با معذرت خواهی چیزی حل نمیشود
بازیکن سابق تیم ملی گفت: معذرت خواهی بعد از حذف در جام ملتهای آسیا، محترم و قابل قبول است ولی دردی از فوتبال ما درمان نمیکند.
محسن بیاتینیا در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص حذف ناباورانه تیم ملی فوتبال ایران از جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳ با قبول شکست مقابل قطر میزبان اظهار کرد: کاری بنیادی و زیربنایی برای فوتبال نکردیم که انتظار قهرمانی جام ملتهای آسیا را داریم. اگر بخواهیم در ۶ دیداری که تیم ملی در این تورنمنت داشت امتیازبندی کنیم کلاً یک نیمه خوب برابر ژاپن داشتیم. آن قدر غرق در این پیروزی شدیم و جشن گرفتیم که قطر را پیش از شروع بازی برده بودیم. آماده بازی با برنده کره جنوبی و اردن شدیم. ایرادهای کلی به فوتبال ملی ما اینجاست.
شلوغترین نیمکت جام ملتها را داشتیم
وی ادامه داد: هر کدام از بازیکنان ما بازیهای ملی متعددی دارند، چه جام و دستاورد بزرگی به دست آمده که اصرار داشتیم تیمی را با میانگین سنی بالا به تورنمنت بفرستیم، اگر با تیمی جوان میرفتیم هم حذف میشدیم ولی بازیکنان کسب تجربه میکردند و برای انتخابی جام جهانی و حضور در این رقابتها شرایط بهتری داشتند. الان چند بازیکن جوان ما در تورنمنت جام ملتها آبدیده شدند؟ مشکلی با امیر قلعهنویی ندارم به هر دلیلی انتخاب شد ه اند ولی دستیارانی که برای خود برگزیدند جای سوال دارد. رحمان رضایی و آندرانیک تیموریان بازیکن ملی بودند ولی الهویی یک بازی لیگ برتر خود را برای ما معرفی کند و بگوید کجا بوده که الان روی نیمکت تیم ملی همه کاره شده است. کادرفنی کی و کجا به سرمربی تیم ملی کمک میکند؟ شلوغترین نیمکت جام ملتها را داشتیم، همه بلند میشدند و حرف میزدند. باید هم نتیجه حذف با شکست برابر قطر شود.
کی باید انتقاد کنیم تا سازندگی شود؟
بازیکن سابق تیم ملی افزود: وقتی فوتبال را نابود میکنند هزاران نفری که از طریق فوتبال زندگی میکنند آسیب میبینند. اگر به معذرت خواهی است که هدایت تیم ملی را به من میدادید و بعد از حذف معذرت خواهی میکردم. من ۴۶ سالم است، مرا میبردید به جام ملتها، هنوزم بدنم آماده است و یک نیمه را که میتوانستم بازی کنم. فرق چندانی با بازیکن پا به سن گذاشته ندارم. نهایتاً یک معذرت خواهی میکردم که مشکلی را حل نمیکرد. میگویند بازیکنان تیم ملی زحمت کشیدند، دستشان درد نکند ولی همه تیمها زحمت کشیدند، پیش از این نسل هم نسلهای دیگر زحمت کشیدند. کی باید انتقاد کنیم تا سازندگی شود؟ میگویند وقتی کاری را به کسی میسپاری، از او نپرسی چرا؟ هر کاری دلش بخواهد میکند. اینکه توپ به تیرک دروازه زدیم که معنیاش به گل رسیدن نیست. قطر هم زحمت کشید و به گلهای بیشتری رسید. چطور مقابل ژاپن شانس داشتیم و برابر قطر نداشتیم؟ چون بازی بهتری مقابل ژاپن داشتیم شانس هم با ما یار بود.
