سید علیرضا سیف الاسلامی در گفتوگو با خبرنگار آنلاین اظهار کرد: در ۹ ماهه گذشته به طور کلی ۲ هزار و ۲۲۸ نفر برای انجام معاینات روانپزشکی به پزشکی قانونی استان کرمانشاه مراجعه کردهاند.
وی افزود: از مجموع مراجعه کنندگان به بهش روانپزشکی پزشکی قانونی استان کرمانشاه ۸۷۹ نفر خانم و یک هزار و ۳۴۹ نفر آقا مورد معاینه قرار گرفتند که از این تعداد ۲ هزار و ۱۴۳ معاینه عمومی بوده است.
مسئول روانپزشک قانونی پزشکی قانونی استان کرمانشاه تصریح کرد: همچنین عمده موارد معاینات عمومی روانپزشکی شامل گواهی رشد و بررسی سلامت که شامل موارد فرزند خواندگی، اهدا جنین، اهدا عضو، استخدامی پرسنل قوه قضائیه، پرونده شخصیت است.
سیف الاسلامی با بیان اینکه بیماران در بخش روانپزشکی قانونی شامل چند طیف مختلف هستند، اظهار کرد: یکی از مهمترین آسیبهای روحی روانی در بیماران ناشی از تروما (نزاع با تصادف) است که بر این اساس توانایی اداره امور مالی یکی از بخشهای بسیار مهمی است که به دنبال دارد.
وی به یکی دیگر از مشکلات و عوامل مهمی که نیازمند مراجعه به روانپزشک پزشکی قانونی دارد اشاره و بیان کرد: فردی معاملهای را انجام میدهد پس از انجام معامله برای بررسی توانایی اداره امور به پزشکی قانونی ارجاع داده میشود و در مواردی که فرد در قید حیات است معاینه و بررسی به سادگی انجام میگیرد اما در برخی موارد که شخص فوت کرده یا چندین سال پیش انتقال سند داشته مشکلاتی به همراه خواهد داشت.
این مقام مسئول ادامه داد: پیشنهاد میشود افرادی که بالای ۶۵ سال سن دارند برای انجام هرگونه معامله و انتقال سند قبل از اقدام به پزشک قانونی مراجعه کرده و سلامت عقلانی افراد برای انجام امور مورد ارزیابی قرار گیرد.
سیف الاسلامی گفت: ممکن است فرد توانایی اداره امور مالی را نداشته باشد اما به دلیل اینکه ما با مستندات پزشکی مواجه ایم و فقدان مستند پزشکی داریم نمیتوانیم دلیل قطعی را ارائه بدهیم.
وی اذعان کرد: در حال حاضر رشته روانپزشکی مثل سایر رشتههای پاراکلینیک قادر به اثبات نیست و از ارزش کمتری برخوردار است بنابراین هیچ چیز قابل مقایسه با یک مصاحبه ساختار یافته و علمی نیست به همین دلیل تستهای روانشناسی میتواند کمک کننده باشد اما پاسخگوی جواب قطعی نیست و امید است در مباحث روانپزشکی دقت بیشتری صورت بگیرد.
سیف الاسلامی در پایان ابراز کرد: اگر فکر میکنند که فردی توانایی اداره امور مالی را ندارد برای جلوگیری از مشکلات باید تحت نظر یک روانپزشک باشد و در بحث عوارض ناشی از نزاع و تصادف نیز کارشناسان روانپزشکی پزشکی قانونی باید مشخص کنند که فرد بعد از این حادثه چه مقدار متحمل آسیب روحی روانی شده و چند درصد آسیب دیده است.