مهاجرت پناهندگی به فرانسه
کشور فرانسه یکی از اولین ابرقدرتهای جهانی و یکی از قدرتهای صنعتی و سیاسی دنیا محسوب میشود و مهاجرت به فرانسه، راههای مختلفی دارد. با این وجود، پناهندگی روشی نیست که ما به شما پیشنهاد کنیم. در این راه هیچ امنیت و تضمینی وجود ندارد. با این حال، فرانسه بهعنوان یکی از کشورهای میزبان اصلی پناهندگی در اروپا در نظر گرفته میشود. حتما میپرسید پناهندگی چه شرایطی دارد؟
پناهجویانی که تقاضایشان در اداره مهاجرت فرانسه و همینطور دادگاه در تمامی مراحل رد شده است بهجای ۴۵ روز بازداشت باید بین ۹۰ الی ۱۱۵ روز بازداشت باشند که این روند برای کسانی که با فرزند خود و خانوادگی سفر میکنند بسیار دشوار است. تمامی این اطلاعات نشان میدهد که مهاجرت به فرانسه از طریق پناهندگی به قیمت از دست دادن همه سرمایه و یا جانتان خواهد بود. تنها قانون جدید مثبتی که در این زمینه دیده میشود، پیوستن خانوادههای زیر ۱۸ سال است که آنهم با آینده مشخصی همراه نخواهند بود. مهاجرت از طریق پناهندگی (un) فرانسه کار سادهای نیست و به طور کلی پناهندگی به فرانسه نیاز به وجود شرایط خاص دارد.
وضعیت پناهجویان در فرانسه
وضعیت حقوقی درخواست پناهندگی در فرانسه تحت قانون پناهندگی و مهاجرت تضمینشده است. بهطورکلی، دو نوع حمایت از پناهندگی توسط قانون پناهندگی فرانسه طبقهبندی میشود: وضعیت پناهندگی و وضعیت ثانویه. وضعیت پناهندگی بهطور رسمی به افرادی اعطا میشود که شرایطی را داشته باشند که در کنوانسیون مربوط به وضعیت پناهندگان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) تعریف شده است. در همین حال، وضعیت فرعی را احتمالاً میتوان به هر نوع پناهجوی دیگری که معیارهای شناسایی وضعیت پناهندگی را برآورده نمیکند، اعطا کرد. بهطورکلی تا زمانی که فرد پس از بازگشت به کشور مبدأ خود، خطرات تهدیدآمیز یا آسیب جدی به ایمنی شخصی خود را ثابت کند، میتواند در وضعیت فرعی بماند.
مبدأ پناهجویان
پناهجویانی که مقصد انها فرانسه است، عمدتا کشور مبدا آنها طبق جدول زیر است:
کشور مبدأ | جمعیت پناهنده در اروپا |
سوریه | (۵۴۲۴۰) |
افغانستان | (۳۵۲۳۵) |
ونزوئلا | (۳۱۱۲۰) |
عراق | (۲۳۲۲۰) |
کلمبیا | (۲۰۳۳۵) |
پاکستان | (۱۸۱۱۰) |
ترکیه | (۱۸۰۱۵) |
ایران | (۱۶۹۷۵) |
نیجریه | (۱۶۲۹۵) |
گرجستان و آلبانی | (هرکدام کمی بیش از ۱۵۰۰۰). |
درخواست پناهندگی در فرانسه
هنگامیکه فردی برای درخواست پناهندگی در فرانسه وارد خاک این کشور شد، باید توسط مقام فرانسوی مسئول حق اقامت، بهعنوان پناهجو ثبت شود. سپس، او میتواند یک درخواست پناهندگی به OFPRA، تنها ادارهای که برای بررسی درخواستهای پناهندگی صلاحیت دارد، ارسال کند. بااینحال، برای افرادی که از یک مرکز بازداشت اداری درخواست پناهندگی میکنند، درصورتیکه قبلاً بهمنظور اخراج بازداشت شده باشند، رویه خاصی وجود دارد.
