بررسی تفاوت انواع لول ترانسمیترهای عرضه شده در بازار

تفاوت لول سوئیچ و لول ترانسمیتر چیست؟

لول سوئیچ و ترانسمیترهای سطح، هر دو ابزاری برای اندازه گیری سطح مواد در صنعت هستند. اگرچه هدف از نصب هر دوی این دستگاه‌ها کنترل و نظارت بر سطح مواد در یک چاه یا مخزن است، اما تفاوت‌های زیادی در نحوه عملکرد آنها وجود دارد. تفاوت‌ها و برخی شباهت‌ها بین شیفترهای سطح و فرستنده‌های سطح، بسیاری از مردم را در مورد اینکه کدام دستگاه برای نیازهایشان مناسب است، سردرگم کرده است. در این مقاله از وبسایت آریا سپند ما قصد داریم تا حد امکان تفاوت لول سوئیچ و لول ترانسمیتر را به طور کامل توضیح دهیم. بنابراین شما می توانید در هنگام خرید تجهیزات، انتخابی کاملا آگاهانه و حرفه ای داشته باشید پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

خودرو

معرفی لول سوئیچ

لول سوئیچ (Level Switch) یا سوئیچ سطح یکی از تجهیزاتی است که ارتفاع و سطح سیالات و مایعاتی که درون مخازن قرار دارند را  بررسی و زمانی که به ارتفاع مشخص شده برسد سوییچ سطح انجام می‌شود. لول سوئیچ‌ها نسبت به تغییرات ارتفاع سیالات و جامدات عکس العمل نشان می‌دهند و سطوح مخازن را کنترل می‌کنند. مکانیزم اصلی لول سوئیچ، تعیین مقدار مواد، تنظیم و کنترل قطع و وصل خروجی در ست پوینت است.

در بیانی ساده‌تر می‌توان گفت که سوئیچ سطح، سنسوری است که وجود مایعات، پودر یا مواد دانه بندی شده را در یک نقطه‌ی خاص از مخزن یا سیلو را تشخیص می‌دهد. برای جلوگیری از سرریز و یا خالی شدن مخزن، یک سوئیچ سطح در نزدیکی بالای مخزن نصب می‌شود که حد سرریز را مشخص می‌کند (اکه اغلب به آن سوئیچ ماکزیمم یا فول گفته می‌شود) هنگامی که مواد با سوئیچ سطح در تماس قرار می‌گیرد، رله‌ای را برای جلوگیری از سرریز شدن مواد از مخزن فعال می‌کند.

کاربردهای لول سوئیچ:

از لول سوئیچ‌ها در کنترل ارتفاع سیالات مختلف مانند بنزین، مخازن آب، سیلوها، مایعات و جامدات در صنایع متعدد مانند: صنایع غذایی، صنایع دارویی، آب و فاضلاب، نفت و گاز، فولاد و سیمان و … استفاده می‌شود.

معرفی لول ترانسمیتر

ترانسمیتر سطح یا لول ترانسمیتر (Level Transmitter)، میزان سطح را اندازه‌گیری می‌کند و  خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد می‌کند. یعنی اینکه ترانسمیترهای سطح بعد از هر بار اندازه گیری، پس از رسیدن به یک مقدار معین، یک خروجی تحویل می‌دهند. احتمالاً نشانگر مقدار بنزین خودرو را دیده‌اید که با حرکت عقربه میزان حجم  بنزین داخل باک را نشان می‌دهد.

عملکرد ترانسمیتر ها هم به همین شکل است و از لحاظ عملکرد روال یکسانی دارد. البته نباید از این تفاوت چشم پوشی کنیم که در ترانسمیترها نتیجه کار به صورت اعداد دیجیتالی گزارش می شود که تابعی از فاکتورهای مختلف است.

کاربردهای لول ترانسمیتر:

ترانسمیترهای سطح در اندازه‌گیری سطوح مخازن و در صنایع شیمیایی، دارویی، غذایی، نفت، پتروشیمی، برق و غیره کاربرد چشمگیری دارند. در اصل یک لول ترانسمیتر یا ترانسمیتر سطح، ابزار دقیقی است که یک خروجی الکتریکی متناسب با اندازه‌گیری سطح ثابت را به عنوان خروجی دقیق برای شما فراهم می‌کند.

ترانسمیترهای سطح برای تعیین سطح مواد جامد فله یا مایع خاص در هر زمان معین استفاده می‌شوند. اما باید توجه داشته باشید که ترانسمیترهای سطح با لول سوئیچ یا سوئیچ‌های سطح (که تنها در صورت رسیدن سطح مواد به یک سطح از پیش تعیین شده، آلارم هشدار می دهند) تفاوت زیادی دارند.

نکته: از خروجی رله لول ترانسمیتر میتوان بعنوان لول سوئیچ هم استفاده کرد در واقع  برخی از لول ترانسمیترها که دارای  خروجی رله هستند، بعنوان لول سوئیچ هم استفاده می‌شوند.

