اما همانطور که آسیب به موها یکشبه اتفاق نمیافتد، درمان و بهبودی موهای آسیبدیده هم به زمان نیاز دارد. یکی از مشکلات اصلی دررابطهبا موها، مشکل ریزش مو در مردان و زنان است که به دلایل مختلفی اتفاق میافتد و همیشه هم یک معضل ناراحتکننده است. در این شرایط درمانهای مناسب و دریافت تونیک ضد ریزش مو دکتر بیز اهمیت مییابد. در این مطلب از مجله سلامت دکترتو انواع داروهای ضد ریزش مو را به شما معرفی میکنیم اما دقت داشته باشید که بهتر است این داروها را با تجویز پزشک مصرف کنید، حتی آن دسته از داروها که بدون نسخه هم به فروش میرسند.
اگر در مورد داروهای ریزش مو نیاز به اطلاعات بیشتری دارید میتوانید از سرویس دکترتو استفاده کنید و با در دکترتو به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و یا برای مشاوره حضوری نوبت بگیرید. همه موهای خود را از دست میدهند. ریزش حدود ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو در روز طبیعی است. اما همیشه الگوی ریزش اینطور نیست. درصورتیکه روزانه دسته زیادی از موها را از دست میدهید یا موهای بسیار کم پشتی دارید و از همه مهمتر اگر لکههای طاسی و کمپشتی بیشازحد موها را تجربه میکنید، بهاحتمال بسیار زیاد دچار مشکل ریزش مو شدهاید و نیاز به درمان و دریافت داروهای ضد ریزش مو دارید.
بسیار متنوع است. این ریزش مو میتواند بهدلیل استفاده از محصولات نامناسب باشد، یا بهدلیل استرس و فشارهای زندگی. از دیگر علتهای اصلی ریزش مو میتوان به مشکلات هورمونی، مشکلات ژنتیکی، برخی مشکلات خودایمنی که باعث ریزش سکهای موها میشود و دهها دلیل دیگر. برای اینکه بتوانید مشکل ریزش موی خود را درمان کنید ابتدا باید علت ریزش مو بهصورت دقیق مشخص شود و برای این کار باید به پزشک مراجعه کنید.حدود ۸۰ میلیون مرد و زن در ایالات متحده به این نوع ریزش مو مبتلا هستند. از دیگر علل ریزش مو در مردان میتوان به بریخ عفونتها و اختلالات جسمی اشاره کرد.
علل ریزش مو در مردان و زنان
دلایل زیادی برای ریزش مو وجود دارد. به خاطر ساختار بدنی و هورمونی متفاوت زنان و مردان علل ریزش مو در مردان و زنان هم تا حدودی با هم تفاوت دارند. برخی خانمها ممکن است بعد از زایمان متوجه نازکشدن مو شوند. مشکلات هورمونی، استفاده از محصولات نامناسب، رنگکردن و دکلرهکردن دائمی موها، برخی داروهای ضدافسردگی و ضدبارداری و دهها دلیل دیگر میتواند باشد. افرادی که استرس زیادی دارند میتوانند ریزش موی قابلتوجهی را مشاهده کنند. برخی بیماریها و درمانهای پزشکی هم میتوانند دلیل ریزش مو هم در مردان و هم در زنان باشند.
درمان ریزش مو
درمان ریزش مو به دلیل ریزش و الگوی ریزش مو بستگی دارد. از آنجایی که علت ریزش مو در مردان و زنان تا حدودی متفاوت است، درمان این مشکل در مردان و زنان هم تفاوتهایی دارد. همانطور که دلایل زیادی برای ریزش مو وجود دارد وجود دارد، درمانهای زیادی هم برای آن وجود دارد. از درمانهای دارویی و استفاده از داروهای ضد ریزش مو گرفته تا درمان با جراحی و کاشت مو یا درمان با PRP که در آن از تزریق پلاسمای غنی از پلاکت استفاده میشود، همگی درمانهای مؤثری برای ریزش مو هستند.
