
متخصص تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر محدود کردن مصرف غذاهای چرب و سنگین در هنگام سفر تاکید و اظهار کرد: با توجه به اینکه کم آبی بدن موجب کاهش تمرکز و خواب آلودگی می شود لازم است افراد نسبت به نوشیدن مایعات کافی در طول سفر توجه داشته باشند.
به گزارش مجله آنلاین دکتر سارا موحد اظهار داشت: با توجه به آغاز سفرهای نوروزی و پویش نه به تصادف رعایت برخی نکات تغذیه ای به منظور داشتن سفری ایمن تر ضروری است و یکی از مهمترین این نکات تامین آب مورد نیاز بدن به میزان کافی در طول سفر است؛ چراکه کاهش تمرکز و خواب آلودگی ارتباط مستقیمی با کم آبی بدن دارد و لذا رانندگان حتما توجه داشته باشند که در هنگام مسافرت مایعات کافی دریافت کنند.
وی با بیان اینکه مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین نظیر قهوه و چای باید به میزان کافی باشد افزود: میزان مصرف مجاز کافئین ۲۰۰ تا حداکثر ۴۰۰ میلی گرم در روز می باشد و با توجه به اینکه یک فنجان چای حاوی حدود ۶۰ تا ۷۰ میلی گرم و یک شات قهوه دارای حدود ۹۰ تا ۱۱۰ میلی گرم کافئین است بنابراین مسافرین باید توجه داشته باشند که اگر چه مصرف کافئین می تواند تا حدی از خواب آلودگی هنگام رانندگی جلوگیری کند ولیکن مصرف زیاد آن منجر به بیقراری و افزایش ضربان قلب نیز می شود و در نتیجه توان رانندگی کاهش پیدا خواهد کرد.
این متخصص تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: قبل از رانندگی از مصرف غذاهای پُرچرب و سنگین حداقل به مدت دو ساعت اجتناب شود چراکه مصرف بیش از حد آنها باعث نوسانات قند خون و در نتیجه کاهش توان رانندگی می شود.
انتهای پیام