تفاوت لباس کار و یونیفرم چیست؟و پارچه های این دو لباس
لباس کار ایران خودرویی برای محل های صنعتی و کارگاهی استفاده می شود، در حالی که از یونیفرم برای استفاده برای کارکنان دفتری کاربرد دارد،برای هر کدام از این طیف از پارچه های زیر استفاده می شود.
پارچه های لباس کار
- پارچه کجراه
- پارچه کتان
- پارچه لی
پارچه یونیفرم
- کرپ مازراتی
- کرپ فیونا
- ترگال
- تترون
- تنسل
برند های پارچه لباس کار و بونیفرم معتبر
بسیاری از مردم این سوال را می پرسند که تفاوت بین لباس کار و یونیفرم چیست؟ در مقاله زیر به تفصیل به شما خواهیم گفت که چه چیزی یک لباس کار محسوب می شود و کاپشن شلوار بوفالو چه تفاوتی بایونیفرم دارد.
تفاوت بین لباس کار و یونیفرم
تفاوت اصلی بین لباس کار و یونیفرم محل کار این است که لباس کار می تواند یک کد لباس غیر از لباس باشد. یونیفرم مجموعه ای از معیارهایی است که توسط اداره بازرگانی برای پوشیدن لباس کار رسمی، نیمه رسمی یا غیر رسمی مشخص شده است. اگر چنین دستورالعملی از اتحادیه و سازمان خود دریافت نکردید، باز هم می توانید خودتان آن را بفهمید. قاعده ساده این است که ماهیت کار خود و سطح رسمی بودن آن را درک کنید.
لباس کار بر اساس نوع کار
اگر در یک دفتر شرکتی کار می کنید، انتظار می رود ظاهری زیبا و خوش پوش به نظر برسید. این دسته از لباس کار تحت لباس رسمی قرار می گیرد. فرض کنید در یک موسسه آموزشی یا یک دفتر کارآفرینی مشغول به کار هستید. در این صورت، تیپ لباس می تواند نیمه رسمی باشد، به این معنی که شما باید لباس پوشیده به نظر برسید اما نه آنقدر خوش پوش.راحتی در موسسه های آموزشی بسیار مهم است. لباس نیمه رسمی است که راحتی هدف اصلی است تا رسمی یا لباس پوشیده به نظر برسید. خانههای هنری، کسبوکارهای نرمافزاری و سایر کسبوکارهای معمولی از یک چشمانداز راحت و راحت استقبال میکنند.
پوشیدن یونیفرم در محل کار با یک نوع شغل بسیار خاص و تخصصی همراه است. به عنوان مثال، خدمات امنیتی، کادر پزشکی، کارکنان مهمان سراها، ساختمانسازی و سایر صنایع، و حتی مشاغل خردهفروشی و کارگران باید از لباسهای فرم به عنوان لباس کار استفاده کنند. پوشیدن یونیفرم برای انجام آن فعالیت برای ارائه خدمات خاصی مهم است. این لباسی است که هر روز سر کار می پوشند و اولاً به دلیل ایمنی آنها حق انتخابی برای نپوشیدن آن وجود ندارد. ثانیاً، هدف از شناسایی برای افراد دیگر این است که بدون سردرگمی با آنها ارتباط برقرار کنیم.
لباس کار کارگری و ارزش آن
یونیفورم کارگران را در میان جمعیت برجسته می کند و در صورت نیاز به راحتی قابل تشخیص است بخشی از هویت برند کسب و کار شما خواهد شد. لباس همیشه حس جمع گرایی را در یک تیم ایجاد می کند و به توسعه خرده فرهنگ وحدت کمک می کند. همچنین احساس غرور را در تیمی که هویت مشخصی دارد القا می کند. برخی از کسب و کارها جمعی را از طریق یونیفرم ادغام می کنند و آن را با نشان های طراحی شده سفارشی، آرم روی لباس و غیره شخصی سازی می کنند.
