نماد سایت مجله آنلاین

آموزش نان خرمایی

مرحله اول؛ ترکیب تخم مرغ و وانیل

رو به همراه داخل مخلوط کن بریزین و مخلوط کن رو روشن کنید تا مواد کاملا مخلوط و یکدست بشن.

 مرحله دوم؛ اضافه کردن آرد

رو داخل ظرفی بریزین و و رو بهش اضافه کنید و بعد مواد رو مخلوط کنید.

 مرحله سوم؛ اضافه کردن تخم مرغ

رو به آرد اضافه کنید.

مرحله چهارم؛ مخلوط کردن

فروشگاه انلاین خرما: ابتدا با قاشق مخلوط کنین تا تخم مرغ به خورد آرد بره و بعد با دست ورز بدین تا خمیر جمع بشه( خمیر نرم نیست). دقت کنید که نیازی به ورز دادن زیاد خمیر نیست چون در این صورت خمیر به روغن میوفته و کیفیت شیرینی ها خراب میشه.

 مرحله پنجم؛ اضافه کردن شیر

خرما کبکاب با کیفیت: نصف پیمانه شیر رو کم کم به خمیر اضافه کنید. چون جذب مایعات آردها با هم متفاوته ممکنه همه شیر مصرف بشه یا اینکه اضافه بیاد. (برای من کمتر از یک چهارم پیمانه شیر مصرف شد)

مرحله ششم؛ ورز دادن خمیر

خرید انلاین خرما خاصویی: با دست خمیر رو ورز بدین وقتی خمیر نرم و لطیف و یکدستی حاصل شد که به دست نمیچسبه، از اضافه کردن مابقی شیر خودداری کنید.

مرحله هفتم؛ استراحت دادن به خمیر

خمیر به دست اومده رو به مدت پانزده دقیقه استراحت بدین( روی خمیر رو بپوشونین).

مرحله هشتم؛ آماده کردن مواد میانی نان خرمایی

برای آماده کردن مواد میانی، هسته خرما ها رو خارج کنید و خرما ها رو پوست بگیرید. با مخلوط کن میکس کنید یا اینکه با چنگال کاملا له کنید طوری که مواد خمیری بشه.

مرحله نهم؛ اضافه کردن کردن و پودر دارچین

بعد به دمای محیط رسیده و نرم شده و رو به مواد اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید تا یکدست بشه.

مرحله دهم؛ اضافه کردن مواد به قیف

مواد رو داخل قیف یکبار مصرف بریزین و سر قیف رو ببرین تا کار باهاش راحت تر باشه.

مرحله یازدهم؛ ترکیب خمیر و مواد میانی نان خرمایی

خمیر استراحت کرده رو چند قسمت کنین و هر قسمت رو به شکل استوانه در بیارین( شکل زیر).

 مرحله دوازدهم؛ تکه کردن خمیر

روی صفحه کار با وردنه به ضخامت چند میلی باز کنین و کناره‌ها و اضافات خمیر رو با چاقو جدا کنین تا در نهایت خمیر، شکل مستطیل داشته باشه.

 مرحله سیزدهم؛ ریختن مواد میانی در خمیر

از قسمت وسط خمیر شروع به زدن مواد میانی با قیف بکنین و این کار رو تا انتها ادامه بدید.

مرحله چهاردهم؛ پهن کردن مواد میانی

مواد میانی رو کمی با دست مسطح کنید.

مرحله پانزدهم؛ شکل دادن به خمیر

لبه‌های خمیر رو از هر طرف بلند کنید و با دو انگشت به هم بچسبونین و این کار رو تا انتها ادامه بدین.

مرحله شانزدهم؛ برش دادن خمیر

قسمت های بهم چسبیده رو به آرومی با انگشت مسطح و صاف کنید و خمیر رو به آرومی برگردونین.

مرحله هفدهم؛ طرح دادن به خمیر نان خرمایی

با چنگال از ابتدای خمیر شروع به طرح انداختن کنید و این کار رو تا انتها ادامه بدین ( فشار متوسطی به خمیر وارد کنید طوری که هم طرح روی خمیر بیفته و هم باعث پاره شدن خمیر نشه).

مرحله هجدهم؛ برش نهایی خمیر و مواد میانی

حالا با یه چاقوی تیز دو سر خمیر رو به ضخامت چند میلی جدا کنین تا کارمون تمیز باشه و بعد خمیر رو به اندازه دلخواه برش بدین. بعد از هر برش اگه تیغه چاقو به مواد میانی آغشته شد، با یک دستمال نم دار اون رو تمیز کنید تا کارتون تمیز از آب در بیاد و بعد دوباره برش بدین.

 مرحله نوزدهم؛ آماده کردن سینی فر

داخل سینی فر رو با کاغذ روغنی پوشش بدین و شیرینی ها رو داخل سینی بچینین ( نیازی نیست ما بین شیرینی ها زیاد فاصله بدین چون شیرینی ها کمی پف میکنه ولی نه در حدی که بهم بچسبن پس با فاصله معمولی شیرینی ها رو کنار هم قرار بدین).

مرحله بیستم؛ آماده کردن فر

فر رو با دمای صد و نود درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم بشه و بعد شیرینی ها رو داخل فر قرار بدین به مدت پانزده دقیق تا بپزه اگه فرتون گازی هست پنج دقیقه هم در آخر گریل رو روشن کنین تا روی شیرینی ها طلایی بشه اما اگه فرتون برقی هست نیازی به این کار نیست.

مرحله بیست و یکم؛ پختن نان خرمایی

وقتی روی شیرینی ها طلایی شد از فر خارج کنید و اجازه بدین خنک بشه.

