تاثیر استعمال سیگار بر طول عمر انسان

تاثیر استعمال سیگار بر طول عمر انسان

براساس تحقیقات جدید، کشیدن هر نخ سیگار حدود ۲۰ دقیقه از طول عمر انسان می‌کاهد.

به گزارش آنا، مصرف دخانیات به خصوص سیگار در میان اقشار مختلف جامعه افزایش چشمگیری داشته و ظاهرا توصیه‌های پزشکی کارشناسان و متخصصان کارساز نیست و مردم به آنها توجهی نمی‌کنند؛ بنابراین لازم است اقدامات منع کننده دیگری صورت گیرد تا بلکه مصرف این مواد مضرر در میان گروه‌های سنی مختلف کاهش یابد.

کشور‌های پیشرفته تلاش می‌کنند از ابزار‌های بازدارنده متفاوتی استفاده کنند تا سلامت عمومی جامعه را تامین کنند. در کشور‌هایی مانند انگلستان، استرالیا، کانادا و همچنین کشور‌های اتحادیه اروپا با افزایش مالیات بر سیگار و محصولات تنباکو، قیمت سیگار افزایش یافت و این اقدام باعث کاهش مصرف آن به خصوص در میان نوجوانان، جوانان و افراد کم درآمد شد.از سوی دیگر کشور‌های پیشرفته با ممنوعیت تبلیغات سیگار در رسانه‌ها و فضای عمومی و همچنین تلویزیون و رادیو توانستند جذابیت مصرف سیگار را در میان جوانان کاهش دهند.

استرالیا نیز از روش یکسان بودن بسته بندی‌های سیگار بدون برند خاصی استفاده کرده است. درج هشدار‌های بهداشتی و تصاویر گرافیکی برروی آن توانسته از تعداد مصرف کنندگان سیگار بکاهد.

وضع قوانین مانند ممنوعیت مصرف سیگار در پارک‌ها، رستوران‌ها و اماکن عمومی نیز باعث کاهش مصرف سیگار و کاهش اثرات منفی ناشی از دود آن در افراد غیر سیگاری شده است.

مصرف یک بسته سیگار 7 ساعت از عمر انسان می‌کاهد

طبق تحقیقات جدید صورت گرفته، کشیدن هر نخ سیگار حدود ۲۰ دقیقه طول عمر فرد را کاهش می‌دهد. به عبارت دیگر یک بسته سیگار ۷ ساعت عمر انسان را کمتر می‌کند.

طبق بررسی‌های انجام شده کسانی که سیگار مصرف می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان، بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های ریوی هستند.

سیگار کشیدن باعث تنگ‌تر شدن عروق خونی و افزایش فشار خون می‌شود. نیکوتین سیگار رگ‌ها را منقبض و تعداد ضربان قلب را افزایش می‌دهد که همین موضوع موجب تحمیل فشار بیشتر به قلب است.

ابتلا به بیماری‌های مزمن ریوی مانند برونشیت و آمفیزم با مصرف سیگار دو چندان می‌شود چرا که مواد شیمیایی سمی موجود در دود سیگار، به بافت‌های ریه آسیب رسانده و عملکرد آن را مختل می‌کند.

بررسی‌ها و تحقیقات انجام شده مشخص کرده که ۸۰ درصد بیماران مبتلا به سرطان ریه سیگاری بوده‌اند. همچنین مشخص شده است که مصرف سیگار عملکرد گلبول‌های سفید خون را مختل کرده و سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند.

۷۰ماده شیمیایی سرطان‌زا در دود سیگار

کارشناسان معتقدند دود سیگار حاوی بیش از ۷۰ ماده شیمایی سرطان‌زا است که می‌توانند باعث جهش‌های ژنتیکی شوند. مطالعات جدید نشان می‌دهند که حتی ترک سیگار در سنین بالاتر نیز می‌تواند باعث افزایش طول عمر شود. به‌طور خاص، افرادی که سیگار را در سنین بین ۳۵ تا ۷۵ سالگی ترک می‌کنند، می‌توانند با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن و کشنده، طول عمر خود را افزایش دهند.

دکمه بازگشت به بالا