عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفتوگو با آنا:
یک استاد دانشگاه گفت: کشورهای جهان لازم دیده اند که علوم تجربی با علوم انسانی ترکیب شود و متخصصان علوم تجربی مانند فیزیک، شیمی و … حتما در علوم انسانی ورود داشته باشند.
علی مطهری، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره بی توجهی به رشته علوم انسانی در جامعه اظهار کرد: باید این واقعیت را بپذیریم که رشته علوم انسانی اهمیت لازم و جایگاه لایق را در کشور ایران ندارد.
وی افزود: شاید علوم انسانی را جزء علوم درجه چندم تلقی کرده ایم و فکر میکنیم علوم تجربی در رتبه بالایی قرار دارد، در حالی که اینگونه نیست و دنیا به این نتیجه رسیده است که نخبگان و استعدادهای برتر مسیر ادامه تحصیل و تحقیق و پژوهش در حوزه علوم انسانی را انتخاب میکنند.
مطهری تصریح کرد: علوم انسانی شامل مدیریت جامعه میشود؛ بنابراین کشورهای جهان لازم دیده اند که علوم تجربی با علوم انسانی ترکیب شود و متخصصان علوم تجربی مانند فیزیک، شیمی و … حتما در علوم انسانی ورود داشته باشند.
نماینده ادوار گذشته مجلس ادامه داد: علوم انسانی در ایران را باید به جایگاه واقعی خود برسانیم؛ چرا که در گذشته علوم انسانی، الهیات و امروزه روانشناسی و جامعه شناسی و … در بالاترین رتبه علوم قرار داشتند و ریاضیات جایگاه دوم و علوم طبیعی مانند فیزیک، شیمی و … رتبه سوم را به خود اختصاص داده بودند.
مطهری با بیان اینکه باید توجه بیشتری به علوم انسانی داشته باشیم، تاکید کرد: نیازی به تدوین سرفصل دروس برای وحدت حوزه و دانشگاه نیست و باید درک درست خود را تقویت کنیم و مقصود وحدت در هدف است یعنی هدف مشترک داشته باشیم؛ چرا که حوزهها رسالت ایمان مردم را دارند و عهده دار ایمان ملت هستند و دانشگاهها بیشتر عهده دار وضع زندگی مادی مردم و علوم تجربی و ابزار ساز هستند و این ۲ موضوع مکمل هستند و دانشگاهها باید کمک کننده توسعه کشور و ارتقای رفاهی مردم باشند و حوزهها هم ایمان و ایدئولوژی را تعیین کنند؛ بنابراین این ۲ در کنار یکدیگر بسیار موثر هستند.