احتمال بالای نفوذ ویروس و شنود ترافیک در صورت استفاده از فیلترشکن

این روزها که تلگرام و اینستاگرام با محدودیت دسترسی مواجه است به وفور فایل‌های فیلترشکن، vpn و لینک‌های پروکسـی تلگرام بین کاربران اینترنت دست به دست می شوند.تجربه نشان داده همواره در چنین ایامی احتمال سوءاستفاده از طریق انتشار بدافزار، ویروس و شنود ترافیک وجود دارد که  کاربران مدت‌ها بعد از آن مطلع می شوند. هنگام خرید فیلتر شکن برای ایفون مراقب بدافزارها باشید چرا که ممکن است زیرساخت های نرم افزاری را مورد هدف قرار دهند.

تست نفوذ زیرساخت چیست و از چه بخش‌هایی تشکیل می‌شود؟

پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا نیز در این باره تاکید دارد که « هر فیلتر شکن به محض اجرا روی سیستم، چندین پورت را برای اجرای دستورات باز می کند و جالب است که هیچ شرکت امنیتی در هیچ کجای دنیا، امنیت استفاده از VPN و دیگر فیلتر شکن ها را تأیید نکرده است.  کاربران کامپیوتر باید بدانند که ممکن است فیلترشکن‌ها خود نوعی تروجان یا کی لاگر باشند که اطلاعات مربوط به نام کاربری و رمز عبور افراد را در اختیار سرور خارجی قرار دهند.

این روزها هر شرکت تجاری نا امن و نامعتبر با نازل‌ترین قیمت یک vpn را برای ارائه به افراد روی سایت خود برای دانلود قرار می دهند که استفاده از آن ها اصلاً منطقی نیست و هیچ توجیه عقلانی ندارد. بنابراین اگر به حریم خصوصی خود و محرمانگی داده های کامپیوتر خود اهمیت می دهید، نباید از فیلتر شکن های نا امن استفاده کنید.»

همچنین بر اساس مطالعات سه سازمان Australia’s Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation یا CSIRO و دانشگاه‌های South Wales و UC Berkley، مجرمین سایبری از امنیت ضعیف و آسیب‌پذیری‌های Google Play Store سوءاستفاده می‌کنند و اپ های VPN را به بدافزار (malware) آلوده می‌کنند. این مطالعه دریافته که 38 درصد از اپ های VPN در فروشگاه Google Play آلوده به بدافزار هستند و نباید اطمینان کامل (Blind Trust) به آن‌ها داشت.

همچنان که اخیرا جاسوسی یک سرویس دهنده VPN از کاربرانش خبر ساز شده بود. چندی پیش اعلام شد که «یک گروه حامی حریم خصوصی از ارائه‌دهنده سرویس Hotspot Shield VPN بابت ردیابی، نفوذ و جمع‌آوری داده‌های مشتریانش به کمیسیون تجارت فدرال شکایت کرد.

Hotspot Shield  نوعی سرویس VPN است که رایگان در  Google Play Store و Apple Mac APP Store عرضه می‌شود. این سرویس بیش از ۵۰۰ میلیون کاربر فعال در سراسر جهان دارد که برای دور زدن محتوای مسدود شده از آن استفاده می‌کنند.»

از سوی دیگر به ویژه با توجه به بیشتر بودن تعداد بدافزارهای طراحی شده برای دستگاه‌های اندرویدی، امکان سوء استفاده از این دستگاه ها بیشتر است.بنابراین کاربران باید در نصب افزونه های فیلتر شکن و  کلیک کردن روی لینک های که با عنوان فیلتر شکن انتشار یافته اند احتیاط کنند.

افزایش غیرمنطقی استفاده از فیلترشکن ها

سید هادی سجادی معاون امنیت فضای تبادل اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات ایران اظهار داشت: زمانیکه افراد جامعه ای به دلایل مختلف با محدودیت دسترسی به منابعی در اینترنت مواجه می شوند، به دلیل ذات محدودیت و عدم قبول آن دست به اقداماتی نظیر استفاده از فیلترشکن ها می زنند؛ شاید این اقدام به صورت کوتاه مدت نیازهای آنان را در برقراری ارتباطات و رفع محدودیت ها برطرف سازد، اما تبعات فنی و اجتماعی متعددی به وجود می آید.