قانون فرانسه محدودیتهای زمانی سختی را برای پناهجویان جهت درخواست پس از ورود به کشور تعیین نمیکند. در فرانسه، یک فرد خارجی باید درخواست پناهندگی خود را به اداره فرانسوی پناهندگان و افراد بدون تابعیت (Office français de protection des réfugiés et apatrides – یا Ofpra) ارائه کند. Ofpra یک نهاد مستقل از دولت است. اگر پرونده پناهجو رد شود، او میتواند به دادگاه ملی پناهندگی (Cour nationale du droit d’asile یا CNDA) شکایت کند. CNDA سه قاضی مستقل دارد و یک حوزه قضایی واقعی است که بررسی میکند که آیا پرونده ارائهشده تحت کنوانسیون ژنو قرار میگیرد یا نه. حدود ۲۰ درصد درخواستها قبل از رسیدن به CNDA تائید شدهاند.
اسناد مدارک موردنیاز پناهندگی در فرانسه
هر جا معنی کلماتی رو شک داشتید رنگش رو عوض کنید و عبارت انگلیسی رو داخل پرانتز بنویسد. همه پناهجویان باید قبل از شروع درخواست رسمی خود وارد خاک فرانسه شده باشند، در غیر این صورت درخواست آنها پذیرفته نمیشود. برخی از مدارک موردنیاز برای درخواست پناهندگی در فرانسه به شرح زیر است:
۱) اطلاعات موردنیاز برای اثبات وضعیت مدنی؛
۲) مدارک تائید کننده ورود قانونی به خاک فرانسه، ازجمله ویزای ورود قانونی.
۳) سابقه مسیر طی شده از کشور مبدأ به فرانسه.
۴) در صورت وجود، آدرس فعلی محل سکونت متقاضی در فرانسه
سپس، متقاضیان میتوانند بهطور رسمی برای وضعیت پناهندگی درخواست دهند. علاوه بر این، متقاضیان باید توضیحی به زبان فرانسه بنویسند که قصد آنها را برای پناهندگی در فرانسه روشن کند.
وضعیت فرزندان پناهندگان در فرانسه
در فرانسه، هنگامیکه به والدین یک خردسال وضعیت پناهندگی اعطا میشود، کودک نیز بر اساس دستورالعمل اتحاد مجدد خانواده که در قانون بیگانگان و در اجرای دستورالعمل رویههای پناهندگی کمیسیون اروپا تصریح شده است، حمایت میشود. بهاینترتیب، پس از رسیدن به سن بلوغ، به فرد جوان همان وضعیت پناهندگی مانند والدینش اعطا میشود که برای مدت ۱۰ سال اعتبار دارد.
آمار و ارقام پناهندگان در فرانسه
فرانسه تقریباً یکپنجم درخواستهای پناهندگی در اتحادیه اروپا را بررسی میکند. حمایت از یک خارجی که در کشور مبدأ تهدید میشود، در قانون اساسی فرانسه ذکر شده است. در تارنمای وزارت کشور آمده است: «حق پناهندگی ناشی از مقدمه قانون اساسی است که میگوید: هر فردی که به دلیل اقدام جهت سلب آزادی وی تحت تعقیب قرار گیرد، حق پناهندگی در قلمرو جمهوری را دارد».
فرانسه بهعنوان یکی از امضاکنندگان کنوانسیون ژنو نمیتواند از تعهدات خود در مورد پناهندگی شانه خالی کند. بیشتر از ۲۷۷۴۰۶ کارت اقامت صادر شده در سال ۲۰۱۹؛ یا به دلایل خانوادگی (شامل مهاجران و همچنین شهروندان فرانسوی که شرکای خارجی را به همراه دارند) یا برای دانشجویان بوده است. اینها هرکدام ۳۳ درصد از کارتهای اقامت را تشکیل میدهند. فقط ۳۹۰۰۰ (۱۴ درصد) به دلایل اقتصادی در فرانسه پناهنده شدهاند.
