نماد سایت مجله آنلاین

پیش ‌شرط لازم برای رفتن به دندان‌پزشکی

قبل از مراجعه به دندانپزشک، رعایت 10 نکته الزامیست!

آیا کسی را مشناسید که به دندانپزشک مراجعه نکرده باشد؟ یا حداقل برای مشاوره پیش یک دندانپزشک نرفته باشد؟ برای سلامت دندان و یا درمان مشکلات دندان هایمان حتماً به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می کنیم. اگر تصمیم دارید به دندانپزشک مراجعه کنید این مطلب از پرشین دکتر می تواند به شما کمک کند تا تجربه خوشایندی از دریافت خدمات دندانپزشکی داشته باشید.

کیفیت خدمات دندانپزشکی این تجربه به عوامل مختلفی بستگی دارد. از شخصیت درونی خود فرد و خلق و خوی دندانپزشک گرفته تا زمان و مکان مراجعه به دندانپزشکی. بدون شک تجربه درمان دندانپزشکی برای کسی که بهداشت دهان خود را رعایت می کند، پیش از جدی شدن مشکل دندان ها پی گیر درمانشان می شود و یک دندانپزشک خوب و خانوادگی دارد با کسی که تنها به زور درد به اولین و دردسترس ترین مرکز دندانپزشکی مراجعه می کند، متفاوت خواهد بود. جان کلام اینکه رفتن به یک کلینیک دندانپزشکی برای خود پیش شرط هایی دارد که رعایت دقیق آن ها می تواند تجربه خوشایندی از دریافت خدمات دندانپزشکی برای شما رقم بزند.

1. انتخاب دندانپزشک

بدون شک کیفیت ارایه خدمات دندانپزشکی در کلینیک های دندانپزشکی مختلف با هم یکسان نیست. حتی در یک کلینیک دندانپزشکی نیز ممکن است دندانپزشکی خوب، با مهارت، با اخلاق و کیفیت کار متفاوت وجود داشته باشد. قبل از اینکه نیاز فوری به دندانپزشک خوب پیدا کنید، بدنبال دندانپزشک بگردید! پیدا کردن دندانپزشک خوب به افرادی که دچار ترس و فوبیا از دندانپزشکی هستند توصیه می‌شود، چراکه مراجعه به یک محیط و چهره آشنا می تواند در کنترل اضطراب آن ها نقش عمده ای بازی کند.

برای پیدا کردن کلینیک دندانپزشکی یا دندانپزشک خوب می توانید از تجربه خانواده و دوستان یا جستجو در گوگل و یا مجله خبری دندانپزشکی تهران کمک بگیرید. همچنین می توانید به شکل اتفاقی برای معاینه به چند دندانپزشک مراجعه کنید و بهترینشان را انتخاب کنید.

2. آرامش شما از همه چیز مهم تر است

توصیه می شود قبل از مراجعه به دندانپزشکی آرامش داشته باشید و حتی در صورت امکان کمی بخوابید. خستگی و استرس می تواند روی روند درمان شما اثر منفی بگذارد. خستگی می تواند آستانه تحمل شما به درد را کاهش دهد یا روند بی حس شدن دندان ها را با مشکل مواجه کند.

شنیدن موسیقی و فکر کردن به تجربیات خوش آیند می تواند در کنترل استرس شما موثر باشد. اگر در محیط دندانپزشکی چنین تدارکی برای شما پیش بینی نشده، خودتان یک دستگاه پخش موسیقی و هدفن همراه داشته باشید و پیش از درمان و حین آن به موسیقی گوش دهید.

3. مسواک بزنید

دندانپزشکان جمله معروفی دارند: دهان شما نشانه شخصیت شماست!

در واقع شرایط دهان و دندان های شما و میزان توجه به بهداشت دهان، شمایی کلی از شخصیت فردی و اجتماعی شما را نشان می دهد. متاسفانه برخی افراد نه تنها توجهی به بهداشت دهان خود ندارند و کوچک ترین اهمیتی به دندانپزشکی که بناست دهان آن ها را معاینه و بیماریشان را درمان کند، نمی دهند.

به همین دلیل است که تا آخرین لحظه پیش از ملاقات با دندانپزشک غذاهای بودار مصرف می کنند یا سیگار می کشند و با دهان بد بو و انباشته از ذرات غذایی زیر دست دندانپزشک می نشینند. شاید اگر یک بار خودتان را جای دندانپزشکی بگذارید که هنگام معاینه دهان شما بناست با چنین وضعیتی روبرو شود، حتماً قبل از مراجعه به دندانپزشک مسواک می زنید!

پیشنهاد می کنیم از نخ دندان هم استفاده کنید زیرا، اگر نخ دندان بکشید برای سلامت دندان های شما بسیار مفید است.

4. دفترچه بیمه را فراموش نکنید

با اینکه معمولا خدمات دندانپزشکی زیر پوشش اکثر بیمه های درمانی نیست و جز در موارد خاص شما مجبورید هزینه درمانتان را به شکل آزاد بپردازید، اما همراه داشتن دفترچه بیمه لازم است.

چرا که گاه لازم است برای تشخیص بهتر دندانپزشک برای شما عکس تشخیصی یا آزمایش بنویسد یا اینکه لازم بداند برای تکمیل درمان های دندانپزشکی داروهای خاصی را مصرف کنید. پس برای پرهیز از دوباره کاری و مراجعه مجدد به دندانپزشک از همراه داشتن دفترچه بیمه غفلت نکنید!

