نماد سایت مجله آنلاین

ابطال کارت بازرگانی و یا تعلیق کارت بازرگانی

باتوجه به مطالب ذکر شده در خصوص کارت بازرگانی، جهت انجام امور اخذ کارت بازرگانی اعم از صادرات و واردات اقدام به ثبت کارت بازرگانی در سامانه هوشمند اتاق بازرگانی می نماییم و پس از طی مراحل مربوطه و تهیه و بارگذاری مدارک خواسته شده و همچنین گذراندن دوره های آموزشی، کارت بازرگانی صادر می گردد. باتوجه به قوانین مربوطه، در صورت لزوم امکان ابطال و تعلیق کارت بازرگانی وجود دارد.

در این خصوص پس از ورود به سامانه کارت هوشمند بازرگانی در قسمت ورود به سایت، نام کاربری و رمز عبور درج می گردد و از گزینه های موجود در سایت امکان ابطال، تعلیق و … وجود دارد که باتوجه به مورد درخواستی انجام می پذیرد.

نکته: نام کاربری برای اشخاص حقیقی، شماره ملی شخص و برای اشخاص حقوقی، شناسه ملی شرکت می باشد، رمز عبور نیز در صورت فراموشی به شماره همراه اولیه مندرج در سامانه به صورت پیامک ارسال می گردد.

موسسه ثبتی ذهن ناب در این مقاله قصد دارد تا شما را با انواع کارت های بازرگانی آشنا نماید ولی برای تشریح این مسئله لازم می بینیم که نخست شرح مختصری در مورد کارت های بازرگانی بدهیم. برای آشنایی با انواع کارت بازرگانی لطفا در ادامه همراه ما باشید.

بیشتر بدانید:

اگر کارت بازرگانی شخصی سرقت و یا مفقود گردد صاحب کارت می تواند برای جلوگیری از سو استفاده احتمالی، اقدام به تعلیق کارت بازرگانی نماید.

مدارک مورد نیاز جهت تعلیق کارت بازرگانی اشخاص حقیقی و حقوقی

  1. ارائه درخواست تعلیق در سامانه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن
  2. اطلاع به اداره آگاهی در صورت سرقت
  3. اصل آگهی روزنامه مفقودی در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار (نام دارنده کارت اعم از حقیقی و یا حقوقی و شماره کارت بازرگانی در روزنامه درج گردد)

ابطال کارت بازرگانی

ابطال کارت بازرگانی اعم از اختیاری یا اجباری می باشد. در حالت اختیاری شخص می تواند با اعلام درخواست مذکور در سامانه و ارائه مدارک مورد نیاز انصراف خود را از داشتن کارت بازرگانی اعلام نماید.

در حالت اجباری اگر دارنده کارت مجرم شناخته شده باشد علاوه بر مجازاتی که بر اساس حکم دادگاه به آن محکوم می شود، کارت بازرگانی آن شخص به صورت موقت یا دائم باطل می شود.

نکته: اگر پس از صدور کارت بازرگانی مشخص گردد که صاحب کارت فاقد یک یا چند شرط دریافت کارت بازرگانی می باشد، وزارت بازرگانی می تواند نسبت به ابطال کارت مذکور راسا اقدام کند. در صورتیکه اتاق بازرگانی به این امر واقف شد می بایست موضوع را به وزارت بازرگانی منعکس کند.

خدمات گروه ثبتی HSP چیست؟

مدارک مورد نیاز جهت ابطال کارت بازرگانی شخص حقیقی

  1. تقاضای شخص در 1 نسخه
  2. گواهی مفاصا حساب دارائی آخرین سال مالیاتی جهت ابطال (به همراه داشتن برگه های قطعی سالهایی که کارت بازرگانی اعتبار داشته و همچنین ارائه اظهارنامه های و یا اظهارنامه های مالیاتی سالهای 90 به بعد الزامی است)
  3. گواهی مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی جهت ابطال (در صورت تولیدی بودن)
  4. اصل کارت بازرگانی
  5. اظهارنامه ابطالی ثبت نام در دفاتر بازرگانی در 1 نسخه از اداره ثبت شرکتها واقع در تقاطع مدرس و میرداماد

