رایجترین علل ترک خوردن شیشه ماشین، برخورد سنگها یا سایر زبالههایی است که توسط لاستیکهای وسایل نقلیه دیگر پرتاب میشوند. با این حال، ترکها میتوانند در اثر تغییرات شدید دما، نقصهای ساخت و سایر ضربهها نیز ایجاد شوند. هنگامی که یک ترک در شیشه جلو ایجاد میشود، میتواند در طول زمان به دلیل تنشهای وارد شده بر روی شیشه گسترش یابد.
ترک خوردن شیشه ماشین میتواند علتهای گوناگونی داشته باشد که در این مقاله از بیمه دات کام قصد داریم به آن بپردازیم. با ما همراه باشید تا مهمترین دلایل ترک خوردن شیشه جلو ماشین و ترک خوردن شیشه عقب ماشین را به همراه قیمت شیشه هیوندای بررسی کنیم.
دلایل اصلی ترک خوردن شیشه ماشین
گاهی اوقات افراد به طور ناگهانی متوجه میشوند شیشهی خودرو آنها ترک خورده است. این در حالی است که ممکن است خودرو را شب در پارکینگ بگذارند و صبح با این صحنه مواجه شوند. احتمالا این سوال برای همه آنها به وجود میآید که علت ترک خوردن شیشه ماشین چیست؟ در برخی موارد افراد با ترک خوردن شیشه عقب ماشین هم رو به رو میشوند. در اینجا فهرستی از مهمترین دلایل ترک و بریدگی شیشه جلو که همه مالکین خودرو باید در مورد آن بدانند، آورده شده است.
- سرمای شدید
- تابش نور مستقیم خورشید
- سنگ و آوار جاده
- تغییرات دما و شرایط جوی
- ضعف ساختاری
- ضربه مستقیم
بیایید این دلایل را با جزئیات بیشتر بررسی کنیم.
آیا سرمای شدید باعث میشود که شیشهی جلو ماشین ترک بخورد؟
لازم است بدانید که تغییرات دما میتواند به طور مداوم شیشه جلو را منبسط و منقبض کند، به طوری که ترکهای کوچکی در طول شیشه ظاهر شود. این موضوع در مورد رطوبت هم صادق است. رطوبت باعث میشود که ترکهای بزرگ با سرعت بیشتری منبسط شوند. اگر هوای داخل خودرو 20 درجه سانتیگراد و دمای بیرون 40 درجه باشد، شیشه منقبض شده و باعث ایجاد ترک میشود. به عنوان مثال، هنگامی که شیشه جلو را که یخ زده است، با استفاده از آب گرم یخ زدایی کنیم، ممکن است ترک بخورد و حتی خرد شود. در واقع، هر نقص کوچکی میتواند در شیشه جلو باعث ایجاد ترک شود.
آیا تابش نور مستقیم خورشید باعث ایجاد ترک در شیشه عقب ماشین میشود؟
نور مستقیم خورشید روی شیشه جلو و عقب هم آثار مخربی را بهجا میگذارد. تابش نور مستقیم خورشید در شهرهای آفتابی و مناطق گرمسیری یکی از شایعترین دلایل ترک خوردن شیشه ماشین است. برای جلوگیری از این اتفاق، باید ماشین خود را در سایه پارک کنید، یا یک سایه بان در داخل خودرو قرار دهید تا از آسیب نور مستقیم خورشید به شیشه جلو جلوگیری کند.
سنگها و زبالههای جاده
یکی دیگر از رایجترین دلایل ترک خوردن شیشهها در جلوی خودرو، سنگهای کوچکی است که از قسمت جلو به سمت شیشه جلو خودرو پرتاب میشود. این موضوع زمانی اتفاق میافتد که جادهها در حال ساخت هستند و در بزرگراههایی که دارای سنگهای سست، یا محل عبور کامیونهای بزرگ هستند، سنگهای ریز و کوچک از سمت خودروی جلویی به سوی شیشه جلو پرتاب میشوند. برای جلوگیری از این مشکل، لازم است که سرعت خود را کاهش دهید، به خصوص زمانی که وسیله نقلیه دیگری در حال سبقت گرفتن از خودرو شما است. به یاد داشته باشید که حتی کوچکترین ترک نیز میتواند باعث ترک خوردن شیشه ماشین شود و در نهایت مجبور خواهید بود تمام شیشه را جایگزین کنید.