درمانهای دیگر برای شامل مزوتراپی، درمان از طریق رژیمهای تغذیهای، درمانهای گیاهی ریزش مو، درمانهای خانگی ریزش مو، درمان ریزش مو با استفاده از کرمها، لوسیونها و پمادهای موضعی و تقویتی است. البته این روشها مخصوص زنان نیستند و برای درمان ریزش مو در مردان هم استفاده میشوند. از جمله درمانهای دیگر میتوان به درمان ریزش مو با کورتیکواستروئیدها، نوردرمانی، هورموندرمانی، استفاده از شامپوهای ضد ریزش مو، درمان با ماساژ پوست سر اشاره کرد. این روشها همگی از جمله روشهای درمانی موجود برای رفع مشکل ریزش مو در زنان و مردان هستند.
اگر به دنبال پاسخ این سؤال هستید که ” برای ریزش مو چی خوبه؟ ” در ادامه به بررسی برخی از انواع داروهای ضد ریزش مو مانند پکیج ریزش مو دکتر بیز میپردازیم. بهترین و موثرترین داروی ریزش مو کدومه؟ همین حالا مشاوره دارویی بگیر! بهترین رویکرد برای درمان ریزش مو، استفاده از داروهای ضد ریزش مو است. این داروها تنوع بالایی دارند و بسته به شرایط فردی و میزان ریزش موها، درمانهای دارویی متفاوتی توسط متخصص پوست و مو ارائه میشود. پزشک با بررسی بیمار و شرایط ریزش مو، تعیین میکند که بهترین درمان ریزش مو زنان و مردان باید چه درمانی باشد.
در خصوص آلوپسی آندروژنیک که یک بیماری ژنتیکی و از دلالی اصلی ریزش مو در مردان است، معمولا درمان قطعی وجود ندارد. استفاده از داروهای مکمل و داروهای تقویتی میتواند موقعیت موها را بهبود ببخشد و موجب توقف یا کاهش ریزش موها شود. در این شرایط پزشک از بهترین دارو برای جلوگیری از ریزش مو استفاده میکند. داروهای ضد ریزش مو تنوع بالایی دارند. در این لیست داروهای تقویتی مانند قرصهای آهن، زینک، انواع ویتامینها و سایر مکملها هم به چشم میخورد. برای مثال تجویز بهترین قرص آهن برای ریزش مو میتواند به طرز قابلتوجهی به درمان ریزش مو کمک کند.
محصولات ضد ریزش مو | قیمت آنها |
شامپو ضد ریزش مو اینسایت | ۱,۲۰۰,۰۰۰ تومان |
شامپو ضد ریزش مو ام کیو MQ | ۴۲۰,۰۰۰ تومان |
هیرتونیک گیاهی ضد ریزش و تقویتکننده مو تی ۲ | ۱۵۸,۰۰۰ تومان |
تونیک ضد ریزش مو پالمینکس | ۱۹۳,۰۰۰ تومان |
محلول ضد ریزش موی نلا پروژست | ۱۲۰,۰۰۰ تومان |
ویال های تقویتکننده مو رینفولتیل آقایان | ۱,۴۰۹,۴۰۰ تومان |
۱. ماینوکسیدیل یکی از اصلیترین داروهای ضد ریزش مو، هم برای مردان و هم برای زنان داروی ماینوکسیدیل ۵% است. به آن ماینوکسیدیل موضعی نیز گفته میشود. ماینوکسیدیل بهعنوان داروهای موضعی (مانند محلول/لوسیون موضعی و فوم) موجود است که ممکن است برای مردان و زنان استفاده شود. این داروی موضعی مستقیماً روی پوست سر اعمال میشود. نحوه عملکرد ماینوکسیدیل ۵% مشخص نیست. معمولاً باید چندین ماه قبل از مشاهده اثر این دارو استفاده شود. اگر درمان با ماینوکسیدیل متوقف شود، روند طاسی معمولا از سر گرفته خواهد شد.
