چطور قهوه را شیرین کنیم

همان طور که می دانید شکر ماده ای است که مصرف زیاد آن مضر است. بنابراین برخی افراد به دنبال راه های شیرین کردن قهوه بدون شکر هستند و سوالاتی مانند چگونه درست کنیم؟ چگونه قهوه را شیرین کنیم؟ چطور درست کنیم را زیاد می پرسندو موضوع مقاله ای که امروز برای شما اماده کرده ایم هم درست کردن بدون شکر است. قهوه به‌دلیل کافئینی که دارد، تمرکز و انرژی را افزایش می‌دهد. طبق مطالعات قهوه احتمال ابتلای افراد به بعضی بیماری‌‌ها مثل زوال عقل و برخی از سرطان‌ها را کاهش می‌دهد.

قهوه

شما قهوهٔ خود را چطور شیرین می‌کنید؟ با شکر؟ تا‌به‌حال به شیرین کردن قهوه بدون شکر فکر کرده‌اید؟ ما در این محتوا قصد داریم روش های شیرین کردن قهوه بدون شکر را به شما معرفی کنیم. بنابراین اگر شما هم به دنبال جایگزین شکر برای شیرین کردن قهوه یا شیرین ‌کننده های طبیعی قهوه هستید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. مصرف زیاد شکر برای سلامتی مفید نیست و هرچه قهوه‌ای که می‌خوریم به سلامت‌مان کمک می‌کند شکری که به آن اضافه می‌کنیم ممکن است سلامت‌مان را به خطر بیندازد.

شاید همهٔ ما دوست داریم صبح‌مان را با نوشیدن یک فنجان قهوه، قبراق و پرانرژی شروع کنیم یا موقعی که خسته هستیم احساس می‌کنیم حالا وقت آن است که با یک فنجان قهوه خستگی را از تن‌مان به در کنیم. اما طعم تلخ قهوه برای خیلی‌هایمان خوشایند نیست و دوست داریم آن را شیرین کنیم. درست است که متداول‌ترین شیوه برای شیرین کردن قهوه شکر است اما شکر نه‌تنها برای بیماران دیابتی بلکه مصرف زیاد آن برای افراد سالم هم مضر است. راه‌های زیادی برای کاستن از تلخی قهوه وجود دارد.

دارچین

دارچین دم دستی‌ترین ادویه در هر منطقه‌ای است. ترکیب عطر و خاصیت دارچین با قهوه بسیار دلپذیر است. اضافه کردن دارچین به قهوه طعم واقعی را از دل دانه‌‌های قهوه بیرون می‌کشد. دارچین مدت‌هاست برای تزیین روی لاته یا فنجان شیر داغ استفاده می‌شود اما می‌توانیم از آن در قهوه‌های دمی هم استفاده کنیم. فقط کافی‌ست یک بار امتحان کنید و قبل از دم کردن قهوه به ازای هر چهار قاشق غذاخوری پودر قهوه یک قاشق چای‌خوری دارچین اضافه کنید. نتیجه‌اش دلچسب خواهد بود.

عسل

عسل یکی از بهترین طعم دهنده های قهوه بدون شکر است که در طبیعت وجود دارد. با اینکه خاصیت شیرین کنندگی دارد ارزش غذایی آن بیشتر از شکر سفید است. علاوه بر این عسل خاصیت آنتی‌اکسیدان و ضدالتهاب هم دارد. طعم قوی عسل باعث می‌شود تلخی قهوه کمتر حس شود. همچنین مقداری که برای شیرین کردن قهوه لازم داریم کمتر از شکر است. اگر یک‌چهارم یا حتی یک‌هشتم مقداری که شکر استفاده می‌کنیم عسل به قهوه‌مان اضافه کنیم برای شیرین کردن آن کافی است.

شکر قهوه‌ای

بسیاری شکر قهوه‌ای را اولین جایگزین طبیعیِ سالم برای شکر سفید می‌دانند. شکر قهوه‌ای از نظر طعم و شیرین کنندگی بسیار شبیه شکر سفید است. طعم شکر قهوه‌ای نسبتاً مشابه شیرین‌بیان است و ظاهر آن دانه‌ای و شنی و به رنگ قهوه‌ای است.این مادهٔ غنی سرشار از مواد مغذی مانند منیزیم، پتاسیم، ویتامین‌ها و نمک‌های معدنی است.

شیرهٔ افرا

افرا نوعی شیرهٔ طبیعی و بسیار سالم است که از درخت افرا تهیه می‌شود. بسیاری از آشپزها از این شیرین کننده استفاده می‌کنند. زیرا هم طبیعی است و هم فواید زیادی برای سلامتی دارد. خاصیت آن مشابه عسل است و حتی گفته ‌می‌شود میزان قند آن از عسل کمتر و سالم‌تر است. این ترکیب با قهوه می‌تواند لحظات بی‌نظیری از نوشیدن یک فنجان قهوه برای ما خلق کند.

