تپش قلب پس از عمل بینی ممکن است به دلیل چندین عامل باشد. این شامل موارد زیر میشود:
- تنفس: پس از عمل بینی، شاید برای شما سخت شود تا نفس بکشید و یا اینکه باید از نفسهای بلند خودداری کنید. این ممکن است باعث افزایش نبض شما شود.
- استفاده از داروها: پس از عمل بینی، شاید به شما داروهایی داده شود که باعث تنگی نفس، افزایش نبض و یا هر دوی آنها میشوند.
- استرس: عمل بینی یک عمل جراحی است و ممکن است باعث ایجاد استرس و نگرانی در شما شود که باعث افزایش نبض و تپش قلب شما میشود.
- افزایش فشار خون: پس از عمل بینی، ممکن است فشار خون شما افزایش یابد که باعث افزایش نبض شما میشود.
- عفونت: در برخی موارد، پس از عمل بینی ممکن است عفونت رخ دهد که باعث افزایش نبض و تپش قلب میشود.
مراقبت های بعد از عمل بینی میتواند به شما در کنترل تپش قلب و دیگر عوارض عمل بینی کمک شایانی کند. در کل، تپش قلب پس از عمل بینی معمولاً به دلیل یکی از موارد فوق است و معمولاً نگران کننده نیست. با این حال، اگر این علائم شدید باشند، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا اطمینان حاصل کنید که هیچ مشکل جدی وجود ندارد.
آیا تپش قلب بعد از عمل بینی خطرناک است؟
تپش قلب بعد از عمل بینی، به خصوص برای بیماران قلبی، ممکن است ناخواسته ایجاد شود. در بسیاری از موارد، تپش قلب بعد از عمل بینی نشان دهنده مشکل خطرناک نیست و معمولاً پس از مدت کوتاهی خود بهبود مییابد. با این حال، در برخی موارد، تپش قلب ممکن است نشان دهنده مشکلات جدیتری باشد.
در صورتی که بیمار قبلاً مشکلی در قلب داشته باشد، تپش قلب پس از عمل بینی ممکن است نشان دهنده افزایش خطر مشکلات قلبی باشد. بنابراین، در صورتی که بیمار درد قلبی، سرگیجه، تنگی نفس، خستگی یا هر نوع علائم دیگری از قبیل اینها را پس از عمل بینی تجربه کند، باید به پزشک خود اطلاع دهد.
در کل، در صورتی که بیمار پس از عمل بینی تپش قلب، درد قفسه سینه، سرگیجه شدید، تنگی نفس یا هرگونه علامت دیگری داشته باشد، باید به پزشک خود اطلاع دهد و نکات احتیاطی مورد نیاز را انجام دهد.
همچنین پیشنهاد میکنیم مقاله برای عمل بینی چه شرایطی لازم است؟ را مطالعه کنید تا متوجه شوید چه افرادی کاندید مناسب عمل بینی میباشند.
تاثیرات عمل بینی برای بیماران قلبی
عمل بینی ممکن است برای بیماران قلبی تاثیرات جانبی داشته باشد، به خصوص اگر بیماری قلبی خاصی وجود داشته باشد. بنابراین، در مورد انجام عمل بینی برای بیماران قلبی، بهتر است با پزشک قلبی خود مشورت کنید. اما در کل، تاثیرات عمل بینی برای بیماران قلبی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- افزایش خطر عفونت: بیماران قلبی ممکن است در معرض خطر بیشتری برای عفونت باشند و این خطر پس از عمل بینی نیز ادامه دارد. بنابراین، مراقبت ویژهای برای پیشگیری از عفونتها باید انجام شود.
- تاثیر بر روی فشار خون: برخی داروهای مصرفی برای کاهش درد و تسکین تورم پس از عمل بینی ممکن است فشار خون را کاهش دهند که برای برخی بیماران قلبی خطرناک باشد.
- تنفس: عمل بینی ممکن است باعث تنگی نفس شود که برای بیماران قلبی که دچار بیماری مزمنی همچون بیماری عروق کرونر، بیماری عروق مغزی، بیماری های ریوی و یا عروقی هستند، مشکلساز باشد.
