روایت کرامت در آیینه هنر – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

روایت کرامت در آیینه هنر - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

محمد مهرابی در گفتگو با خبرنگار آنلاین گفت: دهه کرامت دوره ای ده روزه از اول ذی القعده (ولادت حضرت معصومه (س)) تا یازدهم ذی القعده (ولادت امام رضا (ع)) به عنوان فرصتی برای ترویج فرهنگ رضوی کرامت انسانی و ارزش های دینی در ایران نامگذاری شده است.

وی در خصوص چیستی دهه کرامت و اهمیت آن افزود: دهه کرامت به دلیل تقارن با ولادت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) دو شخصیت برجسته در فرهنگ شیعی به عنوان فرصتی برای ترویج مفاهیم کرامت سخاوت و هدایتگری دینی شناخته می شود و نامگذاری این دهه به «کرامت» به دلیل بزرگواری و نقش این دو شخصیت در تقویت هویت شیعه اثنی عشری و تبدیل ایران به مرکز تشیع است.

همچنین وی بیان کرد: ارتباط دهه کرامت و حوزه هنری را می توان در چند سطح هم راستایی اهداف تقویت هویت دینی ایجاد نشاط معنوی و گسترش پیام کرامت تحلیل کرد.

مهرابی یادآور شد: دهه کرامت با هدف ترویج کرامت انسانی سبک زندگی اسلامی و معارف رضوی برگزار می شود و حوزه هنری نیز با تولید آثاری که ارزش های دینی را به زبان هنر بیان می کنند در راستای این اهداف عمل می کند و برای مثال تولید نماهنگ ها و فیلم های مستند با مضامین رضوی به تقویت هویت دینی و فرهنگی جامعه کمک کرده و تولید آثاری با مضامین رضوی به تعمیق پیوند مخاطبان به ویژه نسل جوان با فرهنگ شیعی کمک می کند و برنامه های هنری مانند کنسرت های موسیقی مذهبی یا اکران فیلم های دینی فضای شاد و معنوی را در جامعه ترویج می دهند و مفاهیم کرامت و سخاوت که از اصول محوری دهه کرامت هستند از طریق داستان ها شعرها و تصاویر به مخاطبان منتقل می شوند.

رئیس حوزه هنری البرز اذعان داشت: حوزه هنری به دلیل دسترسی به ابزارهای هنری و رسانه ای توانایی تأثیرگذاری بر مخاطبان گسترده ای به ویژه نسل جوان را دارد و اشاعه دهه کرامت می تواند به تقویت هویت دینی کمک کند در واقع هویت دینی و فرهنگی جامعه را تقویت کند و نشاط معنوی را در قالب شادمانه های حلال ترویج دهد مفاهیم کرامت و سخاوت را به عنوان ارزش های اسلامی در جامعه نهادینه کند و پیوند عاطفی و معنوی با اهل بیت (ع) را تعمیق ببخشد.

مهرابی یادآور شد: فرصت بهره گیری از رسانه های نوین کمپین های فضای مجازی و پادکست و محتوای صوتی و همچنین اپلیکیشن های فرهنگی می تواند به گسترده شدن و پیوند دهه کرامت با نسل جدید مثمر الثمر باشد و در واقع طراحی کمپین های آنلاین با هشتگ هایی مانند #دهه_کرامت یا #کرامت_رضوی برای انتشار کلیپ های کوتاه اینفوگرافیک ها و داستان های مصور در پلتفرم های اجتماعی. این کمپین ها می توانند با مشارکت اینفلوئنسرهای فرهنگی اجرا شوند.

دکمه بازگشت به بالا