کدام یک بهتر است؟

لول سوئیچ‌ها و لول ترانسمیترها هردو جزء بسیار مهمی از تجهیزات اندازه‌گیری سطح هستند و حداقل در آینده نزدیک قرار نیست هیچ کدام جایگزین دیگری شود. اما اگر بتوانیم در یک جمع‌بندی کلی این دو نوع ابزار را مقایسه کنیم، با اطمینان می‌توان گفت که لول ترانسمیترها رتبه بالاتری را در این رقابت کسب خواهند کرد.

البته اول از همه باید گفت که این مقایسه از روند صحیحی پیروی نمی‌کند؛ زیرا در برخی از موارد نمی‌توان از این دو به جای یکدیگر استفاده کرد. از طرف دیگر، در بسیاری از مخازن حساس مانند مخازن سقف ثابت در صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی، در کنار لول ترانسمیتر از یک لول سوئیچ برای تشخیص حد بحرانی استفاده می‌شود، تا احتمال بروز حادثه به حداقل برسد.

در ادامه توجه به این نکته نیز مهم است که لول سوئیچ‌ها، اغلب تکنولوژی قدیمی‌تری نسبت به لول ترانسمیترها دارند و با سیستم‌های کنترلی کمتری نیز سازگار هستند. مثلا شما می‌توانید با استفاده از یک نمایشگر با قابلیت برنامه‌ریزی، خروجی یک لول ترانسمیتر را از جریان 4-20 میلی آمپری به خروجی رله‌ای تغییر دهید؛ اما در لول سوئیچ‌ها این امکان وجود ندارد.

بهترین برند های سطح سنج کدام است؟

در ابتدا باید به این موضوع اشاره کنیم که در این قسمت برخی از برندهای ارائه دهنده سطح سنج را برای شما بیان خواهیم کرد. البته شما می توانید برای خرید سطح سنج و لول سوئیچ با بهترین کیفیت و قیمت مناسب، شرکت آریا سپند را انتخاب کرده و خرید مطمئنی را با بالاترین کیفیت انجام بدهید.

در زمینه سطح‌ سنج‌ها (Level transmitters)، با توجه به نیازها و پیشرفت‌های صنعتی، چندین برند معتبر و محبوب وجود دارد. البته انتخاب بهترین برند سطح‌ سنج بستگی به معیارهایی مانند دقت، قابلیت‌های ویژه، قابلیت اطمینان، پشتیبانی فنی و قیمت دارد. در ادامه، چندین برند محبوب در این زمینه را معرفی خواهیم کرد:

    AriaSepand:  مجموعه آریاسپند با بیش از ربع قرن تجربه در طراحی و تولید در حوزه ابزار دقیق است که برای خرید محصولات می‌توانید با شماره 7308087-035 تماس حاصل نمایید.

    Endress+Hauser: یکی از برندهای مطرح در صنعت ابزار دقیق است و سطح‌سنج‌های با کیفیت بالا و عملکرد قابل اعتماد را ارائه می‌دهد.

    Emerson: این برند همچنین یکی از رهبران در زمینه ابزار دقیق صنعتی است و سطح‌سنج‌های پیشرفته و قابل اعتماد تولید می‌کند.

    Siemens: برند Siemens نیز یکی از تولیدکنندگان معتبر سطح‌سنج است که تکنولوژی‌های متنوعی را در محصولات خود به کار می‌برد.

    Yokogawa: این برند ژاپنی نیز در زمینه ابزار دقیق و کنترل فرآیندها فعالیت می‌کند و سطح‌سنج‌های پیشرفته و با عملکرد قابل اعتماد را عرضه می‌کند.

    Honeywell: برند Honeywell نیز در بخش ابزار دقیق صنعتی حضور دارد و سطح‌سنج‌هایی با کیفیت بالا و قابلیت اطمینان را عرضه می‌کند.

توجه داشته باشید که این فهرست تنها برخی از برندهای محبوب و معروف است و همچنان برندهای دیگری نیز وجود دارند که ممکن است به نیازهای خاص شما بخوبی پاسخ دهند. قبل از خرید سطح‌ سنج، بهتر است که در ابتدا مشخص کنید که نیازهای خاص شما چیست و سپس با بررسی و مقایسه ویژگی‌ها و مشخصات مختلف برندها، برند مناسب را انتخاب کنید. همچنین، به اطلاعات و نظرات کاربران و نمایندگان فروش نیز توجه کنید تا تصمیم بهتری بگیرید.

لول ترانسمیتر با لول سوئیچ چه تفاوتی باهم دارند؟

تفاوت سوئیچ و ترانسمیتر در این است که ترانسمیتر نتایج حاصل از اندازه‌گیری سطح مایع را روی یک Display و یا با ارسال به اتاق کنترل ارائه می‌دهد. اما لول سوئیچ به صورت خودکار و مستقل از اتاق کنترل عمل می‌کند. کارایی آن بدین شکل است که در ابتدا اپراتور محدوده مشخصی را به عنوان Switch Point تعریف می‌کند. لول سوئیچ به این نقاط حساس بوده و با تغییر سطح جریان را قطع و وصل می‌کند.