این کلوچه خرمایی فوق العاده خوشمزه و مقوی هست و نونی ترد با شیرینی ملایم داره و مواد میانی(خرما) باعث شیرین شدنش میشه برای تزیین شیرینی و همچنین برای شیرین تر شدنش میتونین در صورت دلخواه کمی روی شیرینی ها پودر قند الک کنید.

  خرما خواص بسیار زیادی داره و استفاده از اون در ماه رمضان برای بدن بسیار مفیده، خرما غنی از چربی، کلسیم، سولفور، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس، منیزیم و سایر مواد معدنی و ویتامین هاست که همه این ها برای سلامتی بدن بسیار مفید هستن

برخی از متخصصان بر این باورند که خوردن یک عدد خرما در روز برای داشتن رژیم غذایی متعادل و سالم ضروری است مزایای بسیار زیاد خرما باعث شده است این میوه یکی از بهترین مواد تشکیل دهنده برای توسعه عضلات باشد. امیدواریم این دسر سالم و مقوی رو درست کنید و اط طعمش لذت ببرید.

امیدواریم که از این آموزش استفاده کرده باشید. برای مطالعه باقی دستورهای آشپزی، همراه باشید

شیرینی نان خرمایی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار است که با رسپی های مختلفی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله در ادامه با  همراه باشید.

مرحله اول

برای تهیه در ابتدای کار آب ولرم را به همراه خمیر مایه و ۱ قاشق از مقدار شکر درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس کمی مخلوط کرده و روی آنرا می پوشانیم تا خمیر مایه به مدت ۱۰ دقیقه استراحت کند.

مرحله دوم

پس از گذشت این مدت، زمانی که خمیر مایه به عمل آمد، سفیده تخم مرغ را به همراه مابقی شکر، روغن مایع و خمیر مایه به عمل آمده را درون یک کاسه مناسب ریخته و کمی مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند.

مرحله سوم

در ادامه آرد را ۳ مرتبه الک کرده و کم کم به کاسه می افزاییم، سپس به خوبی ورز می دهیم تا خمیری نرم و یکدست درون کاسه جمع شود. حالا روی سطح کار را آرد پاشی کرده و خمیر را روی سطح کار انتقال می دهیم.

مرحله چهارم

حالا خمیر را با کف دست به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به خوبی ورز می دهیم تا چسبندگی آن کاملا از بین رفته و خمیری لطیف حاصل شود. در ادامه درون یک کاسه مناسب را با مقداری روغن مایع چرب کرده و خمیر چانه می گیریم.

مرحله پنجم

در این مرحله خمیر را درون کاسه چرب شده گذاشته و روی آنرا با یک حوله تمیز یا سلفون می پوشانیم، سپس اجازه می دهیم خمیر به مدت ۱ ساعت در یک جای گرم استراحت کند تا حجیم شده و حجم آن دو برابر شود.

مرحله ششم

در این فاصله به سراغ درست کردن مواد میانی می رویم، برای این منظور پوست و هسته خرماها را جدا کرده، سپس یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم. حالا کره را به تابه اضافه می کنیم تا کاملا ذوب شود.

مرحله هفتم

در ادامه خرما را به همراه مقداری پودر هل، پودر دارچین و جوزهندی به تابه اضافه کرده، سپس کمی تفت می دهیم تا خرما نرم و یکدست شود. حالا بلافاصله تابه را از روی حرارت برداشته تا مواد میانی کاملا خنک شود.

مرحله هشتم

پس از گذشت زمان استراحت خمیر، آنرا مجددا به خوبی ورز می دهیم تا پف اضافی آن گرفته شود، سپس خمیر را روی سطح آرد پاشی شده قرار داده و با وردنه باز می کنیم. در ادامه مواد میانی را روی خمیر می ریزیم.

مرحله نهم

حالا مواد میانی را به خوبی روی خمیر پهن می کنیم، سپس یک قسمت خمیر را به مرکز تا زده و قسمت دیگر آنرا به همین صورت روی خمیر تا می زنیم. حالا خمیر را به کمک دست کمی باز کرده تا ضخامت آن کم شود.

مرحله دهم

در ادامه خمیر را به صورت نواری به اندازه ۲ سانتی متر برش می زنیم و دو طرف هر برش را به سمت مخالف یکدیگر می پیچانیم، سپس به صورت حلزونی شکل می دهیم. حالا سینی فر را با کاغذ روغنی می پوشانیم.

مرحله یازدهم

در این مرحله خمیرها را با حفظ فاصله از هم درون سینی فر گذاشته و روی آنها را با یک پارچه تمیز می پوشانیم، سپس اجازه می دهیم خمیرها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه استراحت کنند تا حجم آنها دو برابر شود.

مرحله دوازدهم

در این فاصله فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود. پس از گذشت زمان استراحت روی خمیرها را با مخلوط شیر و زرده تخم مرغ رومال می کنیم و به دلخواه یک مغز گردو در مرکز آنها قرار می دهیم.

مرحله سیزدهم

حالا سینی را در طبقه وسط فر گذاشته و اجازه می دهیم شیرینی ها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون فر بماند تا کاملا پخته شوند. پس از گذشت این زمان اجازه می دهیم روی شیرینی ها به مدت ۲ دقیقه گریل شود.

مرحله چهاردهم

زمانی که روی شیرینی ها طلایی و خوشرنگ شد، سینی را از فر خارج کرده و روی شیرینی ها را به دلخواه با عسل رقیق شده رومال می کنیم و اجازه می دهیم کاملا خنک شوند، سپس به همراه چای سرو می کنیم. نوش جان.

طرز تهیه شیرینی نان خرمایی سنتی با طعمی بی نظیر

خروج از نسخه موبایل