مدارک مورد نیاز جهت ابطال کارت بازرگانی شخص حقوقی

1- تقاضای شخص در 1 نسخه
2-  گواهی مفاصا حساب دارائی آخرین سال مالیاتی جهت ابطال (به همراه داشتن برگه های قطعی سالهایی که کارت بازرگانی اعتبار داشته و همچنین ارائه اظهارنامه های ارزش افزوده و یا اظهارنامه های مالیاتی سالهای 90 به بعد الزامی است)
3- گواهی مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی جهت ابطال
4- اظهارنامه ابطالی ثبت نام در دفاتر بازرگانی در 1 نسخه از اداره ثبت شرکتها واقع در تقاطع مدرس و میرداماد
5- صورتجلسه مجمع عمومی برای و و صورتجلسه هیئت مدیره برای سایر شرکتها مبنی بر ابطال کارت بازرگانی (در صورت عدم انحلال)
6- تصویر روزنامه رسمی اعلام در 1 نسخه (در صورت انحلال)
7- اصل کارت بازرگانی

شرایط و نحوه ثبت درخواست ابطال و تعلیق کارت بازرگانی

پس از ورود به سایت اتاق بازرگانی صنایع و معادن اقدام به ورود اطلاعات اولیه و دریافت فرمهای ارائه شده توسط سازمان نموده و پس از تکمیل مدارک، فایل های درخواستی را به همراه سایر مدارک در سیستم بارگزاری می نماییم.

پس از تایید توسط کارشناسان اتاق بازرگانی با در دست داشتن اصل مدارک بارگذاری شده، به سازمان مربوطه مراجعه نموده و پس از تایید مدارک توسط کارزشناسان اتاق، کارت بازرگانی مربوطه ابطال و یا تعلیق می گردد.

وقتی شرکتی تجاری ثبت می گردد، مالکین و سهامداران آن می توانند در امر تجارت و بازرگانی در داخل و هم در خارج از کشور فعالیت کنند.
برای انجام این مهم نیاز به اخذ کارت بازرگانی در بخش صادرات کالاست که صدور آن به وسیله اتاق بازرگانی صورت می پذیرد.
موارد تعلیق و ابطال کارت بازرگانی در این فرآیند نیز قابل بررسی است.

با کارت بازرگانی تا چه مبلغ می توان کالا وارد کرد؟

کارت بازرگانی برای بازرگانان و تجاری که در امر واردات و خصوصا صادرات کالا و ارز آوری برای کشور فعالیت خوبی داشته اند، مزیتی مهم است.

گرچه تجار وارد کننده کالا در سال اول بعد از اخذ کارت بازرگانی فقط تا سقف پانصد هزار دلار مجاز به واردات کالا هستند، اما در سالهای بعدی این رقم به میزان دو میلیون دلار افزایش می یابد و چنانچه فعالیت تجاری آنها خوب بوده و یا خوش حسابی داشته باشند، از این سقف هم بالاتر خواهد رفت.

نیاز به مشاوره در امور دارید ؟ همین الان با شماره زیر تماس بگیرید

چنین فرآیندی متاسفانه برای کارتهای بازرگانی موردی یا همان یکبار مصرف وجود ندارد و به دلیل اجبار دولت به تجار برای واریز کردن ارز حاصل از فروش کالا به سامانه ارزی نیما؛ آنها دیگر ترجیح می دهند تا ارز بدست آمده را در جهت مصارف خود، هزینه و یا پس انداز کنند و بدین خاطر بود که کارتهای بازرگانی موردی و یک بار مصرف رونقی جدی در بین بازرگانان گرفت.
دقیقا به لحاظ وجود چنین وضعیتی است که کارتهای بازرگانی، خصوصا از نوع یک بار مصرف آن، بوسیله افراد دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.

باطل کردن به دو روش زیر انجام می شود:

1- روش اجباری باطل کردن کارت بازرگانی

در این روش دیگر صحبتی از تمایل فرد حقیقی یا حقوقی برای ابطال کارت نیست و چنانچه تخلف و یا کار غیر قانونی از سوی دارندگان کارت بازرگانی مشاهده شود، این کارت با رعایت تشریفات لازم از سوی اتاقهای بازرگانی یا تعاونی و وزارت صمت بطور موقت و یا دائم باطل می گردد.