یونیفرمهای با طراحی سفارشی بیشتر برای پشتیبانی کارآمدتر از نوع شغل همراه با توسعه هویت متمرکز هستند. لباس کار یک گزینه منعطف برای کارمند بدون اعمال یکنواختی است. آنها میتوانند لباسی را در محدوده محل کار بپوشند. برای مثال، فرض کنید لباس کار در یک دفتر شرکتی نیمه رسمی است. در این صورت، افراد می توانند یک روز پیراهن رسمی و روز بعد تی شرت یقه V زیر کتانی را انتخاب کنند.
لباس یا یونیفرم رسمی یا نیمه رسمی به توسعه فرهنگ محل کار با انعطاف پذیری بیشتر کمک می کند و خط فردی را دست نخورده تأیید می کند. لباس کار حس یکپارچگی و چشم انداز یک محیط کاری جمعی و در عین حال متنوع را ارائه می دهد. لباس کار کارمند را قادر می سازد تا شخصیت خود را بیان کند. نوع کار نیز به انعطاف پذیری و رفتار پیشرونده نیاز دارد تا اینکه فقط کار معمولی را در یک جریان یک طرفه انجام دهید.
مشخصات پارچه لباس کار و یونیفرم چیست؟
هر مجموعه ای برای پرسنل، کارکنان و یا طرفداران خود به دلایل مختلفی اقدام به تهیه لباس متحد الشکل می کند که نیاز به تامین پارچه خاص خود دارد، چیزی مثل لباس فرم اداره برق. نحوه دوخت، نوع پارچه، وزن پارچه، رنگ پارچه همه و همه باید به صورت دقیق طبق اصولی کارشناسی شود.
چه مجموعه هایی به لباس فرم نیاز دارند؟
این مجموعه ها می تواند شامل ارتش یک کشور، اداره، موسسات، حزب ها، باشگاه های ورزشی، طرفداران یک حزب یا جریان فکری، کارخانجات و آتش نشانان باشد. مجموعه های پزشکی درمانی، واحد های صنعتی، معدن ها، شرکت های خصوصی و دولتی، دانش آموزان مراکز آموزشی و مدارس، رستوران ها، فروشگاه های کوچک و بزرگ و غیره نیز از دسته این مجموعه ها می باشند.
اهمیت لباس یونیفرم یا لباس کار برای یک سازمان یا نهاد
به صورت تیتر وار می توان به دلایلی همچون الزامات قانون، تمایز پرسنل از یکدیگر، رعایت مسائل بهداشتی، حفظ سلامت کارکنان و کارگران با پوشش خاص، نظم، اصول مدیریتی، کنترل و ایجاد نظم و انضباط، تشخیص پرسنل هر رده، شناسایی تخصص افراد و دیگر مسایل اشاره کرد. جدا از این موارد لباس فرم برای هر مجموعه یا دسته ای می تواند با مزایایی همچون کاربرد تبلیغاتی و نمایشی، ایجاد پرستیژ کاری، بالا بردن اعتبار آن نهاد و ایجاد حس احساس مسئولیت در افراد همراه باشد. البسه پرسنلی که به عنوان یونیفرم در عامه شناخته می شوند باید متناسب با اهداف سازمان، اقلیم محیطی و آب و هوا، محیط کار، در نظر گرفتن مسائل امنیتی و سلامتی، خطرات احتمالی در فضای کار و حفظ شخصیت کاری تهیه شود.
برای لباس کار و یونیفرم چه پارچه ای مناسب است؟پارچه لباس کار و خصوصیات سفارش تهیه لباس کار یا یونیفرم معمولا به تولیدی های پوشاک و سری دوزی ها داده می شود. اما چه نوع پارچه با چه رنگی بیشتر مناسب دوخت البسه پرسنلی است؟ مشخص است که پارچه لباس کار مناسب با محیط معدن با پارچه لباس کار یک فروشگاه باید تفاوت هایی داشته باشد.
روانشناسی رنگ پارچه
رنگ لباس یونیفرم بسیار حائز اهمیت است که باید با توجه به موارد ذکر شده، رنگ لوگو و برند مجموعه، سرد یا گرم بودن محیط و حتی جنسیت و رده های شغلی انتخاب شود. بهتر است دقیق تر به هر کدام از پارچه های مورد مصرف یونیفرمی بپردازیم.
