کاربرد روزافزون چراغ خطی (لاین نوری) به عنوان منبع نوری در طراحی های مدرن و مینیمال به دلیل فرم پذیری، خاصیت سفارشی بودن ابعاد، توان نوری قابل تنظیم، تنوع مقاطع، سادگی و زیبایی بصری چراغ های خطی باعث تحولی جدید در زمینه نورپردازی داخلی فضاهای مسکونی، اداری و تجاری گردیده است.
شرکت توسعه افراز هوراد با توجه به مزایا و کاربردهای فراوان این نوع منابع نوری اقدام به تولید بیش از 30 نوع مقطع چراغ بر اساس ابعاد و موقیت های توکار، آویز و روکار نموده است.
در ادامه با معرفی و ویژگی انواع پروفیل نور خطی، چراغ خطی روکار و چراغ خطی آویز و همچنین معرفی مقاطع و دیفیوزرها امکان انتخاب و سفارش محصول مورد نیاز را برای شما مشتری محترم فراهم میسازیم.
چراغ خطی یا چراغ لاینی چیست؟
چراغ های خطی از لحاظ طراحی نورپردازی نیز دارای ویژگی های برتری هستند که امکان خلق طراحی های نورپردازی متنوع و متناسب با طراحی داخلی و با در نظر گرفتن ویژگی های پلان معماری و استفاده درست از زوایا و انحناهای فضا را بوجود می آورد.
با استفاده از نورپردازی خطی و ایجاد لاین های نوری متناسب با گوشه ها، کنج ها و زوایای پلان معماری، می توان علاوه بر تأمین روشنایی محیط، بر زیبایی های المان های معماری نیز تأکید کرد. استفاده از چنین خصوصیاتی باعث استقبال روز افزون معماران و طراحان داخلی برای بکارگیری چراغ های خطی با ویژگی های عالی در نورپردازی و طراحی داخلی شده است.
نورپردازی خطی به عنوان نورپردازی که توسط چراغ های خطی (مخالف مربع یا گرد) انجام می گیرد، تعریف می شود. این چراغ های خطی نسبت به روشنایی سنتی، خطوط نور را در یک منطقه باریک تر توزیع می کنند.معمولاً این چراغ ها طول بلندی داشته و به صورت های مختلفی از جمله به صورت معلق از یک سقف (لاین نوری آویز)، چراغ خطی توکار و یا چراغ خطی روکار بر روی سقف و یا دیوار نصب می شوند.
تنوع نصب این چراغ ها باعث می شود که برای هر نوع فضایی بتوان از گزینه متناسب با شرایط آن فضا استفاده کرد.
1- چراغ خطی با دیفیوزر پلکسی
مقاطع چراغ های خطی با دیفیوزر پلکسی
2- چراغ خطی با دیفیوزر باریسول
این نوع محصول چراغ خطی با دیفیوزر از جنس باریسول که با خاصیت پخش و تسطیح نور با ضریب انتقال %85 را دارد و می توان بصورت چراغ خطی آویز، چراغ خطی توکار یا چراغ خطی روکار روی سقف اجرا کرد. برتری این محصول نسبت به نمونه های مشابه استفاده از دیفیوزر کشسان بدون قطع در طول های نامحدود نسبت به استفاده از ورق های پلکسی و طلق می باشد.
با توجه به این که باریسول مقاوم در برابر رطوبت و آب است، لاین نوری باریسول نیز میتواند در فضاهایی که با رطوبت و آب مواجه هستند، مانند سونا، استخر و حمام، استفاده شود. همچنین، این چراغها معمولاً با روشنایی قابل تنظیم و طراحی خطی و شیک، به عنوان یک راهکار نورپردازی مدرن و جذاب برای فضاهای داخلی و خارجی استفاده میشوند.
پروژه شوروم مرکزی شرکت نوین چوب
این پروژه در سالن 11 شهرک بهسازی صنایع چوب قرار دارد.یکی از کاربردی ترین مصرف چراغ های خطی منحنی(قوسی) در قسمت سالن کنفرانس و هال مرکزی مجموعه به صورت آویز و توکار در این پروژه محقق شده است.
3- چراغ خطی قوسی (منحنی)
چراغ خطی قوسی در سال های اخیر توانسته توجه افرادی که به دنبال محصولات خاص و لوکس هستند را جلب کند. شکل ظاهری چراغ خطی قوسی به گونه ای است که با شیوه های مختلف طراحی دکوراسیون سازگاری بالایی دارد. این نوع چراغ هم می توان بصورت چراغ خطی قوسی آویز، توکار یا روکار روی سقف اجرا کرد.
تولید چراغ خطی منحنی سفارشی میباشد و بر اساس طرح ارائه شده توسط کارفرما و یا طراحان این شرکت ساخته میشود مزیت اصلی عدم محدودیت در طول، عرض و فرم هندسی چراغ میباشد که موجب منحصر به فرد بودن چراغ از این منظر میباشد.
