سیستم قالب بندی لارج پنل چیست؟

سیستم قالب لارج پنل شبیه سیستم تونل فرم سیستم قالب لارج پنل در قالب لارج پنل تمامی دیوارهای داخلی و خارجی بطور همزمان در یک مرحله بتن ریزی شده و کل سازه حالت یکپارچه ای دارد و باعث می شود ساختمان تحمل تنش های بیشتری را در مقابل بارهای جانبی داشته و بعنوان یکی از سیستم های ساختمانی مطلوب محسوب می گردد. پس از اجرای دیوارهای یک طبقه، پیمانکار اجرای سقف را بنا به صلاح خود از روش های مدولار ، سقف سبک و … انجام می دهد.در این سیستم قالب ها برای هر یک از دیوارهای ساختمانی به صورت یکپارچه ساخته می شوند.

سفارش و خرید قالب فلزی لارج پنل

سیستم قالب بندی دیوارها :

مرحله اول : پس از اجرای مرحله فونداسیون و آرماتوربندی ،قالب ها مطابق پلان مربوطه در جای خود نصب میشود. یادآوری می شود قالب ها به صورت یکپارچه ساخته شده و متعلقات آن که شامل براکت تنظیم کننده قالب ، سکوی بتن ریزی ، شوتینگ ، میان بلت و… می باشند نصب می شود. شرکت قالب بتن سپنتا ، بزرگترین تولید کننده قالب های بتن مثل قالب تونل فرم است.

مرحله دوم : پس از اجرای مرحله اول، قالب ها باز شده و اجرای سقف با توجه به یکی از روش های فوق انجام می گیرد.

مرحله سوم : در این مرحله پس از آرماتور بندی، قالب ها توسط تاور (جرثقیل) به طبقه دوم منتقل شده و سقف اجرا شده قبلی به عنوان نشیمنگاه براکت نگهدارنده قالب می باشد و براکت دیوار خارجی در قسمت سوراخ های بوجود آمده از محل بلت های مرحله قبل مونتاژ شده و حکم نشیمنگاه براکت نگهدارنده قالب می باشند این سیکل تا اجرای آخرین طبقه تکرار می شود.

یکپارچگی و بزرگ بودن سطح قالب برای اجرای دیوار بتنی اکسپوز یکی از مزیت های منحصر به فرد قالب لارج پنل است و از آنجاییکه در این سیستم متعلقات قالب بندی نسبت به قالب مدولار، فوق العاده کم بوده و نیاز به پشت بند خاصی هم ندارد بنابراین باز و بسته نمودن پنل ها در کمترین زمان انجام یافته و همچنین جابجایی قالب ، بواسطه قلاب حملی که روی قالب تعبیه شده است، سریع و به راحتی امکان پذیر است.

با اینکه قیمت سیستم قالب بندی لارج پنل در مقایسه با قالب بتن مدولار، بالاتر است اما با توجه به سرعت بالای اجرا ،کیفیت فوق العاده سطح بتن و همچنین حذف اکثر مبان بلت ها و سایر متعلقات، استفاده از این سیستم در نهایت بهای تمام شده را بطور چشمگیری کاهش می دهد.

در سیستم قالب بندی لارج پنل ، امکان تعبیه بازشوها و نصب چهار چوب در و پنجره مطابق پلان وجود دارد و جهت سهولت در امر بتن ریزی  شوتینگ مخصوص بتن روی قالب نصب می گردد. شاقول کردن قالب ها نیز بوسیله براکت نگهدارنده مخصوص قالب لارج پنل انجام می گردد.

در طراحی قالب لارج پنل مدولاری سعی شده است ضمن حفظ کیفیت و استحکام پنل ها تا حد امکان وزن پنل ها را کم کرده و از نظر  اقتصادی توجیه پذیر نماید.وزن حدودی قالب لارج پنل مدولاری ۵۵ کیلوگرم می باشد.

قالب لارج پنل در چه قسمت هایی از سازه استفاده می شود؟

تمام قسمتهای اصلی ساختمان، از جمله دیوارهای خارجی و داخلی، دال های کف، سقف ها و راه پله ها، ممکن است از سازه های لارج پنل ساخته شده باشد .

عناصر سقف لارج پنل در مسکن و ساختمانهای عمومی عمدتاً به صورت سقفهای بدون زیر شیروانی ترکیبی مورد استفاده قرار می گیرند و در ساختمان های صنعتی ارتفاع پنلهای سقف تا حدود 12 متر است. وزن سازه های لارج پنل به روش تقسیم ساختمان به عناصر پیش ساخته بستگی دارد که معمولاً  1.5 تا 7.5 تن است.

نیازمندی های تولید و اجرای قالب لارج پنل

کیفیت سطح بتن و بدون درز بودن آن و همچنین سرعت اجرای بالا و کاهش هزینه های پروژه و همچنین تحمل فشارهای جانبی بالا نیازهایی برای طراحی سیستم لارج پنل می باشد. این شیوه بسیار کاربردی و مقرون به صرفه بوده و از تکنولوژی های نوین صنعت ساختمان می باشد.
این نوع قالب برای اجرای دیوار در سازه بوده و امکان ساخت قالب دیوار یک طرفه و دو طرفه با ارتفاع های بالا فراهم میسازد.

قالب لارج پنل یا لارج پانل، با ایجاد سطح هموار و حذف عیوب سطحی بتن می تواند باعث حذف مراحل نازک کاری و زیر سازی در معماری بنا شده و صرفه جویی در هزینه و زمان را به دنبال داشته باشد. سیستم قالب لارج پنل یک نوع از سیستم قالب بندی حجیم است که برای اجرای دیوارهای اکسپوز و بدون درز کاربرد دارد. قالب لارج پنل جزو سیستم های قالب بندی نوین بتن بشمار می آید.