مورد دیگر تفاوت سوئیچ و ترانسمیتر در حضور یا عدم حضور اپراتور است. جهت عملکرد سوئیچ سطح، نیازی به حضور مستقیم اپراتور نیست. اما جهت بررسی عملکرد ترانسمیتر حضور اپراتور الزامی است.

چه زمانی از لول سنج استفاده می‌کنیم؟

برخی از مهم‌ترین جنبه‌های هر نقطه برای اندازه‌گیری سطح توسط لول سنج‌ها شامل مواردی همچون: کیفیت ثابت محصول، ایمنی کارخانه و کارایی اقتصادی می‌شود. در سطح سنج‌ها سطح مایعات، خمیرها، جامدات حجیم یا گازهای مایع اغلب در مخازن، سیلوها یا ظروف متحرک اندازه گیری می‌شود.

برای اندازه‌گیری پیوسته، رابط و چگالی و همچنین برای تشخیص سطح نقطه، طیف گسترده‌ای از اصول اندازه‌گیری در دسترس است. در واقع این ابزار جهت کنترل مواد داخل مخزن کاربرد دارد تا چنانچه مقدار آن تغییر کرد، بتوان اقدامات مشخصی جهت افزایش و یا کاهش مایعات مخازن انجام داد.

اندازه‌گیری سطح پرشونده (filling) شامل تعیین سطح پر شوندگی رسانه در ظروف صنعتی مانند مخازن فرآیند و ذخیره‌سازی، سیلوها یا کانال‌های باز است. در لول‌ سنج‌ها این مقدار از طریق تبدیل مقادیر اندازه‌گیری شده به سیگنال‌های الکترونیکی به دست می‌آید. در ادامه می توان دید که سیگنال منتشرشده در مدار کنترل سیستم کنترل فرآیند مربوطه یکپارچه می‌شود.

چه زمانی از لول ترانسمیتر استفاده می‌کنیم؟

ترانسمیتر یا فرستنده سطح برای اندازه‌گیری سطح یک ماده مایع یا جامد در یک ظرف یا فضا استفاده می‌شود. این فرستنده‌ها می‌توانند سطح را به طور مداوم یا در نقاط تعیین شده اندازه گیری کنند. در این جا برخی از مهم‌ترین کارایی‌های ترانسمیترها را در شرایط و کاربردهای مختلف بیان می کنیم که شامل موارد زیر می‌شود:

·         انتقال سیگنال‌ها:

لول ترانسمیترها در انتقال سیگنال‌های فیزیکی مانند جریان، ولتاژ و فشار مورد استفاده قرار می‌گیرند. آن‌ها این امکان را به وجود می آورند که سیگنال‌های فیزیکی را به سیگنال‌های الکترونیکی تبدیل کرده و به سیستم‌های کنترلی، سیستم‌های اتوماسیون صنعتی و دستگاه‌های سنسوری منتقل کنند.

·         اندازه‌گیری دقیق:

با استفاده از لول ترانسمیترها، می‌توانید اندازه‌گیری دقیقی از پارامترهای فیزیکی را انجام دهید. این اندازه‌گیری‌ها ممکن است در صنایع مختلفی مانند نفت و گاز، برق، شیمیایی، فرایندهای صنعتی و سیستم‌های آب و فاضلاب مورد استفاده قرار بگیرند.

·         محیط‌های خطرناک:

در برخی محیط‌های خطرناک مانند مناطق با خطر انفجار، دما و فشار بالا، مواد شیمیایی خطرناک و محیط‌های آلوده، لول ترانسمیترها استفاده می‌شوند. آن‌ها امکان انتقال سیگنال ایمن و دقیق را در این شرایط فراهم می‌کنند.

·         کنترل فرآیندها:

لول ترانسمیترها به عنوان یک واسطه میان دستگاه‌های اندازه‌گیری و سیستم‌های کنترل، اطلاعات مربوط به پارامترهای فیزیکی را ارسال می‌کنند. این امکان را به شما می‌دهد که فرآیندها را کنترل کرده و بهبود عملکرد و کارایی را دستیابی کنید.

سخن پایانی

در این مقاله تعریف کوتاهی از لول سوئیچ ها و لول ترانسمیترها را برای شما بیان کردیم و در ادامه به توضیح مزایا و کاربردهای هر یک از این ابزارها پرداختیم. در نتیجه تفاوت های هر یک از این دو ابزار بیان شد و مشخص شد که هر یک از این ابزارها در چه زمانی استفاده شده و کدام یک بر دیگری برتری بیشتر دارد.

دکمه بازگشت به بالا