تغییرات دما و شرایط جوی
آب و هوای نامناسب یکی دیگر از دلایل شکستگی یا ترک خوردن شیشه ماشین است. رعد و برق میتواند زبالهها و برخی مواد موجود در جاده را منفجر کند و آنها را به پرواز درآورد. تگرگ یا تکههای یخ نیز میتوانند به شیشه ماشین برخورد و شکستگی یا ترکهایی را ایجاد کنند. طوفانها همچنین باعث آسیبهایی به شیشههای خودرو میشوند. بنابراین همیشه توصیه میشود از رانندگی در طوفان خودداری کنید و ماشین خود را در پارکینگ یا یک منطقه سرپوشیده پارک کنید تا مانع از آسیب رسیدن به آن شوید.
ضعف ساختاری، از دلایل ترک خوردن شیشه جلو خودرو
شیشههای جلو در سیستم ایمنی خودرو نقش حیاتی دارند. شیشههای جلو مانند یک پایه، سقف را در زمان تصادف نگه میدارند و همچنین در هنگام تصادف، کیسههای هوا را به سمت سرنشین منحرف میکنند. به همین دلیل است که شیشههای جلو با استفاده از چسبهای قوی نصب میشوند، اما وارد شدن فشار ساختاری میتواند باعث ترک خوردن شیشه ماشین شود. استحکام شیشههای جلو به کیفیت شیشه و فرآیند ساخت بستگی دارد. هنگامی که یک لیوان گرم و سپس سرد میشود، ترک باقی مانده اغلب در امتداد محیط مشاهده میشود. به همین دلیل است که لبههای شیشه جلو همیشه ضعیفتر و مستعد شکستگی هستند.
ضربه مستقیم
ضربه مستقیم یکی دیگر از دلایل احتمالی ترک خوردن شیشه ماشین است. این اتفاق معمولا غیرقابل پیشبینی و اجتناب از آن دشوار است. تصادفات ممکن است در هر زمانی اتفاق بیفتند و بسته به شدت تصادف، احتمال شکسته شدن یا ترک خوردن شیشه جلو ماشین وجود دارد. از دیگر علل ناگهانی آسیب به شیشههای خودرو برخورد ناگهانی پرندگان یا حیوانات با خودرو است.
ترک خوردن شیشه جلو ماشین در اثر خرابی برف پاک کنها
برف پاک کنها علیرغم اینکه بخش مهمی از ایمنی خودرو را شامل میشوند، میتوانند به طور مشخص به شیشه جلو آسیب برسانند. علت اصلی آسیب برف پاک کنها به شیشه جلو را میتوان فرسوده شدن تیغههای برف پاک کن دانست. در اثر فرسودگی، لبه فلزی برف پاک کن در معرض دید قرار میگیرد و هر زمان که برف پاک کنها فعال میشوند، شروع به خراشیدن شیشه میکند. برف پاک کنهای آسیب دیده همچنین موجب کاهش دید شما در جاده و ایجاد خطر برای همه، از جمله خودتان میشود.
ترک خوردن شیشه جلو بدون علت مشخص
گاهی ممکن است بدون هیچ دلیل خاصی در شیشههای خودرو ترکهایی ظاهر شوند. همانطور که گفتیم علل زیادی وجود دارد که یکپارچگی شیشه را به خطر میاندازد. اگر متوجه ترک یا شکستگی در شیشههای خودرو شدید، چه علت آن را بدانید و چه ندانید، در اسرع وقت با یک شرکت معتبر تعمیر شیشه جلو تماس بگیرید.