١. پارچه ترگال ساده
پارچه ترگال ساده با وزن تقریبی ٢۴٠ گرم و عرض ١۵٠ سانتی متر بسیار مناسب و مقرون به صرفه برای لباس فرم مدارس و مهد کودک ها، یونیفرم اداری، لباس پرسنلی شرکت ها، رستوران ها و فروشگاه های بزرگ و کوچک است.کالیته این پارچه به همراه نمونه مشابه خود پارچه کج راه بیش از صد رنگ را شامل می شود که هر مجموعه ای می تواند با توجه به سلایق و معیار های ذکر شده رنگ مورد نظر خود را از این پارچه ارزان انتخاب کند. در قیمت گذاری پارچه های ترگال و کجراه، رنگ پارچه به علت نرخ مواد اولیه رنگرزی یکی از ملاک های مهم است بدین صورت که رنگ های روشن و متوسط قیمتی ارزان تر نسبت به رنگ های سیر دارند.
٢. پارچه کجراه پلی استر ویسکوز
پارچه ترگال کجراه در لباسکار آنقدر پر مصرف است که به پارچه لباس کاری شهرت دارد. پارچه کج راه با این الیاف، گرماژی معادل ٢٨٠ گرم دارد و به خاطر ضخامت بیشتر مقاومت کششی بالاتری نسبت به ترگال ساده دارد. این پارچه نیز برای دانش آموزان مدارس منطقه های سرد، لباس کار کارکنانی که با جرقه سر و کار ندارند، البسه کارگران در محیط های بدون خطر، مانتو پرسنل خانم، شلوار کارمندان، پرسنل آشپز خانه ها، مراکز بزرگ خرید و غیره بسیار پر مصرف است. قیمت این پارچه نسبت به پارچه ترگال هم رنگ خود کمی بالاتر است اما بدون شک مقرون به صرفه ترین پارچه در دوخت لباسکار های یک تیکه و دو تیکه می باشد.
موقع خرید عمده خود از نمایندگی فروش پارچه درباره “رنگ ثابت بودن پارچه در شستشو “سوال فرمایید. پارچه ترگال ساده و کجراه به صورت چاپی نیز موجود می باشد که بعنوان مثال برای لباس های نظامی با چاپ طرح پلنگی یا چاپ خال خالی و ستاره برای فرم مدارس مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است دو پارچه بالا به عنوان خرجکار لباس نیز مصرف ویژه ای دارند.
٣. پارچه لباس کار و کجراه ٣٠ – ٧٠
پارچه کجراه پنبه ای سی هفتاد، دو نوع دارد که هر دو به عنوان ٧٠ – ٣٠ شناخته می شوند.
- پارچه کجراه ٣٠ در صد پنبه و ٧٠ درصد پلی استر
- پارچه کجراه ٧٠ درصد پنبه و ٣٠ درصد پلی استر
این نکته را در خرید حتما توجه فرمایید و مراقب رازهایی که تولیدی و فروشندگان پارچه به شما نمی گویند باشید. بعضی کارخانجات این پارچه را با درصد ٨٠ – ٢٠ یعنی ٨٠ درصد پنبه و ٢٠ درصد پلی استر نیز تولید می کنند. توجه فرمایید که گرماژ این نوع از پارچه به صورت میانگین بین ٣٠٠ تا ۴٨٠ گرم می باشد و در خرید با توجه به سفارش سازمان مورد نظر اقدام به تهیه پارچه کنید. پارچه لباس کار هم می تواند خالص الیاف طبیعی باشد یا خالص الیاف مصنوعی و یا مخلوطی از هر دو. اگر درباره مزایای الیاف طبیعی به خصوص پنبه بدانید مشخص است که هرچه درصد پنبه پارچه بالاتر باشد آن پارچه از مرغوبیت بیشتری برخوردار است.