تعداد درخواستهای پناهندگی به دلیل همهگیری کرونا کاهش یافته است، اما فرانسه در سال گذشته پس از آلمان و اسپانیا سومین مقصد در اروپا برای پناهجویان بوده است. بر اساس گزارش یورواستات، ۱۹٫۶ درصد از متقاضیان اولین بار در اتحادیه اروپا در فرانسه درخواست دادهاند. کشورهای اروپایی که با درخواست پناهندگی روبرو هستند به ترتیب زیر است:
۱۲۲۰۱۵ نفر در آلمان
۹۳۴۷۵ نفر در فرانسه
۸۸۵۴۰ نفر در اسپانیا
۳۷۹۰۰ نفر در یونان
۳۶۰۴۱ نفر در بریتانیا
مزایای پناهندگی در فرانسه
پناهجویانی که تقاضایشان در اداره مهاجرت فرانسه و همینطور دادگاه در تمامی مراحل رد شده است بهجای ۴۵ روز بازداشت باید بین ۹۰ الی ۱۱۵ روز بازداشت باشند که این روند برای کسانی که با فرزند خود و خانوادگی سفر میکنند بسیار دشوار است. کمکهزینه دولت فرانسه به پناهجویان ۶٫۸ یورو در روز است، بنابراین هرماه حدود ۲۰۴ یورو است. ۷٫۴ یورو دیگر به افرادی که به اقامتگاه رایگان دسترسی ندارند اختصاص مییابد. به این معنی که پناهجویان حداکثر ۴۴۰ یورو در ماه دریافت میکنند. این میزان، باید تمام هزینههای آنها را پوشش دهد، زیرا آنها مجاز به کار در شش ماه اول خود در فرانسه نیستند.
بهتر است بدانید که فرانسه از آموزش رایگان برخوردار است. علاوه بر این دانشجویان بینالمللی میتوانند از بورسیههای تحصیلی فرانسه استفاده کنند. اگر با هدف کار در فرانسه، مهاجرت میکنید، بهتر است بدانید که شرط اصلی اخذ ویزای کاری فرانسه داشتن پیشنهاد کاری از این کشور است. میزان متوسط حقوق ناخالص در کشور فرانسه ۴۱۳۰€ (یورو) است.
مهاجرت مبتنیبر خانواده، هدف سیاستمداران فرانسوی است. پیوستن افراد به اعضای خانواده خود، تأثیر مثبت بیشتری بر اقتصاد فرانسه نسبت به مهاجران اقتصادی دارد. اولازهمه، به این دلیل که آنها هنوز کارگر و مصرفکننده هستند و اگر فردی که به آنها ملحق میشود یک مهاجر باشد، دیگر مجبور نیست پول را به خانه بازگرداند، بلکه آن را دوباره به اقتصاد کشور تزریق میکند.
سوالات متداول
چه افرادی مشمول پناهندگی در فرانسه هستند؟
افرادی که در کشور خود به دلایل عقاید سیاسی، مذهبی، اجتماعی و غیره امنیت جانی ندارند و یا کشور آنها به دلیل جنگهای داخلی و یا خارجی برای زندگی امن نیست.
آیا امکان اخذ تابعیت فرانسه از طریق پناهندگی وجود دارد؟
تنها بخش کمی از متقاضیان پناهندگی که مشکل جدی و واقعی برای فرار و ترک کشور خود دارند (جنگ زدگی، خطر مرگ، …) میتوانند در کشور فرانسه و سایر کشورها پناهنده شوند و باقی این افراد به اصطلاح دیپورت میشوند.
انواع درخواست پناهندگی در فرانسه کدام است؟
درخواست پناهندگی در فرانسه به دو صورت وضعیت پناهنده و حفاظت ثانویه صورت میگیرد.
مجوز اقامت در فرانسه از طریق پناهندگی به چه صورت است؟
شخص پناهنده در فرانسه میتواند مجوز اقامت ده ساله بگیرد که قابل تمدید است.