جبران خسارات وارد شده به شیشه خودرو با بیمه بدنه
یکی از انواع بیمههایی که برای دارندگان وسایل نقلیه توصیه میشود؛ بیمه بدنه اتومبیل است. بیمه بدنه خودرو، برای مدیریت هزینههای خسارات احتمالی وارد به بدنه و سایر قطعات ماشین امری لازم و ضروری است. بیمهگزار با پرداخت مبلغ مشخص حق بیمه به شرکت بیمهگر و ، وسیله نقلیه خود را در برابر خطرات و حوادث احتمالی خودرو بیمه میکند. در صورت انتخاب پوشش شکست شیشه در این بیمهنامه، اگر تغییرات دمایی باعث شکسته شدن شیشه ماشین شما شود، شرکت بیمهگر موظف به پرداخت هزینهی آن است.
با توجه به گران بودن خودرو و لوازم یدکی، کارشناسان بیمه را به همه دارندگان خودرو مخصوصاً دارندگان خودروهای وارداتی توصیه میکنند. (مطالعه مقاله به شما پیشنهاد میشود.) در حالت پایه شامل موارد زیر هستند:
- سرقت کلی
- نجات و انتقال خودرو
- حادثه
- آتشسوزی، انفجار، صاعقه
- خسارتهای وارده به لاستیک و چرخهای اتومبیل بیمه شده (تا ۵۰ درصد مبلغ نوی آنها)
خطرات زیر تحت پوشش اصلی بیمه بدنه ماشین نیستند؛ ولی بیمهگزاران با پرداخت مبلغ اضافی حق بیمه از پوششهای اضافی (خطرات فرعی) این بیمهنامه بهرهمند میشوند:
- دزدی درجای لوازم خودرو از قبیل رادیو پخش، رینگ، لاستیک، آینهها و سایر لوازم خودرو
- شکستن شیشه بر اثر تغییرات دما (به جز پوششهای اصلی)
- غرامت عدم استفاده از خودرو در هنگام تعمیرات
- حوادث طبیعی شامل سیل، زلزله، آتشفشان
- حوادث ناشی از پاشیدن مواد شیمیایی نظیر اسید و رنگ
چگونه از زیاد شدن ترک در شیشه خودرو جلوگیری کنیم؟
همانطور که در کمی قبل علت های ترک یا خورد شدن شیشه خودرو را خواندیم , روش هایی هستند که با انجام آنها میتوانیم شیشه خودرو را تعمیر کنیم برای مثال وقتی شیشه جلوی خودریتان دچار ترک های دایره ای شکل و قابل مشاهده یا به اصطلاح پریدگی میشوند , گاهی این نوع ترک ها قابل ترمیم هستند و میتوان بدون عوض کردن شیشه خودرو , آن هارا ترمیم کرد و یا حتی از شکستن و ترک برداشتن بیشتر شیشه خودرو , جلوگیری کرد.
1 . استفاده از کیت ترمیم شیشه
این محصول را شما میتوانید در فروشگاه های که وظیفه تعمیر شیشه را به عهده دارند یا بعضی از فروشگاه های اینترنتی خریداری کنید . به طور کل درون این کیت ها یک مته وجود دارد که با استفاده از آن ها میتوانید ابتدا و انتهای ترک خودرو را با استفاده از یک سوراخ , آن را کور کنید و سپس با ماده ای که دارای چسبندگی بسیار قوی ای میباشد , روی ترک ها ریخته میشود و این امر باعث میشود شیشه دارای استحکام بالاتری باشد .
2 . استفاده از چسب ترک شیشه خودرو
یکی از راهکاری هایی که میتوان از ترک های بیشتر شیشه خودرو جلوگیری کرد , استفاده از چسب ترک شیشه خودرو میباشد. در نظر داشته باشید که چسب شیشه خودرو همیشه به کار ما نمی آید زیرا اگر ترک شیشه خودرو از لایه بیرونی به لایه درونی شیشه خودرو نفوذ کرده باشد, استفاده از این چسب بیهوده است، زیرا عملکردی نمیتواند از خود نشان دهد و ترمیم شیشه صورت نمیگیرد و همچنین اگر ترک شیشه خودرویتان تا لبه های کناری شیشه پیشروی کرده باشد , نباید از این نوع چسب استفاده کرد و ترمیم شیشه خودرویتان صورت نمیگیرد و به این نکته توجه داشته باشید که اگر ترک شیشه خودرو کمتر از 2.5 سانتی متر یا همان یک اینچ باشد شیشه خودرو قابل ترمیم می باشد.