تاثیر مخرب الکل بر مغز و یادگیری، صحت دارد؟

آفتاب‌‌نیوز :

یورونیوز در مطلبی در این باره آورده است: AUD یک نگرانی جهانی است که حدود ۴۰۰ میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده و مشکلات جدی سلامتی مانند سکته مغزی، سرطان، بیماری کبد، و بیماری‌های قلبی‌عروقی ایجاد می‌کند.

این اختلال همچنین عملکرد‌های شناختی مانند انعطاف‌پذیری شناختی، حافظه و یادگیری را مختل می‌کند.

این درحالیست که یافته‌های تازه تایید می‌کند مصرف مزمن الکل می‌تواند توانایی مغز را در یادگیری و سازگاری مختل کند.

این مطالعه توضیح می‌دهد که چگونه انعطاف‌پذیری شناختی می‌تواند تحت تأثیر الکل قرار گیرد.

این اتفاق به‌ویژه از طریق نورون‌هایی به نام اینترنورون‌های کولینرژیک (CINs) رخ می‌دهد. این نورون‌ها نقش مهمی در کنترل سیگنال‌دهی دوپامین دارند که بر یادگیری و انگیزه تأثیر می‌گذارد.

در شرایط عادی، نورون‌های کولینرژیک CINs به صورت یک الگوی «انفجار-توقف» فعالیت می‌کنند؛ یعنی یک دوره کوتاه فعالیت شدید که با یک توقف همراه است. این الگو برای یادگیری و سازگاری با رفتار‌های جدید ضروری است. اما در مدل‌های حیوانات آزمایشگاهی که در معرض الکل قرار داشتند، پژوهشگران مشاهده کردند که توقف‌ها کوتاه‌تر و ضعیف‌تر شده‌اند. این تغییر در الگوی فعالیت باعث اختلال در فرآیند‌هایی مانند یادگیری معکوس می‌شود.

به گفته جُن وانگ، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه تگزاس یادگیری معکوس یکی از پایه‌های اصلی انعطاف‌پذیری شناختی است. این فرآیند به افراد کمک می‌کند رفتار‌هایی را که دیگر مؤثر نیستند کنار بگذارند و با تغییر قوانین یا شرایط جدید سازگار شوند.

آزمایش‌ها نشان داد مرحله انفجار به فراموش کردن رفتار‌های قدیمی (یادگیری انقراضی) کمک می‌کند، در حالی که مرحله توقف برای یادگیری رفتار‌های جدید (یادگیری معکوس) ضروری است. وانگ تأکید کرد که این الگو‌های انفجار-توقف برای سازگاری رفتاری حیاتی هستند و یافته‌ها می‌توانند به بررسی مکانیسم‌های مشابه در شرایطی فراتر از اعتیاد، از جمله پیری و بیماری‌های نورودژنراتیو یا همان زوال عصبی کمک کنند.

دکمه بازگشت به بالا