وی با اشاره به تبعات علمی استفاده از فیلترشکن ها و ابعاد فنی که در کشور بر اثر اعمال فیلترینگ و محدودسازی ها رخ داده است، عنوان کرد: پاسخ به این نوع سوالات که با تضاد آرا و اثرات مثبت و منفی فراوانی همراه است، نیاز به بحث و بررسی فنی و کارشناسی دقیق دارد. پاسخگویی به این سوالات علاوه بر دانش فنی و تجربه‌ کاری مناسب، نیازمند رفتارشناسی و جامعه شناسی کاربران فضای مجازی در ایران در دهه های اخیر است.

معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات ادامه داد: متاسفانه پاسخ بسیاری از پرسش ها و ابهامات مطرح شده در کشور جالب نیست؛ چرا که زمانی که استفاده از انواع روش ها و ابزارهای فیلترشکن در کشور به شیوه غیرمنطقی افزایش می‌ یابد، شاهد آن هستیم که آلودگی به انواع بدافزارها نیز رشد چشمگیری پیدا می‌ کند.

سجادی با تاکید بر اینکه نکته‌ ای که شاید در بررسی های فنی به آن پرداخته نمی شود، کاهش سن استفاده از فیلترشکن ها در کشور است که اثرات سوء بسیاری خواهد داشت، بیان کرد: تعداد بالای استفاده کنندگان از فیلترشکن‌ ها در کشور افرادی با سطح آگاهی عمومی امنیت پایین هستند که به راحتی به هر نرم افزار و برنامه به نام فیلترشکن اعتماد می‌ کنند.

وی با بیان اینکه اثرات این استفاده غیرمنطقی در محیط پیرامونی دوستان و خانواده به راحتی برای هر شخصی قابل مشاهده است، گفت: اثرات جانبی استفاده بی‌ رویه و هیجانی از فیلترشکن ها و نرم افزارهای مشابه در کشور، آلودگی گسترده کاربران در سطح کشور و به همراه آن نشت اطلاعات، دسترسی غیرمجاز به اطلاعات کاربران، نقض حریم خصوصی، کلاهبرداری های مجازی و باج‌ خواهی های اینترنتی و دیگر تهدیدات خواهد بود ( چرا باید از همین لحظه استفاده از فیلترشکن‌ها را کنار بگذارید؟ ).

۱۳ پیامد جبران ناپذیر در بکارگیری فیلتر شکن

معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات ۱۳ مخاطره مهم مرتبط با استفاده از فیلترشکن ها را تشریح کرد و گفت: تجمیع و سوء استفاده از ترافیک کاربران برای انجام عملیات داده کاوی، امکان عبور دادن ترافیک کاربران از مسیرهای دلخواه و امکان اجرای حملات امنیتی روی DNS و هدایت کاربران از سرورهای مخرب و آلوده از جمله این مخاطرات است ( احتمال بالای نفوذ ویروس و شنود ترافیک در صورت استفاده از فیلترشکن ).

وی با اشاره به هدایت کاربران از سرورهای دلخواه برای بالا بردن حجم ترافیک و جاگذاری انواع بدافزار و جاسوس افزار در برنامه های فیلترشکن، افزود: در استفاده از فیلترشکن ها امکان شنود و بدست آوردن اطلاعات حساس کاربران مانند حساب های بانکی، رمزهای ورود، چت های خصوصی و غیره وجود دارد و امکان آلوده کردن کاربر و سوء استفاده از آن بعنوان یک زامبی برای شرکت در حملات سایبری از دیگر مخاطراتی است که باید به آن توجه شود.

سجادی با تاکید براینکه امکان آلوده کردن مرورگر و هدایت به صفحات و وبسایت های مخرب و نیز سوء استفاده از سیستم کاربر جهت نمایش ناخواسته تبلیغات از دیگر مخاطرات فیلترشکن ها است، تصریح کرد: فیلترشکن ها به منظور بدست آوردن اطلاعات مالی کاربر، وی را به استفاده از نسخه تجاری (پولی) تشویق می‌ کنند و سوء استفاده از ترافیک کاربر برای اجرای حملات دیداس (DDoS) از دیگر مخاطراتی است که باید به آن توجه شود.

وی ارسال اطلاعات شخصی کاربر مانند کد IMEI ، IMSI و غیره به خارج از کشور جهت استفاده مخرب یا فروش این اطلاعات به آژانس های تبلیغاتی و نیز امکان بدست آوردن اطلاعاتی مانند شماره تلفن، ایمیل و غیره جهت سوء استفاده و حملات بعدی را از دیگر مخاطراتی عنوان کرد که استفاده از ابزارهای فیلترشکن برای کاربران به همراه خواهد داشت.

 

دکمه بازگشت به بالا