کاربرد‌های قالب لارج پنل چیست؟

استفاده از قالب لارج پنل باعث ایجاد دیوار‌های یکپارچه و بدون درز خواهد شد. این روش از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین سیستم‌ها در اجرای سازه محسوب شده و در زمان و هزینه‌ها نیز صرفه‌جویی خواهد شد. در مورد سؤال اینکه کاربرد‌های لارج پنل چیست، باید گفت این قالب می‌تواند در ساخت انواع سازه مدرن از جمله ساختمان‌های مسکونی، برج‌ها و آپارتمان‌ها، ساختمان‌های صنعتی، سوله‌ها، فرودگاه، سد و کانال‌های آب مورد استفاده قرار بگیرد.

در قالب‌های مخصوص ساخت دیوار‌های صنعتی ممکن است ارتفاع آن به ۱۲ متر برسد. همچنین این قالب‌ها با توجه به روش اجرای سازه وزنی معادل 1.5 تا 7.5 تن خواهند داشت. علاوه بر آن امکان استفاده از لارج پنل در همه بخش‌های یک سازه وجود دارد.

مهمترین کاربردهای سیستم قالب بندی لارج پنل دیوار

  • ساخت دیوارهای بلند

این قالب‌ها، برای ساخت دیوارهای بلند مانند دیوارهای سوله‌ها، مجتمع‌های مسکونی و تجاری بسیار مناسب هستند.

  • ساخت دیوارهای باربر

قالب‌های لارج پنل به دلیل استحکام بالا، برای ساخت دیوارهای باربر که وظیفه تحمل وزن سازه را بر عهده دارند، نیز مناسب هستند.

  • ساخت دیوارهای غیر باربر

از این قالب‌ها می‌توان برای ساخت دیوارهای غیر باربر نیز استفاده کرد.

  • ایجاد دیوارهایی با سطح یکدست و بدون درز

این امر باعث می‌شود که نیاز به زیرسازی و نازک‌کاری دیوارها به حداقل برسد و در زمان و هزینه، صرفه‌جویی شود.

  • کاربرد در ساخت سازه‌های مدرن

قالب لارج پنل در ساخت آپارتمان‌ها، برج‌ها، ساختمان‌های صنعتی، کارخانه‌ها، سوله‌ها، بیمارستان‌ها، مدارس، مراکز علمی، فرودگاه‌ها، سدها و … کاربرد فراوانی دارد.

  • کاربرد در همه قسمت‌های سازه

از قالب‌های لارج پنل می‌توان در همه قسمت‌های یک سازه مانند دیوارهای داخلی، خارجی، سقف، راه‌پله‌ها، دال‌های کف و … استفاده کرد.

  • ایجاد قالب‌های یک‌طرفه و دوطرفه

به‌وسیله قالب لارج پنل می‌توان قالب‌های یک‌طرفه و دوطرفه مرتفع با سطحی یکدست و باکیفیت ایجاد کرد.

مهم‌ترین اجزای سیستم قالب لارج پنل چیست؟

در این قالب نیز مانند سایر قالب‌های مدولار از ویژگی بولت‌گذاری استفاده می‌شود تا فاصله بین دو قالب حفظ شود. البته در حالت کلی نمی‌توان بولت‌ها را مسئول ایجاد مقاومت و حفظ فاصله بین این نوع قالب‌ها دانست.

همچنین از نوعی پیچ برای اتصال این قالب‌ها استفاده می‌شود. جک‌های شاغول‌کننده و براکت‌ها نیز وظیفه نگهداری و حفظ موقعیت قالب‌های لارج پنل را بر عهده دارند.پاگرد‌ها و شوتینگ‌ها نیز از دیگر تجهیزات جانبی مورد استفاده در سیستم لارج پنل هستند.

اجزای تشکیل‌دهنده قالب لارج پنل

جنس رویه قالب‌های لارج پنل می‌تواند از چوب، فلز یا پلی وود باشد. این قالب‌ها، از اجزای مختلفی تشکیل شده‌اند که هر کدام وظیفه‌ای خاص دارند:

  • بولت: برای اتصال و نگهداری قطعات قالب به یکدیگر از بولت استفاده می‌شود.
  • پاگرد: برای استحکام و پایداری قالب به کار می‌رود و به‌صورت عمودی، در قالب قرار می‌گیرد.
  • شوتینگ: برای تعیین شیب مورد نیاز در قالب استفاده می‌شود و از جنس فلزی یا پلیمری است.
  • پیچ‌ومهره: برای اتصال قطعات قالب به یکدیگر و ایجاد ستون‌های نگهدارنده استفاده می‌شود.
  • براکت (پایه نگهدارنده): نقش پایه‌های نگهدارنده را در قالب ایفا می‌کند و قسمت‌هایی هستند که قطعات را به زمین ثابت می‌کنند.
  • جک‌های شاغول کننده: برای تنظیم و تعدیل ارتفاع قالب به کار می‌رود و با استفاده از آنها می‌توان ارتفاع قالب را تغییر داد.
  • گوه، پین و بست قورباغه‌ای (کلمپس): برای اتصال قطعات قالب به یکدیگر و ایجاد اتصالات محکم از پین و گوه و بست کلمپس استفاده می‌شود.

 

دکمه بازگشت به بالا