژگی هایی مانند حفظ حریم خصوصی، امنیت، شفافیت، قابلیت حمل و نقل آسان و در دسترس بودن در هر زمان و مکان، به کاربران ارائه می دهند.

با این حال مانند هر چیز دیگر، ارزهای دیجیتال نیز خالی از عیب و اشکال نیستند و اغلب به خاطر مواردی همچون نوسانات قیمتی شدید، اثرات زیست محیطی و استفاده از آنها برای فرار مالیاتی و فعالیت های جنایتکارانه، مورد انتقاد قرار می گیرند. با این وجود، بسیاری از کارشناسان معتقدند که این ایرادات نیز در آینده ای نزدیک تا حد بسیار خوبی برطرف شده و آینده ای روشن در انتظار این حوزه می باشد و در واقع می توان آنها را آینده ی خدمات مالی در دنیا دانست.

با بهترین کیف پول های بیت کوین در سال ۲۰۲۲آشنا شوید

برای سرمایه‌گذاری یا معامله بیت کوین، در اولین قدم به کیف پول یا والت (Wallet) نیاز دارید. کاربران بیت کوین با داشتن کیف پول می‌توانند کنترل کامل بر دارایی‌های خود داشته باشند و تمام مسئولیت حفاظت از بیت کوین‌های خود را برعهده بگیرند. به همین دلیل، پیداکردن کیف پول امن و مطمئن برای ذخیره بیت کوین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

خبر خوب این است که بیت کوین اولین و برترین ارز دیجیتال بازار است و بیش از هر ارز دیجیتال دیگری برای آن کیف پول وجود دارد. بنابراین، کار شما برای انتخاب یک کیف پول امن چندان دشوار نخواهد بود.

یک خبر خوب دیگر: نرم‌افزارهای کیف پول بیت کوین کاملاً رایگان هستند و به‌راحتی می‌توانید آنها را روی گوشی یا کامپیوتر خود نصب کنید. کیف پول‌ نرم‌افزاریِ امن و معتبر برای بیت کوین کم نیست؛ اما اگر امنیت بیشتری می‌خواهید می‌توانید با پرداخت هزینه، کیف پول سخت‌افزاری (فیزیکی) تهیه کنید.

در میان انبوهی از کیف پول بیت کوین گم شده‌اید و همچنان نمی‌دانید باید از کدام نام و برند استفاده کنید؟ با مطالعه ادامه این مقاله با بهترین و معتبرترین کیف پول‌های بیت کوین آشنا می‌شوید.

بهترین کیف پول بیت کوین چیست؟

اینکه چه کیف پولی «بهترین» است، کاملاً به شرایط بستگی دارد و برای هر شخص نسبت به سطح دانش، امکانات مدنظر و میزان سرمایه، پاسخ به این سوال می‌تواند متفاوت باشد.

به‌عنوان مثال، برای افراد تازه‌کار معمولاً کیف پولی مناسب است که کارکردن با آن آسان باشد و از ارزهای دیجیتال معتددی پشتیبانی کند؛ اما برای فردی که حرفه‌ای است و به امکانات بیشتری برای مدیریت بیت کوین نیاز دارد، رابط کاربری یا پشتیبانی از ارزهای دیجیتال دیگر، خیلی اهمیت ندارد.

همچنین، امکانات (دسترسی به اینترنت، کامپیوتر یا تلفن همراه) در بحث مناسب‌بودن یک کیف پول تأثیرگذار است. کیف پول‌های بیت کوین انواع مختلفی دارند و در سیستم‌عامل‌های مختلف اجرا می‌شوند و هرکس نسبت به شرایط و امکانات خود یکی از انواع کیف پول‌های بیت کوین را انتخاب می‌کند.

به‌عنوان مثال، فردی که کامپیوتر شخصی ندارد، از کیف پول‌های موبایل استفاده می‌کند و یا فردی که تلفن همراه هوشمند ندارد، از کیف پول‌هایی به‌جز موبایل بهره می‌برد.

طبق یک قاعده کلی، بهترین کیف پول بیت کوین، کیف پولی است که کار با آن برای کاربر آسان‌تر از بقیه باشد و بتواند به‌خوبی امنیت بیت کوین‌ها را برقرار کند. به‌دلیل ذات غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال که هر کس تنها خود مسئول دارایی‌هایش است، اصلی‌ترین معیار در انتخاب یک کیف پول باید اعتبار و امنیت آن باشد و سپس به معیارهای دیگری مانند امکانات و رابط کاربری توجه شود.

بهترین کیف پول‌های بیت کوین در سال ۲۰۲۲

اگرچه بیش از صد کیف پول با نام‌های مختلف برای بیت کوین وجود دارد، در اینجا ۹ کیف پول را معرفی می‌کنیم که از نظر تیم محتوای وب‌سایت ارزدیجیتال در سال ۲۰۲۲ بهترین گزینه‌ها برای ذخیره بیت کوین هستند.

کیف پول‌هایی که در ادامه معرفی می‌شوند، کلیدهای خصوصی (دارایی‌ها) را روی دستگاه یا محیط فیزیکی ذخیره می‌کنند و به‌جز خود کاربر، افراد دیگر هیچ‌گونه دسترسی به دارایی‌ها ندارند. در حقیقت کیف پول‌های معرفی‌شده غیرامانی هستند و خطر تحریم یا بلوکه‌شدن سرمایه‌ در این کیف پول‌ها وجود ندارد.

در تهیه این فهرست معیارهایی همچون امنیت، تعداد نصب، ویژگی‌های متنوع و بازخورد کاربران لحاظ شده است.

فراموش نکنید کیف پول‌های روی صرافی‌ها، دارایی‌ها را به‌صورت امانی (Custody) نگهداری می‌کنند و کنترل دارایی‌ها به‌معنای واقعی در دست خود کاربران نیست. در میان فعالان این حوزه، فضای ذخیره‌سازی امانی، کیف پول محسوب نمی‌شود و در این مقاله هم منظور ما از کیف پول‌ آنهایی هستند که کنترل کامل دارایی‌ها را به دست خود کاربر می‌سپارند. همچنین، برای کاربران ایرانی ذخیره ارزهای دیجیتال روی صرافی‌ها می‌تواند خطر تحریم و بلوکه‌شدن سرمایه را به همراه داشته باشد.

کیف پول‌های زیر در حال حاضر بهترین گزینه‌های موجود برای ذخیره بیت کوین هستند:

  • کیف پول Trust Wallet (موبایل) – بهترین گزینه برای تازه‌کارها
  • کیف پول Ledger (سخت‌افزاری) – امن‌ترین گزینه
  • کیف پول Trezor (سخت‌افزاری)
  • کیف پول Mycelium (موبایل)
  • کیف پول BlueWallet (موبایل)
  • کیف پول Electrum (دسکتاپ و موبایل) – بهترین گزینه برای حرفه‌ای‌ها
  • کیف پول Exodus (دسکتاپ و موبایل)
  • کیف پول Bitcoin Wallet (موبایل)
  • کیف پولcom (تحت وب)
دکمه بازگشت به بالا