- خطر خونریزی: برخی بیماران قلبی دارای خونریزی یا پلاکتوپنی هستند که ممکن است باعث خطر بیشتری برای خونریزی در حین یا بعد از عمل بینی شوند.
در نهایت، تاثیرات عمل بینی برای بیماران قلبی بستگی به وضعیت سلامت قلبی و نوع عمل بینی دارد. بنابراین، بهتر است پیش از اقدام به عمل بینی، با پزشک خود مشورت کنید.
قبل از عمل بینی بیمارن قلبی لازم است چه اقداماتی انجام دهند؟
اگر شما بیمار قلبی هستید و قصد دارید عمل بینی داشته باشید، باید پیش از عمل بینی اقدامات زیر را انجام دهید:
قبل از انجام عمل بینی برای بیماران قلبی، لازم است اقدامات زیر را انجام دهند:
- مشاوره با پزشک قلبی: بیماران قلبی باید قبل از انجام هرگونه عمل جراحی به مشاوره با پزشک قلبی خود بپردازند. پزشک قلبی میتواند به بیمار کمک کند تا متوجه شود که آیا باید قبل از عمل بینی اقدامات خاصی انجام دهد یا نه.
- مشاوره با پزشک متخصص بینی و سینه: بیماران قبل از اقدام به عمل بینی باید با پزشک متخصص بینی و سینه مشورت کنند. این پزشک میتواند به بیمار کمک کند تا مطمئن شود که آیا باید قبل از عمل بینی اقدامات خاصی انجام دهد یا نه، و ایا عمل بینی برای وی مناسب است یا خیر.
- آزمایشات قلبی: بیماران قبل از عمل بینی نیاز به آزمایشات قلبی دارند، از جمله الکتروکاردیوگرام (ECG)، آزمایش خون و سایر تستهای تصویربرداری قلبی. این آزمایشات قلبی برای بررسی وضعیت سلامت قلبی وی مورد استفاده قرار میگیرد.
- مشاوره با پزشک داروساز: بیمارانی که داروهایی برای کنترل بیماری قلبی خود مصرف میکنند، باید قبل از عمل بینی با پزشک داروساز خود مشورت کنند. این پزشک میتواند به بیمار کمک کند تا متوجه شود که آیا باید داروهای خود را تغییر دهد یا نه.
راه های جلوگیری از تپش قلب بعد از عمل بینی
تپش قلب بعد از عمل بینی یک عارضه معمول است، به خصوص برای بیماران قلبی. برای جلوگیری از تپش قلب بعد از عمل بینی برای بیماران قلبی، میتوانید به راههای زیر توجه کنید:
- مصرف دقیق داروها: بیمار باید دقیقاً به توصیهات پزشک خود در مورد مصرف داروها پایبند باشد، به خصوص اگر دارویی برای کنترل تپش قلب تجویز شده باشد.
- استراحت کافی: پس از عمل بینی، بیمار باید به خوبی استراحت کند و هرگونه فعالیت فیزیکی سنگین را از چشم انداز خود حذف کند. همچنین باید برای خود فرصت کافی برای بهبود بدهد.
- مصرف مایعات بیشتر: مصرف مایعات بیشتر میتواند به کنترل تپش قلب کمک کند. بنابراین بیمار باید در طول روز به مصرف آب و دیگر نوشیدنیهای سالم توجه کند.
- کاهش مصرف قهوه و سایر محصولات حاوی کافئین: قهوه و سایر محصولات حاوی کافئین میتوانند تپش قلب را افزایش دهند. بنابراین بیمار باید مصرف این مواد را کاهش دهد یا به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کند.
- پیشگیری از عفونت: برای جلوگیری از عفونت پس از عمل بینی، بیمار باید قبل از عمل بینی محیط خود را به دقت پاک کند و در طول دوره بازگشت به خانه، پزشک خود را مطلع سازد اگر علائم عفونت را مشاهده کرد.
کارن کلینیک در کنار دکتر حسین نژاد، دکتر نجف بیگی و دکتر ابراهیمی جزو بهترین های انجام جراحی بینی در تهران میباشد. شما میتوانید برای مراقبت های قبل و بعد از عمل بینی و سوال درباره تپش قلب و انجام عمل بینی وارد سایتشان شده و سوالات خود را به رایگان از پزشک و مشاوران بپرسید.