از دیگر مزایای این نوع چراغ، میتوان به استفاده از دیفیوزر یکپارچه و بدون درز باریسول در اشاره نمود.
چرا چراغ لاینی یا خطی محبوبیت زیادی دارد؟
مهم ترین دلیل محبوبیت چراغ های خطی ویژگی کاستومایز و یا سفارشی بودن محصول میباشد. لازم است قبل از پرداختن به موضوع فوق به تاریخچه چراغ های خطی و تولید آنها در روشنایی فضاهای داخلی بپردازیم.
قبل از اختراع LED و منابع نوری وابسته شامل SMD و COB، منابع نوری از دو تکنولوژی تنگستن و گاز فلوروسنت جهت روشنایی چراغ و لوستر بهره میبردند. از ابتدای قرن 21 و رشد روز افزون تکنولوژی منابع نوری LED ، تحولی عظیم در تولید منابع نوری ایجاد گردید که از این منظر میتوان به تولید چراغ با فرم و اشکال مختلف به دلیل حالت قرار گیری چیپ LED بر روی PCB با ابعاد مختلف و سهولت تولید در فرم و ابعاد مختلف اشاره نمود.
همانطور که می دانیم منابع نوری LED به صورت نواری، خطی، مستطیلی، دایره ای، و یا اشکال نامنظم تولی میگردند. از این منظر با تولید قاب های متنوع آلومینیومی و استفاده از تکنولوژی پرتابی نور LED و جایگزینی نور متمرکز با نورهای پیوسته و متعدد چیپ نوری، امکان ساخت چراغ های با تنوع بسیار بالا فراهم گردیده است.
در اینجا به تعدادی از چراغ های با تکنوژی LED که در داخل ایران تولید و یا موجود می باشند اشاره ای مینماییم.
- لامپ LED با تکنولوژی PCB دایره ای و چیپ های نوری SMD
- چراغ های اسپات ریلی و ساده با تکنوژی COB
- چراغ های خطی با تکنولوژی ماژول های خطی SMD
- چراغ های محوطه و نور افکن ها با تکنولوژی COB و LED به همراه PCB
محبوبیت چراغ های لاینی از این منظر قابل بررسی میباشد که میتوانیم با تهیه و تولید آسان ماژول نوری در هر طول و به هر میزان شار نوری در قاب های آلومینیومی از پیش ساخته شده، چراغ های خطی با طول نامحدود و عرض های متغییر تولید نماییم. این تکنیکال آرزوی دیرینه طراحان معماری از منظر نورپردازی تاکیدی و مطابق با فرم معماری داخلی بوده است.
جهت دریافت خدمات و محصولات چراغ خطی، پروفیل لاین نوری، استریپ لایت و منبع تغذیه سوئیچینگ و…. با شماره 09125154531 در ارتباط باشید.
از دیگر ویژگی های چراغ خطی(لاینی) می توان به طول عمر بالای ماژول، مصرف کم، تنوع رنگ نور و استفاده از جریان ثابت در این نوع منابع نوری اشاره نمود.
انواع چراغ های خطی موجود در بازار کدام اند؟
در ساختار کلی دو مدل چراغ خطی قابل تهیه میباشد.
- چراغ خطی آماده با طول و عرض محدود و مشخص
- چراغ خطی کاستومایز و یا سفارشی
با توجه به ارائه خدمات این شرکت در زمینه چراغ های خطی کاستومایز و سفارشی، به بررسی بیشتر این موضوع میپردازیم.
تمایز اصلی چراغ خطی به عنوان منبع نوری با سایر منابع نوری در دارا بودن یک چراغ بر اساس فضا، طرح، هندسه پلان، ارتفاع و نوع سقف میباشد.در واقع با این روش مشتری حق انتخاب نامحدودی در خصوص منبع نوری انتخابی خواهد داشت.
محدودیت چراغ های خطی کاستومایز در بازار منتهی به عرض مشخص مطابق با پروفیل های اکسترودی موجود و قوس دار نبودن مقاطع U شکل قاب چراغ های خطی میباشد که در این زمینه شرکت توسعه افراز هوراد با تکیه بر تجارب و تخصص نفرات و جزییات شرکت های معتبر دنیا اقدام به تولید چراغ های خطی بدون محدودیت عرض ، قوس و به طور کلی فرم چراغ نموده است. از این جهت مفتخریم که در بسیاری از شوروم ها و مجتمع های تجاری توانسته ایم خواسته های دست نیافتنی طراحان و معاران را جامه عمل بپوشانیم.
نمونه کار چراغ خطی کاستومایز و یا سفارشی
نکته بعدی در تهیه چراغ های خطی نوع کاربرد و فضای مورد استفاده میباشد. عموم چراغ های خطی برای فضای داخلی و بدون درجه محافظتی تولید میگردد ولی اگر بخواهیم از این نوع محصول در فضای بیرون و یا فضاهای خیس (حمام و استخر) و یا در نورپردازی نما استفاده نماییم میبایست استاندارد های مخصوص محافظتی جهت کاربری را دارا باشند.