عصارهٔ وانیل

رایحهٔ خوش وانیل و قهوه ترکیبی بی‌نظیر می‌آفریند. شاید عصارهٔ وانیل به‌اندازهٔ شکر شیرین نباشد اما عطر معرکه‌ای دارد. با اضافه کردن چند قطره عصارهٔ وانیل به فنجان قهوهٔ خود می‌توانیم بدون استفاده از شکر از طعم لطیف و عطر آرامش بخش آن لذت ببریم.

خرما

در خانوادهٔ ما ایرانی‌ها ارزش غذایی خرما و مصرف آن در رژیم غذایی انکارناپذیر است و همیشه روی میز آماده برای مصرف است. بسته به نوع سلیقه و مزاج‌مان می‌توانیم آن را کنار قهوه استفاده کنیم یا اینکه عصاره‌ای از آن تهیه کنیم و هربار یک قاشق غذاخوری از عصاره‌اش را داخل قهوه بریزیم و نوش‌جان کنیم. برای تهیهٔ عصارهٔ خرما کافی‌ست مقداری از خرما را در ظرفی با آب مخلوط کنیم و حداقل یک ساعت اجازه دهیم تا خرماها خیسانده شود. حالا باید مایع و آب خرما را از خرما جدا کنیم. فراموش نکنیم هر بار که خرما را در کنار قهوهٔ خود مصرف می‌کنیم، مقدار مناسبی از انواع فیبرها و منیزیم و ویتامین ب را به بدن خود می‌رسانیم.

شیرهٔ انگور

شیرهٔ انگور هم انتخاب مناسبی برای شیرین کردن قهوه است. شیرهٔ انگور سرشار از آهن است. این شیرین کننده نیز طبیعی و فاقد هرگونه مواد مصنوعی دیگر است.

ملاس

ملاس نوعی شیرین کننده است که در فرایند تولید شکر از چغندر یا نیشکر به دست می‌آید. درواقع یک محصول جانبی در فرایند تولید شکر است. ملاس حاوی انواع قند‌ها، ویتامین‌های گروه ب، آنتی‌اکسیدان و مواد معدنی است. به همین خاطر در مقایسه با شکر برای بدن مفید است و گزینهٔ مناسبی برای جایگزین کردنش با شکر است. شاید طعم قهوه روبوستا خیلی دلنشین نباشد اما کم‌کم به آن عادت می‌کنیم. فقط هنگام خرید قهوه روبوستا‎  باید دقت کنیم که حتماً ارگانیک باشد.

شکلات تلخ

شکلات تلخ درصد بسیار کمی شکر دارد. ترکیب شکلات تلخ در قهوه باعث افزایش تمرکز و کاهش اضطراب ناشی از موجود در قهوه می‌شود. پس اگر قصد انجام فعالیتی را داریم که به تمرکز و دقت زیادی نیاز دارد، می‌توانیم از این ترکیب فوق‌العاده استفاده کنیم. ذوب شدن شکلات در بخار داغ قهوه رایحهٔ ‌دلچسب آن را مطبوع‌تر می‌کند و از تلخی آن هم می‌کاهد.

نتیجه‌گیری

شروع یک صبح زیبا با یک فنجان قهوه یا نوشیدن آن هنگامی که خسته از کار و مشغلهٔ روزانه هستیم لذتی دارد که گذشتن از آن آسان نیست. بسیاری از ما عادت داریم قهوه را شیرین بنوشیم. اما دانستیم که مصرف زیاد شکر و قند برای سلامت‌مان مفید نیست. پس برای حفظ ارزش‌های غذایی قهوه و سلامتی خودمان بهتر است در عادت خود تجدیدنظر کنیم و اگر قرار است قهوه را شیرین بنوشیم از جایگزین‌های سالم دیگری استفاده کنیم.

با هم چند نمونه از آن‌ها را بررسی کردیم که هر کدام از آن‌ها باتوجه‌به مزاج یا ذائقهٔ ما می‌تواند دلپسند باشد. باید این نکته را در نظر داشته باشیم که هر زمان بخواهیم تغییری در عادت خود ایجاد کنیم با مقاومت‌های ذهنی مواجه می‌شویم. تکرار و یادآوری اولویت‌ سلامتی‌مان دو اهرم قوی برای تثبیت عادت غذایی جدید است. شما قهوه‌تان را چطور شیرین می‌کنید؟ چه تجربیاتی از شیرین کننده‌های جایگزین شکر دارید و چه توصیه‌ای در این باره دارید؟ نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید تا بتوانیم قهوه را در کنار هم و سالم بنوشیم!

دکمه بازگشت به بالا