یکی از موارد تخلف که منجر به ابطال این کارتها می گردد، جرم قاچاق کالاست که به جز ابطال موقت یا دائم کارت بازرگانی افراد حقیقی یا حقوقی متخلف، محکومیت قضایی و اعمال مجازات مربوط به تخلف انجام شده نیز، متوجه افراد خاطی خواهد شد.

موارد کامل این مورد در ماده 30 قانون امور گمرکی ایران آمده است.
بنابراین اگر تخلف یاد شده از سوی اشخاص حقیقی و یا حقوقی مشاهده گردد؛ حتی اگر یک روز هم از اخذ کارت بازرگانی آنان بیشتر نگذشته باشد، با توجه به پیشنهاد اداره گمرک و در صورتی که اتاق بازرگانی و کمیسیون مربوطه وزارت دارایی و اقتصاد تشخیص دهند، کارتشان یا بصورت دائم و یا موقت با رای دادگاه صالحه، ابطال می گردد.

2- روش اختیاری باطل کردن کارت بازرگانی

اشخاص حقیقی یا حقوقی یا بطور کل تجاری که تمایل به ابطال کارت بازرگانی خود دارند؛ می توانند به اتاق بازرگانی، اتاق تعاون یا ادارات کل صمت شهرستان محل اقامت خود مراجعه نموده و با ارائه مدارک لازم، نسبت به این امر اقدام نمایند.

مدارک لازم جهت ابطال کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی

اشخاص حقوقی و به عبارتی سهامداران و مدیران شرکتهای تجاری دارای هیئت مدیره که قبلا نسبت به اخذ کارت بازرگانی اقدام نموده، ولی به دلایلی خواهان ابطال این کارت هستند؛ با ارائه مدارک زیر به ادارات مربوطه می توانند کارت بازرگانی خود را باطل کنند.

  1. ارائه گواهی آخرین اظهارنامه مالیاتی که از سوی اداره مالیات پذیرفته و تایید شده است
  2. اظهارنامه مربوط به باطل شدن ثبت دفاتر تجاری شرکت
  3. تسلیم نمودن اصل کارت بازرگانی
  4. جهت شرکتهای تعاونی، سهامی خاص و عام ارائه صورتجلسه مجمع عمومی و برای دیگر شرکتها ارائه صورتجلسه هیئت مدیره لازم است
  5. افرادی که در صدد باطل نمودن کارت بازرگانی هستند، در صورت انحلال شرکت آن را باید در روزنامه رسمی اعلام نموده و یک نسخه از آن را ارائه دهند.

مطلب مرتبط :

مدارک لازم جهت باطل کردن کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی

اشخاص حقیقی که پس از اخذ کارت بازرگانی و بعد از مدتی بنا به دلایلی درصدد ابطال کارت بازرگانی خود هستند می توانند با ارائه مدارک زیر نسبت به این امر اقدام کنند.

  1. تسلیم نمودن اصل کارت بازرگانی
  2. اظهارنامه مربوط به باطل شدن ثبت دفاتر تجاری شرکت
  3. ارائه گواهی آخرین اظهارنامه مالیاتی که از سوی اداره مالیات پذیرفته و تایید شده است

تعلیق کارت بازرگانی چگونه صورت می گیرد؟

روش تعلیق تنها در صورتی رخ می دهد که کارت بازرگانی تجار یا بازرگانان حقیقی و حقوقی مفقود و یا سرقت شده و آنان با مراجعه به مراکز مربوطه، درخواست تعلیق این کارت را می کنند تا به این وسیله مانع سوء استفاده های احتمالی از کارتشان شوند.

اشخاص حقیقی و حقوقی پس از اخذ کارت بازرگانی، تا زمانی که آن کارت را در اختیار دارند؛ می توانند از مزایای آن استفاده نمایند و در صورت مفقود و یا سرقت شدن کارت، باید در اسرع وقت موضوع مفقودی و یا سرقت کارت بازرگانی خود را به مراجع مربوطه بصورت کتبی اعلام نمایند؛ در غیر این صورت عواقب این سهل انگاری متوجه آنان خواهد بود.

مطلب مرتبط :

مواردی که باید جهت تعلیق کارت بازرگانی انجام گیرد

 

خروج از نسخه موبایل