از این جهت شرکت توسعه افراز هوراد اقدام به تولید چراغ های خطی با IP65 جهت اجرا در فضاهای خیس و پر گرد غبار نموده که میتوان این نوع چراغ ها را در فضاهای استخر ، حمام، و نورپردازی نمای ساختمان استفاده نمود.
انواع چراغ های خطی موجود در بازار کدام اند؟
نورپردازی خطی اکنون نسبت به زمانی که اولین بار سال ها پیش معرفی شده است، در گزینه های بسیار بیشتری وجود دارد. نورپردازی خطی می تواند هم به صورت تو کار و هم روکار نصب شود یا به حالت تعلیق (آویز) درآید.
با توجه به IP (حفاظت از ضربه)، بسیاری از محصولات در حدود IP20 هستند، اما شما می توانید چراغ های موجود در بازار را پیدا کنید که دارای رتبه IP65 باشند. (به این معنی که آن ها مناسب آشپزخانه، حمام ، سقف استخر و مکان هایی هستند که رطوبت و آب دارند).
اندازه نیز می تواند با نورپردازی خطی بسیار متفاوت باشد. می توانید آویزهای منفرد روشنایی یا خطوط مداوم بیش از 50 متر داشته باشید. این ها می توانند به اندازه ای بزرگ باشند که یک اتاق را روشن کنند و یا به اندازه ای کوچک باشند که یک خط باریک و یا مکان هایی مانند زیر کابینت ها را روشن کنند.
با توجه به نیاز خود، می توانید در انواع فروشگاه ها، منازل، دکوراسیون های داخلی، اداره ها، مدارس و مراکز خرید، از این چراغ های جذاب استفاده کنید.
در خرید و استفاده از این چراغ ها همیشه به یاد داشته باشید که این محصولات از کیفیت بالایی برخوردار اند. بنابراین می توانید با تضمین کیفیت خوبی آنها را دریافت کرده و استفاده کنید. در استفاده های مختلف دیگر، این محصولات کارایی بالایی در مصارف صنعتی هم دارند که بررسی خواهیم کرد.
در ادامه انواع چراغ های خطی را بر شمرده و هر یک را به اختصار مورد بررسی قرارمی دهیم.
برای اطلاع از قیمت لاین های نوری میتوانید از وبسایت ترب دیدن کنید
معرفی انواع چراغ خطی بطور کامل
همانطور که اشاره شد، چراغ های خطی دارای انواع مختلفی هستند و از نظر نصب و کارایی، می توان آنها را به سه دسته تقسیم بندی کرد:
- چراغ خطی توکار
- چراغ خطی آویز
- چراغ خطی روکار
بررسی هریک از این چراغ های خطی باید با توجه به ویژگی ها، مزایا و معایب و کاربردهای آنها انجام شود. ما هم دقیقا همین کار را برای آنها انجام می دهیم:
نصب چراغ خطی توکار در سقف های کاذب امکان پذیر است. بدین منظور در سقف کاذب، باکس یا شیارهایی متناسب با ابعاد چراغ ایجاد می نمایند و سپس چراغ در داخل آن نصب می شود. این چراغ ها در دیوارهایی که از این شرایط برخوردار باشند، نیز قابل نصب هستند.
نمونه مقاطع چراغ خطی توکار
پس از نصب، فریم چراغ دیده نمی شود و اگر مراحل نصب به درستی صورت پذیرفته باشد، سطح نور و محل نصب یکی خواهد شد و بیرون زدگی در سقف یا دیوار دیده نخواهد شد. استفاده از این چراغ برای نورپردازی، دست طراحان را باز خواهد گذاشت؛ چرا که به آنان اجازه می دهد از انواع لاین های نوری مستقیم، منحنی و کرو متناسب با قوس های فضا و چیدمان دکوراسیون بهره بگیرند.
به طور مثال، در مراکز تجاری و فروشگاه ها استفاده از نور خطی در سقف که امتداد آن از روی دیوار می گذرد و طرح L شکل را بوجود می آورد، به زیبایی بصری و جلب توجه مشتریان کمک زیادی خواهد کرد. چنانچه محل مورد نظر از لحاظ نصب چراغ خطی به صورت توکار شرایط لازم را داشته باشد، در انواع محیط های اداری، تجاری و مسکونی می توان این چراغ ها را نصب نمود.
در خصوص این چراغ ها باید دقت داشته باشید که پس از نصب و استفاده های مکرر، ممکن است نیاز به تعمیر یا تعویض برخی از آنها به مرور زمان احساس شود. در این مواقع، باید از قبل تعیین کنید که چه زمان و هزینه ای برای این تعمیرات احتمالی می توانید در نظر داشته باشید.