5. دارو‌ها و سابقه پزشکیتان را همراه داشته باشید

دندانپزشک هنگام تصمیم گیری برای درمان شما باید از سابقه پزشکی شما آگاه باشد. باید بداند شما چه بیماری ای دارید و چه داروهایی مصرف می کنید. چرا که انجام درمان های دندانپزشکی برای برخی بیماران محدودیت هایی دارد و باید تدابیر خاصی پیش از آغاز درمان دندانپزشکی برای آن ها پیش بینی شود یا اینکه داروهای دندان پزشکی ممکن است با داروهایی که شما برای بیماری دیگران مصرف می کنید تداخل داشته باشد.

بیماری های واگیر دار (نظیر هپاتیت)، دیابت (بیماری قند)، فشار خون بالا و بیماری های قلبی و البته احتمال بارداری خانم ها از معروف ترین بیماری ها و مشکلاتی هستند که دندانپزشکان باید شرایط درمان را برای مبتلایان به آن ها تغییر دهند یا داروهای خاصی را پیش از درمان برای ایشان تجویز کنند.

6. فقط در صورت تشخیص پزشک، دارو مصرف کنید!

برخی افراد به دلیل مشکلات و بیماری هایی که به آن ها مبتلا هستند، باید یک ساعت پیش از مراجعه به دندانپزشک آنتی بیوتیک مصرف کنند. چون احتمال انتقال عفونت و باکتری در خون وجود دارد، و برخی از درمان های دندانپزشکی مانند ، کشیدن دندان و جراحی لثه با خون ریزی همراه اند.

تشخیص این مورد بر عهده دندانپزشک و پزشک معالج بیماری شماست. افراد مبتلا به مشکلات قلبی و کلیوی از جمله بیمارانی هستند که بنا به شراط بیماری احتمالا باید پیش از درمان های دندانپزشکی آنتی بیوتیک مصرف کنند.

7. عکس های قبلی و پرونده دندانپزشکی خود را همراه ببرید

اگر برای درمان دندا‌‌ن هایتان به دندانپزشک جدیدی مراجعه می کنید که سابقه ای از درمان های گذشته شما ندارد، بهتر است رونوشتی از پرونده دندانپزشکی خود تهیه کرده و به او ارایه دهید. همچنین اگر عکس های تشخیصی قدیمی شما در دسترستان هستند آن ها را هنگام مراجعه به دندانپزشکی همراه ببرید.

در بسیاری از موارد بررسی عکس های قدیمی شما را از تهیه عکس های تشخیصی جدید بی نیاز می کند و یا مقایسه این عکس ها با عکس تشخیصی جدید می تواند به دندانپزشک در بررسی سیر پیشرفت یک بیماری و انتخاب طرح درمان صحیح کمک کند.

8. تشنه و گرسنه نباشید

اگر برای درمان دندان هاتان وقت ملاقات دارید، با شکم خالی به دندانپزشکی نروید. تشنگی و گرسنگی می تواند استانه تحمل درد شما را کاهش دهد و بر اضطرابتان بیافزاید. اگر قند خون شما پایین باشد ممکن است در میانه درمان دچار افت قند خون شوید و از حال بروید یا حالتان دگرگون شود.

از دیگر سو ممکن است دندانپزشک به شما توصیه کند پس از درمان هایی نظیر جراحی لثه، ایمپلنت دندان یا کشیدن دندان، تا چند ساعت از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید. حساب تمامی این احتمالات را داشته باشید و پیش از ملاقات با دندانپزشک غذا بخورید. با این وجود یادآوری دوباره این نکته بد نیست که قبل از مراجعه به دندانپزشکی، مسواک بزنید.

9. پیش از رسیدن وقت درمان در مطب حاضر شوید

حضور به موقع در محل درمان علاوه بر اینکه نمودار شخصیت شما و احترامتان به دندانپزشک است، می تواند از بروز استرس های بی مورد نظیر تلاش برای یافتن جای پارک اتومبیل و دویدن روی راه پله ها یا بحث با منشی به خاطر تاخیر و انتظار تا خالی شدن دست دندانپزشک پیش گیری کند.

در بالا گفتیم که آرامش داشته باشید! هر کدام از این پیش آمد‌ها می تواند آرامش شما را هنگام نشستن زیر دست دندانپزشک خدشه دار کند و تجربه درمان دندانپزشکی را بی دلیل، سخت تر از چیزی کند که باید باشد. در بعضی کلینیک ها می بینیم که بر روی یک برگه متنی با این مضمون نوشته شده: ساعت ویزیت شما، صرفاً زمان حضور شما در کلینیک است!

درمان های دندانپزشکی زمان مشخصی ندارند و ممکن است در مراحل درمان اتفاقاتی رخ دهد که زمان حضور شما در کلینیک کمتر یا بیشتر شود. این اتفاق طبیعی است و در بیشتر مواقع ارتباطی با مهارت دندانپزشک خوب  یا نحوه مدیریت و زمانبندی کارکنان کلینیک ندارد.

10. در صورت لزوم همراه داشته باشید

اگر برای دریافت خدمات دندانپزشکی اضطراب دارید، یا می خواهید درمان مشکل و پیچیده ای نظیر جراحی لثه یا ایمپلنت دندان برای شما انجام شود، بد نیست از یکی از دوستان یا اعضای خانواده بخواهید در مراجعه به دندانپزشک شما را همراهی کند. داشتن یک همراه می تواند اضطراب شما را کم کند و باعث آرامش شما شود.

منبع : دانشنامه دندانپزشکی نوین آریا

خروج از نسخه موبایل