همانطور که می دانید درصد پنبه هرچه بالاتر باشد تبادل حرارتی بدن با فضای محیط بهتر صورت می گیرد و به طبع آن انسان تعرق کمتری می کند. پارچه کجراه پنبه ای بسیار در دفع پرتاب جرقه به لباس عکس العمل خوبی دارد و در صورتی که جرقه به لباس کارگر پرتاب شود به علت وجود پنبه از سوراخ شدن آن جلوگیری می کند. برای لباس کارکنانی که در محیط های گرم به خصوص مناطق جنوبی فعالیت می کنند، مجموعه های نفتی، سایت های گازی، جوشکاری، پالایشگاه ها، سنگ بر ها و … بهتر است از پارچه کجراه پنبه ای استفاده شود.
۴. پارچه کجراه ١٠٠ درصد پنبه
این نوع از پارچه (پارچه لباس کار) در بازار به پاکویی یا پاکوی نیز شناخته می شود و به اشتباه بعضی آن را پارچه نسوز معرفی می کنند. پارچه صد در صد پنبه برای مشاغل سخت و پر خطر یا برای لباس کار در محیط های بسیار گرم مناسب است. در کل در خرید پارچه های پنبه ای توجه فرمایید که پارچه آبرفت دارد یا آبرفت آن در فرآیند تولید گرفته شده است. در صورتی که پارچه آبرفت دارد باید متناسب با میزان آن، تقریبا ۵ سانتی متر الگو ها بزرگتر گرفته شود که لباس پس از شستشو برای فرد تنگ نشود.
۵. پارچه لباس کار لی پنبه ای
پارچه های لی ساده یا پنبه ای بسیار محبوب معدن ها، ادارات برق و یا اداره گاز است. لی پنبه ای یک پارچه بسیار مقاوم در برابر پارگی یا خطرات احتمالی برای فرد است. در خرید پارچه لی پنبه ای درباره سنگ شور شدن یا نشدن آن اطلاع پیدا کنید.
۶. پارچه پرشیا
پارچه پرشیا که به آن پارچه مکانیک نیز می گویند یک پارچه ضد چروک است که در شستشو نیز تغییر رنگ نخواهد داد. برای یونیفرم اداری کارمندانی که هر روز صبح فرصت اتو کشیدن ندارند بهتر است از پارچه پرشیا استفاده شود. این پارچه چون بدن نما نیست در اکثر موارد برای رعایت حجاب برای مانتو پرسنل خانم مورد دوخت قرار می گیرد.
٧. انواع پارچه لباس کار فاستونی
فاستونی شیک ترین پارچه لباس کار یا لباس فرم کارمندان دفتری شرکت ها، ادارات، شهرداری ها و بانک ها می باشد. در خرید پارچه فاستونی باید به درصد پشم توجه کرد. ارگان ها با توجه به قیمت برای کت و شلوار یونیفرم آقایان معمولا از پارچه های شبه فاستونی بدون درصد پشم بهره می برند. نرخ خرید و فروش پارچه فاستونی در انواع مختلف تفاوت چشمگیری دارد و همه وابسته به بودجه آن سازمان است.
٨. پارچه تترون برای لباس کار
پارچه تترون در ۵ عرض که هر کدام مناسب الگوی دوختی می باشد تهیه و تکمیل خواهد شد. این پارچه در انواع رنگ ها از مقنعه یونیفرم خانم های یک سازمان تا پیراهن کارمند های مرد مورد مصرف می باشد.
٩. پارچه های پیراهنی
پارچه های چهارخانه و راه راه با سه نوع جنس پلی استر ویسکوز، پلی استر پنبه و پنبه ای مورد مصرف پارچه اصلی یا خرج کار لباس های فرمی می باشد و معمولا تولیدی پوشاک برای لباس فرم مدارس یا جشن های یک روزه از آن بهره می برد.
١٠. پارچه های تریکو
پارچه های تریکو در انواع مختلف نیز مناسب تیشرت کارگران فست فودی ها، طرفداران یک تیم ورزشی، لباس فرم ورزشکاران یک باشگاه و … است. شورت ها و لباس های ورزشی و تیشرت های تبلیغاتی معمولا با پارچه تریکو دوخت می شود.
منبع: linkedin