معذرت خواهی چه دردی از فوتبال ما درمان میکند؟
وی خاطرنشان کرد: ژاپن از تیم ملی ایران کمتر زحمت نکشیده بود و ما تیم برتر زمین بودیم؛ بنابراین حذف تیم ملی را به شانس ربط دادن توجیهات است. تا وقتی برای مشکلات دلیل بیاوریم که زیر بار مسئولیت آن برویم یعنی مشکلات را قبول نکردیم. دو ماه مانده به جام جهانی تیم را به کیروش میدهیم بعد از ناکامی، تیم به امیر قلعهنویی داده میشود و او هم با همان نفرات جام جهانی در جام ملتها به فینال نمیرسد. به جای این کار، سال قبل تیم ملی را به قلعهنویی میدادیم، تیمش در جام جهانی حذف میشد ولی کیفیت تیم دستش میآمد و یکسری نفرات را به قطر نمیبرد، به جای آن بازی به بازیکنان جوان میرسید. در جام ملتها رقابت برخی بازیکنان بر این بود تا تعداد بازیهای ملی خود را بالاتر ببرند. معذرت خواهی بعد از حذف، محترم و قابل قبول است ولی چه دردی از فوتبال ما درمان میکند؟ این معذرت خواهی باید از تمام فوتبال ایران به همراه جوابگویی به ناکامی در صعود به فینال باشد.
بیرون از ایران بازی کردن لژیونر محسوب نمیشود
بیاتینیا یادآور شد: با یک معذرت خواهی همه چیز تمام نمیشود و باید جوابگو باشند. جالب است هنوز بحث میکنند که نسل فعلی باید تغییر کند؟ بازیکنان بالای ۳۰ سال آن قدر داریم که فقط یک نیمه مقابل ژاپن چشمنواز بازی کردیم. آن وقت در جام جهانی بعدی باید با میانگین سنی ۳۵ سال بازی کنیم. تاجیکستان، اردن، قطر، ژاپن و ازبکستان و حتی سوریه به اهدافی رسیدند، ما نه جوانسازی کردیم نه تیم مُسن ما به قهرمانی رسید. بعد از برد ژاپن، خود را مقابل قطر از پیش برنده میدانستیم. در مورد اینکه تیم ملی لژیونرهای زیادی دارد هم باید دید در کدام تیم لژیونر هستند. من هم در لیگ تایلند لژیونر شدم. الان بازیکنانی که در لیگ دو دانمارک، تیم ته جدولی یونان و …. لژیونر هستند که ثمری برای تیم ملی ندارند. بیرون از ایران بازی کردن لژیونر محسوب نمیشود، اگرمیشود بگویند چرا قهرمان جام ملتهای آسیا نه، چرا حداقل فینالیست نشدید؟ لژیونری که نمیتواند تفاوت ایجاد کند به چه درد تیم ملی میخورد؟
صدای قلعهنویی به بازیکنان نمیرسد
وی تأکید کرد: اگر قرار است بعد از امیر قلعهنویی کسی در کادرفنی صحبت کند حق آندرانیک تیموریان است، چون کاپیتان تیم ملی بوده، بعد رحمان رضایی نه اینکه فردی بدون سابقه قابل دفاع بخواهد حرف بزند. اگر امیر قلعهنویی تعیین کرده تا الویی حرف بزند پس خود او باید جوابگو باشد. اصلاً نیمکت آرامی نداریم و همه بلند میشوند. احساس میکنم قلعهنویی هنوز بهبودی لازم را به دست نیاورده و مریض است. صدای او به بازیکنان نمیرسد و نمیتواند فریاد بزند. بیماری سختی را گذرانده بود و تا قبل از شروع جام اذیت شد. باید به او کمک میکردند نه اینکه بار روی دوش او شوند. ضمن اینکه تا زمان شروع بازی تعیین کننده سرمربی است و بعد از آن بازیکنان تعیین کننده هستند. مقصر اخراج خلیلزاده که قلعهنویی نیست. مقصر گل نکردن توپ در دهانه دروازه یا موقعیتهای عالی که سرمربی نیست.
جزئیات درون تیم را امیر قلعهنویی میداند
بازیکن سابق تیم ملی افزود: با احترام به تمام ملیپوشان و اعضای کادرفنی انتقاد کردم، چون زحمت کشیدند ولی باید نقاط ضعف و قوت خود را بدانیم. وقتی برنده میشویم و به هم تبرک میگوییم در زمان باخت هم جوابگو باشیم. جزئیات درون تیم را در تهران و دوحه را امیر قلعهنویی میداند و من کلیات را گفتم. وقتی به بیماری قله نویی اشاره میکنم به خاطر آن است که باید دستیارانش به او کمک کنند، نه اینکه دوباره در داد و فریادی باشد که صدایش به گوش کسی نرسد و به او کمک نشود. ناکامی تیم ملی به این ورزش آسیب میزند. بالغ بر سه میلیون نفر که از کنار فوتبال نان میخورند آسیب میبیند.