۲. داروهای تونیک مو هیر فرند از جمله مهمترین داروهای ضد ریزش مو هم خصوصا در مردان هستند و انواع مختلفی دارند. این داروها معمولا در دسته هورمونهای مردانه دستهبندی میشوند. یک داروی ضد آندروژن میتواند به درمان ریزش مو در مردان مبتلا به طاسی معمولی مردانه کمک کند و روند ریزش را کُند کند. آندروژنها هم در مردان و هم در زنان تولید میشوند و جز هورمونهای جنسی محسوب میشوند. اما معمولا در مردان سطح بالاتری از این هورمونها ترشح میشود و بیشتر عامل ریزش موها در مردان خواهد بود.
۳. اسپیرونولاکتون یکی از داروهای ضد ریزش مو که مصرف زیادی هم برای درمان ریزش مو دارد، اسپیرونولاکتون نام دارد. به آن اسپیرونولاکتون سیستمیک هم میگویند و نام تجاری آن آلداکتون است. این دارو در دسته داروهای دیورتیکهای نگهدارنده پتاسیم و آنتاگونیستهای گیرنده آلدوسترون قرار میگیرد. نحوه عملکرد این دارو به این صورت است که با کُندکردن تولید آندروژن، به جلوگیری از ریزش مو کمک میکند و میتوان آن را یک قرص جلوگیری از ریزش مو در نظر گرفت. این داروها در دسته هورمونهای جنسی مردانه طبقهبندی میشوند.
۴. داروهای ضد عفونتهای قارچی در بسیاری از موارد عفونتهای پوستی، خصوصا عفونتهای قارچی عامل اصلی ریزش مو چه در زنان و چه در مردان است. در نتیجه در این حالت برای درمان ریزش مو، به داروهای ضد ریزش مو از نوع داروهای ضدقارچ نیاز است. این داروها برای درمان عفونت قارچی پوست سر باید به مدت ۶ تا ۱۲ هفته مورداستفاده قرار بگیرند. داروها از نوع خوراکی یا موضعی هستند. داروهای خوراکی تربینافین، ایتراکونازول (اسپورانوکس) و برخی ترکیبات مکمل دیگر برای درمان استفاده میشوند.
۵. داروهای کنترل یائسگی یائسگی خود یکی از عوامل اصلی ریزش مو در زنانی است که یا یائسه شدهاند یا اینکه در آستانه یائسگی هستند. دلیل آن هم بههمخوردن تعادل هورمونهای جنسی است. در این دوره میزان استروژن کاهش یافته و در مقابل میزان ترشح آندروژن به نسبت افزایش مییابد. از آنجاییکه افزایش آندروژن خود موجب ضعیفشدن فولیکولها و ریزش بیشتر موها میشود، دسته مهم داروهای ضد ریزش موی مورداستفاده انواع داروهای کنترلکننده یائسگی است. این روش درمانی هورموندرمانی نامیده میشود
۶. فیناستراید یا پروپشیا این دارو هم بهصورت اختصاصی برای درمان طاسی با الگوی مردانه مورداستفاده قرار میگیرد. این دارو از جمله داروهای ضد ریزش مویی است که بهصورت قرص خوراکی در دسترس است و فقط هم برای مردان استفاده میشود. البته ممکن است برای زنان هم تجویز شود، اما مصرف آن محدودیتهای زیادی دارد. خصوصا زنان باردار نباید از این دارو بهعنوان داروهای ضد ریزش موی خود استفاده کنند. نحوه عملکرد این قرص به این صورت است که با جلوگیری از تبدیل هورمون تستوسترون به هورمون دیهیدروتستوسترون عمل میکند.
دیهیدروتستوسترون باعث کوچکشدن فولیکولهای مو میشود و بقای موهای سالم را سخت میکند. در نتیجه این دارو با مسدودکردن تولید آنها باعث میشود تا فولیکولهای مو اندازهای طبیعی داشته باشند. معمولا سه تا شش ماه استفاده مداوم از فیناسترایدT قبل از مشاهده هرگونه اثری لازم است. اگر درمان متوقف شود، معمولا طی شش تا دوازده ماه روند طاسی ازسرگرفته میشود. در خصوص مصرف این دارو البته محدودیتهایی وجود دارد و در بیماریهایی مانند نارسایی کبد، احتمال بارداری شریک جنسی، سرطانهای پروستات و سرطان سینه در مردان باید محتاط بود.